reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Dzień doberek! Łyknęłam sobie magnez z rańca bo mi coś łydki spięło w nocy.
Dzisiaj dostałam maila od kumpeli która ma dziecko 2 letnie bo powoli zbieram wywiad jak wyglądają porody i jakie duże dzieci się urodziły. No więc trochę mnie zaskoczyła, bo urodziła w końcu 7 miesiąca i dzidziuś ważył 1780g! Trochę się przestraszyłam, muszę się w końcu zabrać za tą wyprawkę. Ale mam nadzieję że donoszę jeszcze te 2 i pół miesiąca!
Ciekawe co tam u Tomki? Szkoda że nikt nie ma do niej telefonu żeby smsa wysłać.

reklama
Ja będę mieć laktator od siostry, wole mieć na wszelki wypadek. Nigdy nic nie wiadomo.
W piątek idę do ginekologa polecanego przez siostrę Wojtka. Ma tam usg3d więc powinno być widać wszystko.

kachurku trochę nie rozumiem, fakt powinnyśmy zacząć przygotowania do porodu, ale dlaczego masz zakładać, że zarz urodzisz, przecież mamy jeszcze czas, no a wilekość i waga dziecka to sprawa bardzo indywidualna

Bartka, ja oglądałam Dzień Dobry TVN :tak: No rzeczywiście mówiła położna, żeby nie brać laktatora. Ja nie będę brała, ale pokażę Piotrkowi w razie czego jaki chcę i kupi mi jakby był potrzebny :tak: Ale zdaje mi się, że nie mówili nic o podkładach poporodowych :confused: Czy przeoczyłam :confused:

Kachurek, kurczę to ja zaraz kończę 7 miesiąc :szok: Ale też mam nadzieję, że jeszcze troszkę Alanek posiedzi w brzusiu :tak: No, ale fakt, że trzeba już wszystko kończyć kompletować, bo nigdy nic nie wiadomo... Lepiej być przygotowanym wcześniej niż później zostać " z ręką w nocniku " ;-)

A ja się wyprysznicowałam, ubrałam i zaraz idę na jakieś małe zakupki na obiadek :tak:

Hejka mamuśki, widzę, że niezła imprezka była wczoraj ;-)a ja jak zwykle o tej porze mleczko, filmik i słodka podusia... aha i jeszcze mąż :-)
wczoraj pobilam rekord lenistwa - po 18 wyjscie na spacerek do sklepu po bułki :-D:-D:-D no ale jak sie patrzy za okno to się wychodzić nie chce, a jak sie zrobiło ciemno to nie było widac jaka pogoda :-)

Raczej nie podejrzewam żebym miała urodzić wcześniej bo na razie nic na to nie wskazuje, ale jakoś sobie nie uświadamiałam że już właściwie niedługo będziemy rodzić. W sumie Niebo na pewno będzie rodzić wcześniej.
Masiek fajnie masz z ta szkołą rodzenia. Ja też się zastanawiam jeszcze ale kurs zacznie się 19 lutego to nie wiem czy zdążę go skończyć do porodu. A zresztą mój mężulek nie za bardzo jest chętny ze mną chodzić bo ma już za dużo zajęć. Dobrze że chociaż Ty chodzisz to popowiadasz nam ciekawostki!

Czesc
ja dzis wstalam lewa noga ...:-( humor mi nie dopisuje ...pogoda do bani zimno u mnie jak diabli ,ale sie pocieszam ze w Irlandii wiosna zaczyna sie w lutym ...;-)

Co do laktatora ja go biore do szpitala... :-)

Kucharku doskonale cie rozumiem i twoje obawy lepiej przewdywac niz obudzic sie z reka w nocniku... tak jak to napislaa Silka...zasiegaj wiedzy i dziel sie z nami:-)

Hejka mamuśki, widzę, że niezła imprezka była wczoraj ;-)a ja jak zwykle o tej porze mleczko, filmik i słodka podusia... aha i jeszcze mąż :-)
wczoraj pobilam rekord lenistwa - po 18 wyjscie na spacerek do sklepu po bułki :-D:-D:-D no ale jak sie patrzy za okno to się wychodzić nie chce, a jak sie zrobiło ciemno to nie było widac jaka pogoda :-)
heheh mi sie juz tak mieszaja te dziewczyny na forum ze wczoraj piszac z Bratka caly czas stal mi przed oczami twoj awatar i myslalam ze z taba pijemy wirtualnie hahhahahaah

dzień dobry Kachurek, Silka, Iwonka :-)
Silka z tym laktatorem zrobie dokładnie tak jak Ty, napiszę mojemu Bartkowi na kartce nazwe niech nosi w portfelu :tak:
Kachurku nie martw sie na zapas, ja sie boje że na poród weźmie mnie predzej dlatego wole o tym nie myśleć ( szykuje sie na 38 tc bo tak mnie mama urodziła :tak:, jeśli tak bedzie to urodze być może we własne urodziny hehee :-D)

Silka o tych podkładach nic nie słyszałam, wspominali tylko o bieliźnie jednorazowej, nie wiem czy to to samo?

reklama
Do góry