reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

witanko

rzeczywiście coś ostatnio tu pusto:szok:

u nas nocka znośna :tak:
mleko nadal w odstawce :-(
jak na dzień dzisiejszy to Natan pije tylko jedną butlę dziennie-rano
potem
je 2 śniadanie - chlebek
obiad
deserek
kolacje - chlebek
i to wsio
no wiadomo w między czasie jakieś przekąski
i z nami obiadek :tak:

ale że tego mleczka nie pije na noc to mi nie pasi - taka sytuacja
no ale to może okres przejściowy
w sumie zaczęło się to jak przeszliśmy na mleko następne 3

zmykam posprzątać chatę bo potem nie będzie na to czasu
bo idziemy na urodziny do taty:-)
i jeszcze trzeba zahaczyć dziś o dziadków :tak:

miłego dnia:-)

reklama
RUDA

To rzeczywiście dziwne, że Natanek tylko raz dziennie pije mleczko...ale może woli konkrety a nie nabiał;) moja pije trzy razy dziennie, dwa razy cyc i raz butla na noc...bo moje mleczko już jej nie wystarczało na noc, budziła się z płaczem w nocy, a teraz jest ok odkąd pije butlę 210ml...powoli będę ją odstawiać od cyca...a jak tam Twoje samopoczucie? wszystko ok? apecicik już dopisuje, czy wręcz odwrotnie?:-)

Ostatnia edycja:
hej kochane
co tam u Was?
widze ze temat mleczka
moja nadrabia za Was wszystkich...hahahah..mogła by na okrągło mleko pić..chyba ma po tatusiu bo on też mleczny:-D
za to kicha z zupkami itp nadal...
wczoraj byisly u dr znowu...
mlody nie poszedł znowu na bal...:-(ma gorączkę,kaszel i katar....
mała podobnie tylko goraćzka mneijsza....
dostali oboje eurespal,nasivin,cebion ..tylko dawki inne i na gorączkę..no i tydzien w domu....
mnie gardło dalej boli ale niby nic mi nie jest wiec tylko tabletki do ssania

a tak to nic nowego..no może tyle że mała ma 4go ząbka:-):-):-)
teraz ją połozę...moze ejszce uda mi się do Was zakukać....

Ruda
a gdzie suwaczki?miałas i znikły:-p

Rybusia,Monia.. pozdróweczka!!!!:-)

Ada
co u Was???:-)

Lady
A Ty znowu znikłaś..niedobra kobieto..zaniedbujesz forum:-Djak zdrowie u Twojej rodiznki?:-)

No Monia nie ma co się dziwić że twoje mleczko już nie wystarczało w końcu to już duże te nasze dzieciaczki
a co do mojego samopoczucia to jest ok
apetyt dopisuje i to za duży jak na moje :tak::-D
tz. nie mam ochoty na stałe posiłki
tylko lubię takie przekąski sobie robić :tak:
oj dupa będzie rosła od takiego podjadania:-(

Aga no to gratki 4 zębola - ale się teraz szybko u malutkiej posypały
a mój to jak zwykle dłubie w buzi ślinotok na maxa i marudzi a zębów nie widać
mam tylko nadzieję że nie będziemy na nie czekać tak jak ostatnio 4 miesiące :-(
a co do moich suwaczków to nawet nie zauważyłam
nie wiem czemu mi uciekły :confused2:
zdrówka dla was :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-):-)

nie mogę tych pieprzonych suwaczków zamieścić :angry::angry::angry::angry::angry:
ciągle mi wyskakują jakieś gówna :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
że przekraczam limit :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wczoraj były dziś już nie mogą być :no::no::no::no::no::no:
ale mnie to wyprowadza z równowagi:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:
sorki za moją chwilę uniesienia :-D

Ostatnia edycja:
:-)
Ruda - ach te hormony ;-):-) ja jakoś nei moge uiąść i zrobić nowy suwaczek taki ze mnie leń :-) A co do mleka to chyba nie ma powodu do zmartwień, przeciez je zupki, obiadki, przekąski, a to wszystko ma witaminy :tak: ewentualnie podawaj mu jakąś dodatkową multiwitaminkę jeżeli sie boisz że czegoś mu zabraknie :nerd::-) Natalka je raz mleko a raz kaszke :happy:
Anekha - to zdrówka dla Was! Wiem jak to jest bo sami mamy cały dom chory, ale powoli wychodzimy z tego i tego Wam życze :tak: a z Twego syna to bidulek, zawsze coś go omija :-(
Ala - no właśnie, mnie tu mało ale żeby ciebie ledwo było widać :wściekła/y:;-)
Moncia - no widzisz jak fajnie, mała ci ładnie śpi i ty sie wyśpisz, a to też dobrze tak powoli kończyć karmienie, napewno lepiej elominować po jednym karmieniu cycem to obejdzie się bez bólu piersi, no i dziecko "mniej ucierpi" :tak: podobnie było u mnie i po niedługim czasie pokarm powoli zanikł i Natalka ładnie się odzwyczaiła od cyca :tak:
Od kilku nocy Natka przesypia całą noc i budzi sie koło 6.30 , mam nadzieje że już tak zostanie i że to nie przez to że teraz jest chora :confused2:

Dobry wieczór dziewczęta:)
moja córunia już ziuzia:) wreszcie nocka, odpoczynek...jutro wybieramy się do moich rodziców, zajmą się trochę małą a ja będę mogła pozałatwiać kilka spraw, zakupki, solarium i itd...trochę przyjemnosci...:-) oby ta nocka była spokojna, tego życzę Wam wszystkim i sobie samej, dobranoc:):-)

dzień doberek kochane

dzisiaj nie miałam czasu zajrzeć bylismy z małym na badaniu wzroku biedaczek płakał no ale jestem już spokojna bo okazało się że wszystko oki a potem jeszcze na cmętarz do babci zajrzeliśmy i jeszcze do sądu bo bedziemy się sądzić z rodziną ano tak to już jest z rodziną najlepiej na zdjęciu i oczywiście w środku żeby nie wycieli :sorry: a tak to wszystko gra z gadkiem dogadałam się więc :-) jutro idziemy do znajomych a w sobote na to spotkanie klasowe ...

a co do mleczka to kubica pije dwa razy dziennie a i wiecie co dałam mu kakao jednak i narazie jest oki no to dochodzi jeszcze jedna porcja mlesia no ale tylko 2 razy w tygodniu

całuje was mocno i dzieciaczki taż pa pa kobitki :-D

ruda spokojnie spokojnie pomyśl że teraz rządzą tobą chormony :-D bedzie oki

reklama
Pewnie już śpicie, a ja jakoś nie mogę zasnąć i klikam sobie;-)

IWONKA
Jak to było u ciebie z tym odstawieniem od cyca, chodzi mi o to w jakim odstępie czasowym redukowałaś każde karmienie, no bo ja karmiłam ją trzy razy dziennie, od pięciu dni karmię ją już tylko dwa razy bo na noc dostaje butlę i to jej wystarcza...kiedy powinnam zrezygnować z kolejnego karmienia piersią, po tygodniu? więcej? nie chce robiś jej szoku, chcę żeby się to odbyło bezboleśnie///:-D

Ostatnia edycja:
Do góry