reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Hej :) no Masiu teraz to mozesz szalec lozeczko.....komp... co Ci jeszce potrzeba same wygody hihihi.....

co do wozeczka jeszcze nie wiem poogladam pobujam przebiore i napewno cos wybiore jak nie ebdzie w jednym sklepie to bede jezdzila tak dlugo az z czyms juz wyjde jeju jak ja sie nie moge doczekac.....

Dzis obiadku nie robilam jeju ale glodna jestem .... moze zamowie jakiegos gyrosa ale tez sie tak boje jesc cos na wynos z knajpy bo mam jakis zoladek ostatnio delikatniutki,,,, ok sloneczka ja juz mykam tazke milej nocki mnie raczej tu juz nie bedzie,,,,, jeju jeszcze prania z pralki od rana nie wyciagnelam swoejgo ... jka ja tego nie zrobie to juz nikt nie zrobi buzka do juterka.

reklama
Szaleć nie ma tu z kim:eek::eek:
Wojtek siedzi w salonie i pracuje. A ja nie mam co robić. Boję się trochę wstawać, bo się wygodnie umościłam. Zaraz będę wołać o coś do jedzenia, bo chyba geniusz nie wpadnie na pomysł nakarmienia swojej nieślubnej:nerd:

Masiek ja też mam kompa zamontowanego w wyrku i klawiaturę bezprzewodową. No i niestety też mam skurcze:baffled: - proszę jakie nieszczęsne podobieństwa :sorry:.
No ale Tomuś dzisiaj zrobił pstrągi w piekarniku i jeszcze piecze kurczaka w owocach oraz zakupił mnóstwo pysznych rzeczy więc chociaz może moja dietka ryżowa się skończy!
Maju, Ada fajnie że już jesteście z powrotem.
Widziałyście w wiadomościach było o wcześniakach. Chyba w wałbrzychu odratowali dzidziucha który ważył 400g bodajże 21 tydz. ciązy. Szok.

ja nie mogę 21 tydzień???
Jak cudnie!!!

Witam wszystkie dziewczyny:-)
Było dziś nawet fajnie, ale jak wróciłam ze sklepu to ratowałam się nospą bo miałam strasznie skurcze.(niesamowite ze każda z nas coś jakoś oststnio nie domaga)

Lady audi jest prześwietne:happy:. Gratuluję. A jeśli chodzi o zmiękczacze ja prałam wszystkie ciuszki w wizirze jak pisałam i własnie lenora i silana dla dzieciaczków wlewałam dla zapachu:-p

Masiek Kachurku leżcie jak tyko można. Kachurku luteinę Ci kazała brać?? Jeny co lekarz to inne opinie:baffled:

Aduniu no to czekam do poniedziałku na Ciebie. Ps te plastikowe gondole ponoc dobrze wentylowane. Rozbierz go i sprawdź;-)

Kasia chciałabym tak bezstresowego gina:-D Bedzie dobrze:tak:

Maju cudnie że wypoczęłaś:-)

Iwonka i kachurku gratuluję ósmego okienka:happy:

Anrus mojemu T bardzo sie bartatina podoba szczególnie ta na paskach i z pompowanymi kołami. Ostatnio komplet z fotelikiem gdzies w necie widziałam za 860 zł:happy:

Pozdrawiam bardzo i ściskam:-)

Dzień Dobry....

Jak tam weekendzik mija spokojnie???

Jak samopoczucie?Ja odlezałam i mam sie nie co lepiej ...a Wy? dalej skorcze Was męczą>?

ostatnio nie ma co poczytac kiedys 10 stron sie lecialo..a teraz nawet jednej pelnej nie ma :)

Kasia Sila zadnych kłotni i zwad na chacie? hihi

zadnych sensacji? zmuszacie mnie bym zaczeła oglądac wiadomosci hihihi......

Kachurek Masiek? jak tam?wszystko grA?

Reniu :-D jak tam Twój wózio'?

Iwonka a o swoim malo co tez napisałas? i jak tam tam sie prezentuje ten z mysia miki? uroczy jak na zdjeciu był?jeju zaczynam znowy myslec o nim ale jutro jade cos poogladac....

Maju Widze ze nie odpoczelas tam bo chyba ze zmeczenia nie rozpisujesz sie za bardzo hihihi

I NAPISAŁA TA KTÓRA SIEDZI 24 NA DOBE TUUU

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

Luky mamo ja mam nauczke po synku po zwyklym proszku dostawal uczulenia cialo takie szorstkawe albo takie plamki czerwone uczuleniowe wiec musialam prac w platkac mydlanych stad teraz nie chce powtorzyc histori...no ale wiem kazde dziecko inne moze byc a reakcje moga byc tez rozne...ale wole chuchac rzed zimnem hihihi

Jeju mała mi daje popalic kopie jak nie wiem co tylko wiecie nie wiem czy zmienila ulozenie czy co bo pierwszy raz dzis w nocy jak i teraz czuje kopniecia na dole...i takie mocne wypychajace czy ona sie juz pcha na swiat czy co?

Odezwijcie sie !! zagladajcie czescie tak lubie czytac co tam u Was... :) Milego dnia pozniej wpadne na mała kontrole hihihihihi...

BUZKA ;)

Dzień dobry! Coś tu sięchyba wszystkim już te ciąże zudziły bo takie puchy. Dopiero jak zaczniemy rodzić to się harmider zrobi.
Witaj Lady a Ty nie na wycieczce nowym autkiem?
Luckymama z tą luteina to tez się troche dziwie bo podobno to ma sens tylko do 20 tyg. a pózniej to taki pic na wodę bo przy ilości progesteronu endogennego to jak kropla w morzu. Ale jak mnie przypiliło to się juz nie zastanawiałam. W tym czasie to się daje jakiś bodajże fenoterol już mi się nie chce sprawdzać. Ale to jakiś silny lek przeciwskurczowy i może wywoływać kołatania serca więc juz wolę tą luteine i nospę. Ale teraz juz nic nie biore bo sie jakoś rozeszło.
A z tymi wcześniakami to widzisz Twoja mała Mi już nie jest taka mała, chociaż dobrze będzie jak przekroczy 900g bo to jest podobno taka granica gdzie już większość ratuja. A tu jeszcze 2 miechy!

Czesc
Lady my teraz z Silka czekamy na to az tobie tesciu dopierdzieli zebys tym razem to ty byla w centrum zaintweresowania:-D...

u mnie znajomi od wczoraj koczuja - laska w 23 tyg ciazy jara fajki jak smok i pila piwko na rowni z facetami.......... porazka ... nie mogalam na to patrzyc i bezczelnie poszlam spac o 21 , nie wiem jak aj dzis wyrobie...;-)niech sie juz zabieraja .......heheh ale goscinna jestem:-D

Luckymama ten moj lekarz to nie ginekolog tylko taki jakis ogolny .. w irlandi jets malo ginow na cala irlandie w 2007 bylo 90 lekarzy to kropla w morzu... zreszta im to wystaracza irolki sie nie badaja cytologie robi ten lekarz ogolny .. wogole to jest kosmos straszny co sie tutaj dzieje
zupelnie inny system opieki niz w Polsce....
A jak twoje samopoczucie.. ja po tych twoich postach ostatnich zaraz polecialam do doktorak z zapytaniem dlaczego mi tego cukru nie zrobil ...moj brzuch wcale nie wiekszy od twojego .. wiec sie troche wystrachalam ..

Kachurek - w 8 miesiącu to już kole 2 kg sięga więc te 900g to ty już na bank przekroczyłaś :laugh2: A co do Luteiny, to mi lekarz też ją przepisał zamiast kaprogestu, bo skoro nie brałam jej od początku ciąży to nawet taka mała dawka może pomóc :tak:

dobry wszystkim :no:

Kachurku dbaj o sie zeby sie skurcze nie nasiliły. No i masz racje jeszcze 2 miesiące. Mam nadzieje podtuczyć ja do 1 kg do 22,02;-)

Kasia nie wiedziałam że w Irlandii tak krucho z ginami:baffled: A ile miałas cukru powiedział?? Głowa do góry. Najwazniejsze dobrze myslec i zadbaj o ten magnez;-):-D
Lady no faktycznie jak pierwsze tylko na płatkach to teraz tez lepiej uważać :tak::-)

Dzień dobry dziołszki:happy:

reklama
Kachurku entuzjazm chyba ostygł czekamy wszystkie na te chwile wielka.. a bynajmniej blizsze kroczki ku niej wtedy masz racje bedzie tłok jak w Chinach,....a na wycieczke? hmm zaraz jade do rodziców na obiad pierdziele ilez mozna lezec w tym lozku i sie prezyc... obiadu nie chce mi sie gotowac a Wy regularnie je robicie? ja sie nie moge zebrac....

Kasiu Kasiu....no nie ma co prawdziwa Pani domu goscinnosc pierwsza klasa hahahahhaa ja tez tak mialam czasem ochote pare razy zrobic ale zawsze mi odwagi zabraklo i musialam sciemniac ze sie zle czuje albo tamto i sramto.. no ale to odwazna... chyba tak nachlani byli ze moze nawet nie zwrocili uwagi ze taka gwiadka im znikla co????A co do tescia to wez mi tu nie kracz bo az ciary przechodzą no wiesz co wstydziłabys sie hehehehehe ciezarna stresowac hahahahahahahahahahahhahaha:-D

Luky mamo ja tez w sumie nie wiem jak tam moje malenstwo niby ja na wadze szaleje jak glupia ciagle rosnie zamiast stanac w miejscu... ale jak ostatnio bylam w 26 tygodniu na 4 d to mi wage oszacowano malustkiej na 873 gramy bodajrze....wiec teraz zaczelam 30 tydzien wiec mam nadzieje ze wazy juz ponad kilo.....

W czwartek mam wizyte usg ale zwykle tam wagi na takich sprzetach nie podaja tylko mowia czy wszystko ok i czy ulozenie prawidlowe...i bicie serca.... no ale cos tam zobacze juz sie nie moge doczekac...

Dobra mykam sie juz powoli szykowac obiadek u mamuski o 14 wiec nie mam za bardzo jak czasem porzadzic a jestem w polu.... buzka milego dzionka ja dopiero wieczorkiem u Was sie pojawie na kolejna kontrole hahahaha:-D

Do góry