reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Iwonka to już prawie na finiszu jeseś jak Ruda jeju a mi jeszcze tyle zostało ale zaczyna mi być widać brzuszek już jak ktoś bardzo domyślny to napewno się gapnie , ale zato nic nie przytyłam dużo wolniej przybieram na wadze niż tamtym razem do 16 tyg już miałm 8 na + a teraz 0 tylko że teraz wystartowałam z duzo wyszczą wagą więc i tak nic mi to nie dało .
A co bedzie tym razem dróga córa czy możę braciszek dla Natalki, a imię już wybrane macie bo mi nic nie przychodzi do głowy ani na dziwczynkę ani na chłopaka jakoś taka pustaka w głowie

reklama
HEJ!!!

Aguś Niteczka taka słodka aj aż marzy sie córeczka ale nie mogę teraz a poza tym chyba mam po ciąży przepukline i trza będzie ja zoperować pierw wiec chyba na razie moge marzyć...Bardzo sie cieszę,że Niteczka je...jaka to ulga prawda...kurcze dzieci muszą dorosnąć i tyle ale co nerwy miałam to moje:sorry: ale teraz to już z górki.....

ASIU no gratuluje kolejnego ząbka...oby inne się szybciej przebiły i z głowy.....wiesz mój też jeszcze je flaszeczke ale nad ranem około 200-230pije i zagęszczone:confused2: wiec mamy głodomorków...a je wcześniej o 20.30 i potem 5 rano.....w sumie nie przeszkadza mi ta 5 nawet.....

RUDA mój spokojnie siedzi w brodziku póki co ale wcześniej nie chciał się kąpać....mojemu nie przeszkadza mało miejsca ale jak twój lubi se po wannie hasać...mój spokojny póki co:-p zresztą jemu wrzuce zabawki i może siedzieć godzine....tylko musze siedzieć obok nawet nie moge sie ruszyć na 10cm:nerd::-)

IWONKA mój też ma podobny jadłospis ale my na śniadanie tylko kaszke bo kanapki itp nie chce zbytnio jako posiłek raczej ćumka.....potem też zupka miesna i na deserek je sinlac z różnymi owocami potem przękaska czasem nasz obiad i mleko na noc.....

ANRUSKU widzę,że Wam też jeszcze ząbki nie wyszły????U nas dolne dwie 4 spuchnięte na maksa...3 też zaczynają puchnąć góra lekko opuchnięta ale mniej wiec najbliższy miesiac nie bedzie ciekawy..... Powiem ci,że mój bardzo lubi jeźdźik uwielbia te duże klocki garnuszek na klocuszek szczeniaczka te zabawki lubi które dostał i nimi sie bawi....

Mój bączek kochany śpi wstanie gdzieś za pół godzinki deserek i bedziem sie bawić a maruda starszna tylko na rękach by siedział a smoka teraz przy ząbkowaniu nie ma szans nie odstawie mu bo on ryczy za nim w dzień teraz starsznie....a jak ząbki wyjdą to smoka ma gdzieś wiec ja też czekam aż wyjdą i odstawiamy.....Nocnik u nas też nie bardzo bo mały w ubraniu siądze nie ma problemu ale na gołą dupcie chyba go pali starsznie:-)

Pozdrawiam wszytskich:happy:

Anrus - chyba bedzie Justynka :-)
No to patrze ze jadlospisy są bardzo podobne :tak: ja juz od dawna mam za soba karmienia nocne, kolacja o 20, przytulanko, bajka i spanie do 7. ciesze sie bo przy 2 dzieci to już by było trudne. Swoja droga to nie wiem jak to bedzie jak sie niunia urodzi bo juz urzadzilism im wspólny pokoik :rofl2:

hej hej wszystkim:-)

o Iwonka:-)
fajnie, 30 tygodnie szybko mineło..jeszcze troszkę i nie będziesz mamą jednej a 2ch cudnych kruszynek:-)ale super, Justynka-ładnie..kiedyś chciałam tak nazwać córke..ale zostaliśmy przy imionach na A:-p

Ada
przepuklina...uuu...współczuję..ale trzeba o to zadbać żeby było wszstkpo w porządeczku.A na córcię przecież jeszce masz czas i po wyleczeniu się no nie:tak:

No chyba do jutra czy pojutrza wyjdzie nitce ząbek...ufff...bo już naprawdę jest wyczuwalna kulka pod dziąsełkiem.
TYle że katarek ją zaczyna męczyć:wściekła/y:jak nie urok to.....:-p
Młody trochę kaszle ale musze go zaleczyć np pyrosalem czy czyms bo w wtorek ma wycieczkę a bardzo na nia czeka.

Ja dziś malo się ze schodów nie zwaliłam z małą:baffled:mam jakieś zawroty głowy, jak się schylam czy przy przewijaniu czy innych rzeczsch to mi się kręci w głowie:no:
poszłam po skierowanie do dr bo moze mi czegoś brak i trzeba uzupełnic...a może to zwykłe przemęczenie i muszę się wyspać porzadnie:-Ddała mi na morfologię, zelazo i mocz..zrobiebadania w poniedizałek,zobaczymy co mi tam wyjdzie.

Wszystkim zyczę miłego weekendu:happy::happy::happy:Pozdrawiam!!!

HEJ!!!!

U nas dziśpogoda ładna więc zaliczyliśmy spacerek młody właśnie usnął wstanie i pójdziemy zaś trza korzystać z pogody....

AGUŚ oj to zrób badanka może hemoglobinka albo przemęczenia a może masz niskie ciśnienie i dlatego.....a jak Niteczka??Ma katarek??Przebił sie ząbek???buźka...

Ok uciekam praca czeka...POZDRAWIAM WSZYSTKIE:-);-):happy:

Hej Laseczki pojedyncze i zafasolkowane :)))
U nas wszystko ok, trochę zęby dokuczają i mała od rana na rożne sposoby woła mama, w zależności od tego co potrzebuje i czasem to śmiechu mam przy tym, co niemiara.
no i muszę się Wam pochwalić! zaczynamy 2-gi tydzień bez cyca i Hania przesypia już całe nocki i to w dodatku w łóżeczku!!! myślałam, ze to będzie większa przeprawa, bo dotychczas niedość, ze budziła się na cyca nawet po siedem razy to w dodatku spała z nami w jednym łózku, a teraz proszę - w swoim łóżeczku i jak zaypia koło 21 tak śpi do 8.00, juhuuuuuu

hej laseczki

ja tylko na chwilkę żeby o sobie przypomnieć że żyje
ostatnio tak połowy dnia mi brakuje
ciągle jestem zajęta
dzionki mijają jak z procy
wstaje rano a za chwilę juz ciemno trzeba iść spać

w czwartek byłam na USG no i mały Alan waży sobie juz 2100 więc na klopsika troszkę się szykuje chyba że stanie z wagą
bo jak na razie to był cały czas za mały na swój tydzień a teraz o 2 tygodnie większy :szok:
więc jak dobrze liczę to 3 tygodnie nadrobił WOW

Natanowi przeszły już troszkę te nocne jazdy ale jeszcze co jakiś czas się budzi z płaczem :-(
smoczka juz nie pamięta
zasypia sam w kojcu
więc sie cieszę

Dziś o 4.45 mój najstarszy wyjechał na odpoczynek 6cio dniowy nad morze
do tej pory nie dzwonił czyli jeszcze nie dojechał
mieli do zrobienia prawie 400km
fajnie że chociaż młody sobie odpocznie

u mnie plac zabaw w ogrodzie już prawie skończony
dam za jakiś czas foty - jak jakieś machnę :tak:
dzieciaki się bardzo z niego cieszą
tylko szkoda że taka paskudna pogoda
nie mogą się bawić do woli

teraz zaczniemy remont w domu
już nie mogę się doczekać tego syfu
jak to przy każdym remoncie :-p:-:)tak::-D
juz mam mieszane uczucia czy potrzebne mi to było
pewnie będę zmęczona jeszcze bardziej :tak:
no ale cóż to był mój wybór :-p

ja w sobotę byłam na 1 z imprez czerwcowych
i muszę powiedzieć że bardzo fajnie było
ale zmęczenie do dziś czuję
po imprezce :tak::-D

ok spadam jutro chyba będę miła więcej czasu to kliknę coś do każdej z osobna :tak:
a dziś mam za dużo na głowie
buziaki dla każdej mamy i dzieci
papapa:-)

dzień dobry wszystkim:-)
ja tak na chwilkę bo jak reszta zalatana jestem.
Mała ma 8go ząbka...ufff...w końcu:-)troszkę spokojniejsza jest..ale zostało jej nie lubienie wózka niestety...chodzić teraz chce tylko:-D
Młody ma jutro wycieczkę do wioski kowbojskiej i w drodzie powrotnej zamek zwiedzają więc to takie"jego klimaty";-)
maż ma urlopik 2 tyg wiec troszkę rzadziej tu będę bo chcemy trochę rodzinnie czasu spędzać..ale w miarę możliwości bedę kukać:tak:

Miłego dnia i pozdrawiam wszystkie:happy::happy::happy:Papa

WITAM!!

RUDA no to masz już w brzuszku dużego chłopczyka rośnie jak na drożdżach....A synek dzwonił???Super wypocznie se nad morzem...ty też troszku....a Natanek jak??? Dobrze,że już smoka nie ma....ja musze sie też chybazdecydować...

AGUŚ mówisz integrujesz sie z chopem:-p;-) tylko spokojnie bo bedzie rodzeństwo;-):-D:-D jak Niteczka???

U nas git pogoda ciepełko super więc można żyć....Amirkowi dalej sie przebijają 4 więc marudzi ale nie dużo tylko mleka nie chce pić wiec standard przy ząblkach.... za tydzień na szczepienie idziemy:confused2:

reklama
Dzien doberek :)

Czy moge sie przyłączyc??

JEstem mamą Joasi :) urodzonej 13.04.2009 o godz 13,04 :)
Asia odcycana miesiac przed roczkiem, biega jak szalona, na tą chwilke troszke zakatarzona:)

Do góry