reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
Witam wszystkie Panie! Dzień jest tak szalony ,że nie ma na nic czasu,tak jak pisałaś ADA najlepiej jak jest się 2 cm od młodego i cały czas bawi ,niestety nie ma takiej możliwości więc młody jest pacyfikowany w łóżeczku i chociaż marudzi musi wytrzymać tyle żebym mogła np. ugotować obiad, prawda RUDA jak się teraz popuści to potem wejdą na głowę.:tak:
AGA-szkoda ,że mały nie poszedł jednak na zabawę ,życzę zdrówka dla całej rodzinki.
Co do mleczka mój je dwa razy dziennie kaszkę ,rano i wieczorem ,i koło 14-15 wypija butlę czystego mleka ,do tego obiadek i jakiś owoc popołudniu ,zaczyna też dostawać normalne jedzenie po trochu ,próbujemy ,na razie nic się nie dzieje. Słuchałam kiedyś ,że jak dziecko nie chce mleka to można zastąpić je jogurtem ,serkami białymi ,niekoniecznie musi byc butla.
Miłego dnia życzę!

hej hej
a ja coraz bardziej chora...gardło moze i lepiej ale katar się przyplatał i głowa peka..no ale nic to,jakoś damy radę....
Dzieci nadal prychają...leczymy się..
maż pojecahł na weekend do szkoły więc zostalismy sami do niedizeli wieczorkiem.

Aga p
to chyba Ty mi pisałaś o czosnku...
hehe wiem wiem że to dobry sposób,często go stosujemy...sama sie często tym leczę i synka też.... on zresztą już tyle specyfików wypróbował ze hej:-p

O matulu myśli nie moge zebrać..koszmarek....

jeszcze czekam na miesiączkę...ciekawe czy przyjdzie:-p hahahah...co za meisiąc:-Djak nie to w niedizelę teścika chyba trzeba zrobic...ale może to przez to że przeziębiona jestem...czas pokaże.

Ruda
widzisz jakie ladne suwaczki :-Dzdolna jesteś:tak:

dobra zmykam,zakukam póxniej..młody koniecznie chce oglądać"szkołe przetrwania" hehe....a Wy piszcie co tam u Was:-)Pozdrawiam wszystkie,bez wyjątku...:happy::happy::happy:

dzień doberek :-)

u nas nocka do bani
już nie jestem w stanie zliczyć ile razy się budził :-(
więc po takiej nocce jestem z lekka nie przytomna :tak:

Monia z odstawieniem piersi to u mnie trwało z 3 tygodnie
stopniowo dawałam coraz mniej i mniej
to się widzi kiedy dziecko jeszcze potrzebuje twojego cyca a kiedy można mu zastąpić go np. deserkiem lub czymś innym
będziesz sama najlepiej wiedziała kiedy odstawić całkowicie od piersi :tak:

Iza no to ładnie że się pogodziłaś ze zgredzikiem :-D
życzę ci miłej zabawy na spotkaniu klasowym
fajne są takie spotkania po latach :tak:

P.aga u nas też całkowity brak czasu :-(
czasami nie wiem czego się złapać - tyle roboty a czas ograniczony
jeśli chodzi o te jogurty i sery nabiał - ogólnie rzecz biorąc
to też już o tym myślałam żeby mu wprowadzić jogurt - tylko jaki
a sery i twarogi już wcina

Iwona ja też mam nie raz wyrzuty sumienia że mam tak strasznego lenia
są czasami takie dni że nic mi się nie chce :-(
ale przeważnie po takim dniu przychodzi taki z powerem
i wtedy nadrabiam wszystko :tak:
co do jakiś dodatkowych witamin to wolę nie podawać
żeby mały się nie przyzwyczaił
jak na razie to nic nie dostaje i nie choruje
więc wolę żeby tak zostało :tak:

Aga zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka zdrówka

może tak zaczaruję te wstrętne choróbska które was nękają
bo już nie wiem jak można inaczej
leki nie pomagają
to może siłą perswazji was wyleczę :tak::-D
A co do suwaczków to był mały kryzys :-D:-D:-D:-D

ok lecę laseczki bo trzeba sprzątać
bo dziś znowu wybywam na cały dzień
następne urodziny
jeszcze tylko sobota i niedziele - imprezy
i mam styczeń za sobą
wrrrrrrrrr

miłego dnia:-)

hej dziewczyny
Ruda - nie chodziło mi o to że witaminy od choroby ;-) pisałas wczesniej ze mały nie pije mleka a w nim tyle "dobrych rzeczy", a mi chodzi o to ze te rzeczy właśnie można znaleść w innych produktach właśnie takich jak joguty deserki warzywa owoce i ewentualnie jakis zestaw witamin :tak:
Moncia - tak jak mówi Ruda, sama zauważysz kiedy bedzie ten moment że odstawisz następne karmienie, pokarmu będzie powoli ubywać i u mnie to trwało włąsnie okolo miesiąca te całe odstawienie :tak: z tego właśnie względu ze pokarm zanikał i już ei starczało na 2 karmienia wiec zrobiło się jedno, a z tym ostatnim odstawieniem to też samo przyszło, choć pamiętam ostatnie dni że mówiłam sobie, że to już ostatni raz daje cyca :sorry: ale jakos szczerze mowiąc tak mi sie jeszce chciało i chciało ale mleka nie było praktycznie i sutki troche bolały jak mała ciągneła no i nadszedł ten ostatni dzień i wsio :-)
Rybusia - i ja bym sie chetnie na takie spotkanko klasowe wybrała ale do moich rodzinnych stron daleko a nawet jak tam jestem to z moją klasą sie dogadać to :baffled: ciężko :sorry:

A co tu tak pusto?
zaraz mi mózg wypłynie przez nos czy co tam...
nafaszeruję się czosneczkiem,zaparzę herbatki i poleżę poki mogę...bo mala właśnie zasneła...
wziełabym coś jeszcze...ale kurcze jak to opóxnenie mieisiączki nie jest spowodowane przeziębieniem to wolę się nie faszerować niepotrzebnie tym co nie trzeba:-D

Ada
codzień zaglądałaś...a dziś gdzie się schowałaś?:-)
miłego wieczorku!!!!

HELOŁ!!

AGUŚ jestem ale miałam ostatnio zalatane dni i mało czasu...a poza tym mój brzdąc musi być 2cm najdalej ode mnie i wsio:eek::-D:-D i jakoś leci dzień za dniem dobrze,że choć nocki są ok....a dla Was maksimum zdrówka....oby Wam przeszły te choroby....w końcu....i mówisz teścik:-D:laugh2::rofl2: fajnie:rofl2:

ale już nie długo wiosna....aż nie mogę się doczekać....mój własnie zjadł i usypia i ja idę na film...zajrzę potem i poczytam co naskrobałyście....

reklama
Jak miło wieczorkiem ,spokój ,cisza i kręgosłup może odpocząć,uf nareszcie!:-D
RUDA-najlepsze podobno jogurty naturalne i do tego dać owoce np.mrożone zmiksować trochę dosłodzić i super jedzonko ,tak podawali w programie o niemowlakach.Mój takich pyszności nie może bo uczulony na mleko i przetwory,ale to podobno świetnie wyrównuje poziom wapnia u dziecka.
AGA- czyżby fasolka?pomyślałaś i proszę ,ból spowodowany jajeczkowaniem minie:-D żartuję oczywiście ,pewnie to z powodu choroby ,jak masz katar lub boli gardło polecam inhalacje z majeranku i soli ,tylko nie na wrzątek bo poparzyć można śluzówkę ,taka w miarę ciepła woda ,trzy łyżki majeranku ,jedna soli i wdychać przez minimum 5 min, oczyszcza i działa bakteriobójczo ,a na noc wysmarować stopy spirytusem ,grube skarpety mleko z miodem i czosnkiem .
ADA-jak tam w sprawie zębów ,widać już coś u Twojego bo mój nadal bezzębny dziadek.:-):rofl2:
Miłego wieczorku i spokojnej nocki wszystkim!

Do góry