A
ada04
Gość
RUDA no wiem od neurologa kiedyś ....ale nie chodziło o drgawki po szczepieniu tylko właśnie jeśli kiedykolwiek podczas gorączki wystąpiły drgawki nie powinno się szczepić gdyż nie wiadmo czy dziecko nie będzie gorączkować po szczepieniu co przecież się często zdarza i żeby nie ryzykować drgawek..... i powiem ci nawet jak miałam szczepienie priorixem mi mówili....,że jeśli kiedykolwiek dziecko dostało drgwek gorączkowych podczas temp nie powinno się szczepić....co nawet jest na ulotce nie których szczepień.....i generalnie zaświadczenie powinien ci wystawić neurolog ale wiadomo jak u nas jest w praktyce nie zwraca się uwagi na to.....
właśnie tak jak pisałaś drgawki gorączkowe narażone są dzieci od 6miesiąca do 4 roku życia i niby nie powinno się szczepić żeby unikać jak już raz miało atak drgawek.... ale jak będziesz u neurologa spytaj się......
właśnie tak jak pisałaś drgawki gorączkowe narażone są dzieci od 6miesiąca do 4 roku życia i niby nie powinno się szczepić żeby unikać jak już raz miało atak drgawek.... ale jak będziesz u neurologa spytaj się......