reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Czy wasze bąble też maja czkawkę? Mój ma tak z 1-2 razy dziennie, chyba. Są to takie regularne pyknięcia jak w rytmie serca, i nie kopniaki tylko takie śmieszne ruchy w głębi brzucha!

reklama
A ja widzę, że Nasza Kasia jak zwykle się najbardziej upiła i nawet nie wie czyją Studniówkę opijała :-D:-D:-D Kaśka, nie wierzę, że Ty masz zły humorek ;-) No coś Ty... Przecież to Ty zawsze Nas pocieszasz, więc ( jak to sama napisałaś ) trzymaj fason i nie rozklejać mi się tu ;-):-D:happy2: Ale fakt, że pogoda może popsuć humorek... Zaraz WIOSENKA dziewuszki :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D No i mówisz, że lepiej mieć laktator ze sobą :confused: Kur** no sama już nie wiem teraz...
taaa kurna sokiem z marchewki wlasnej produkcji :-)nie mam humoru i jestem dzis Zlllllllaaaa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Iwonka, też tak myśle :tak:
Kachurku, niestety jeszcze czkawki nie zidentyfikowałam u mojej małej :-(

Słucham właśnie radia Eska i dopiero co mówili że gdzieś w Tarnobrzegu lekarz i położna źle zinterpretowali wyniki badania KTG u ciężarnej, które wskazywało na ustawanie czynności życiowych u dziecka, przez co dziecko zmarło :-( położna nie przekazała lekarzowi prawidłowego wyniku badania a lekarz kazał odłączyć od aparatury, i takich fachowców mamy w naszych szpitalach ?!!!!!?! :confused: tragedia!!!

Nom moja niunia ma czkawke :-) hihi smieszne uczucie, faktycznie w rytm bicia serca. no i ja wczoraj wieczorem tlumaczylam tatusiowi, że to pewnie czkawka, a on sie to moje serce hehe gluptas! :-D no gdzie serce na dole brzuszka ??:confused: moja kruszynka ma głowke tak baaardzo niziutko, czasem to tak nie wygodnie tam w dole, jakby już sie pchała na zewnątrz :szok:

O dziewczyny a myślałyście już jaki kupić fotelik samochodowy? tzn. czy do 13 czy 18 kg? ja to chyba jednak kupie ten pierwszy do 13 bo ponoc dziecko powinno siedziec w pierwszych miesiacach tylem do kierunku jazdy, a te wieksze foteliki to takie ze bardziej wyprostowane dzieck no i juz inaczej zupelnie sie montuje w autku :baffled:

Bratka przestan psioczyc na polska sluzbe zdrowia :wściekła/y:bo najlepszym sie zdarza .. przyjedz do mnie to zobaczysz jak wyglada sluzba zrowia .. mierzenie brzucha centymetrem, badanie moczu papierkiem lakmusowym o 17 i badanie krwi rowniez o 17.....albo badanie dopiero w 2 dobie noworodka ........................ wierzcie mi dziewczyny nasi lekarze to naprawde swietni specjalisci a przedewszytkim wyksztalceni dobrze...a ze zdarzaja soie przypadki ze czegos nie zobacza lub przeocza i tak bywa... teraz sie duzo o tym wszytkim mowi i to jest jedyny powod...nie panikujecie :-):-):-)

Kasiu ,wiesz co jest najlepsze na zły humorek ???? ZAKUPKI !!! hihihi :-) to jest to co tygryski lubią najbardziej :-):-):-D:-D
i ja tak od rana jak wsiadłam na sklepy to już normalnie cały Poznań zeszłam wirtualnie :-D no i co by nie było zamówiłam parę cudnych rzeczy (dla dzidzi oczywiście :-)) a propos na Ubranka dla dzieci i niemowląt, ciuszki dziecięce, akcesoria dla dziecka, bielizna dla dzieci. mają piękne bodziaki w paski , takie kolorowe, i niedrogie 9-10zł :-):-):-)

co jest Kasiczku, czyżby to Twój małż do takiego stanu Cie doprowadził ? :-)
mi już przeszło po wczorajszym :tak::-)
nie moj malz dzis wlasnie jest w domku siedzi chlopina cichutko i pod nosem sie ze mnie smieje....... ;-)zaraz dziewczyny ze szkoly wroca to mnie troche rozruszaja ..
ide powiem chlopu zeby foty wozka zrobil to wam wkleje .;-)

reklama
Hej dziwczyny, czytam o waszych sprawach i chce mi się dołączyć:), rodzę 12 kwietnia (jak dobrze pójdzie). Chce rodzić na Lutyciej w Poznaniu, trochę się naczytałam o porodówkach i trochę sie boję, najbardziej że zabraknie miejsc i odeślą nie wiem gdzie np do Wrzesni :( już kombinuję czy nie symulować i ostatnich dni nie spędzić na patolgi ciazy, ale z drugiej strony jak leżałam na patoligii z pierwszym dziciaczkiem to źle wspominam, więc sama nie wiem. Z drugiej strony jak by mieli mnie gdzieś odsyłać... az się boje.. czy wierzycie ze tak może być? Mosze pogadać z lekarzem co poradzi (o tych odsyłaniach to słychałam od znajomej pielęgniarki, że ludzie dzwonią po szpitalach w Poznaniu i szukają miejsc :(( Trzymajce sie ciążówki i dajcie znać co o tym myślcicie
ps ja bardzo nie zaawansowana na forum

Do góry