reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

witam dziewczęta:)

RUDA

To super, że dzidzia zdrowa, napewno jesteś "happy" :-):tak:
Teraz dbaj o siebie, zdrówka i jeszcze raz zdrówka:)

A nasza pociecha przesypia już nocki, budzi się najwyżej raz lub dwa, daję jej smoka i śpi dalej, najważniejsze że w swoim łóżeczku:):-)

A TAK WOGÓLE, TO WCZORAJ PO RAZ DRUGI ZDARZYŁO JEJ SIĘ, ŻE STAŁA PRZEZ JAKIEŚ 10-15 SEKUND BEZ TRZYMANIA SIĘ CZEGOKOLWIEK, MYŚLAŁAM, ŻE POSTAWI PIERWSZE KROKI, ALE NIE, JESZCZE NIE....PO PROSTU POTEM USIADŁA NA PUPIE:) ALE COŚ NAM SIĘ WYDAJE, ŻE TUŻ TUŻ TO NASTĄPI...MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY, POZDRAWIAM:)

reklama
oooooooo a co tu dziś taka cisza?

u nas nocka przyzwoita
ale dzionki to masakra
mały jeśli ma coś sam zrobić i się zająć sobą
to od razu jest płacz
tylko mama mama mama
wszedł w ten głupi wiek że tylko mama jest mu potrzebna
no i jeszcze te zęby :-(

Ada wiem o czym piszesz
bo mój też marudzi na potęgę
nie wiem gdzie się podziało to moje słodkie dziecko :-D:tak:
teraz tylko płacz i narzekanie

Monia no to fajnie że masz nocki takie fajne
bo rzadko się zdarza żeby dziecko się budziło tylko 2 razy :tak:

dziękuję za życzenia dla mnie i fasolki

spadam do mojej marudy :tak:
bo i tak nie wiedzę przyszłości żeby tu coś napisać :-(
bo tak marudzi że nie można się skupić :wściekła/y:

miłego dzionka papa:-)

RUDA no właśnie mój tak stęka,że :eek::confused2::no::crazy: ale trza przeboleć wszędzie źle....dziś rano odstawił taki cyrk włóżeczku sie rzucał chciał na ręce ludzie siadłam i odczekałam ten cyrk ale w środku się aż gotowałam przeszło mu wzięłam na ręce ale miałam nerwy ale odreagowałam właśnie wróciłam z zakupów:-):-):-) pierdoły nic takiego ale mam lepszy humor....i mój też mamamamamamamamamama i ręce i mamamaama i rece.....

a co u reszty...

ANEKHA:confused:jak u Was jak rodzinka???Zdrwoi jesteście???

hej wszystkim:-)
u nas tak tam....
z dobrych wiesci to mamy u Nitki 3go ząbka...:-):-):-)4ty w drodze:-p
ze zlych to to ze mala nadal nie je zup...grrr...marudna...grrr na potege...
no i chrypi potwornie,jutro idziemy rodzinnie do dr
maz na kontrole,Nitka z chrypa..a Adi..eh...wczoraj mial tylko katarek...dzis juz obudizl sie z kaszlem...dalam mu co mialam i poszedl ze stanem podgoraczkowym do zerówy bo chcial...jjutro tez go dr obejrzy..i nie wiem czy pojdzie na bal przebierańciow w czwartek...zobaczymy jak to sie bedzie rozwijac czy da sie zaleczyc i zatrzymac postep choroby...6 dni pobył zdrowy:wściekła/y::-(
mnie gardło boli i w ogóle rozbita jestem ale daję rade

Ada
a co Twoj je z zupek?dynie z ziemniaczkiem?robisz czy ze sloika?
moja tez rece i rece..nie martw sie...a czasem w tym lozeczku turystycznym sie rzuca i pcha rekami siatke...ciekawe jak bardoz wytrzymala ta siatka jest ;-)
Ruda
super ze fasolinka zdrowa
nad imionami juz myslicie itp?:-)

pozdrawiam wszystkie:happy::happy::happy:

Ostatnia edycja:
A ja dzisiaj zorbiłam małej coś innego na obiadek, pulpeciki z mięsa indyczego w sosie pomidorowym, smakowały jej, chyba, bo ładnie zjadła:) widzę, że ząbki przybywają u waszych pociech, mojej wyszły dwa jak miała pół roczku i od tamtej pory cisza...tyle razy już popłakiwała, była marudna myslałam, ze to już a tu nici...chociaż może to i lepiej...nie wiem, ile w tym prawdy ale mówią, że im później ząbki, tym zdrowsze, mniej sie psują, co o tym sądzicie?:) POZDRAWIAM:):-)

Ostatnia edycja:
czesc kochane

moncia23 ja też szłyszałam o tym że im później zebole ida to są zdrowsze a z drógiej strony to słyszałam że zęby i to czy będą zdrowe to dziedziczy się po rodzicach i rodzinie np paradontoze itp. i w to drugie bardziej wieże ...

wczoraj już nie miałam czasu zajrzeć mówie wam ten mój szkrab to tak zasówa że nawet się nie obejrze a on zpokoju do kuchni raczkuje i ziemniakami się bawi o albo wagą szafki otwiera i garnki wyjmuje poprostu oczy to mam już w tyłku:-D

i na dodatek to tak mnie wkurzył maż że aż kipie wyobraźcie sobie że w tą sobote mam impreze z klasą z podstawówki takie spotkanie po latach a on co mi mówi że nigdzie nie pujde bo wiadomo co się robi w sobote o 18 ...powiedział że takie spotkania to powinny być o 15 i jeszcze nagadał sie a szkoda pisać skończyło się na tym że pojechał dziś na dwa dni w delegacje i nawet się nie pożegnał no wiecie co aż nie trzęsie ............:eek::angry:

a jak wasi mężowie też tacy zazdrośni ?????
ja powiedziałam że i tak pujde bo przecież raz popuszcze to potem nie dam sobie z nim rady :baffled:

kubik śpi dzisiaj na obiadek zupka z marchewki pora selerka pietruszki cielęcinki i szpinaku ostatnio mu smakowała mam nadzieje że jak się obudzi to zje ładnie
zajrze wieczorkiem

Ostatnia edycja:
RYBUSIA

STRASZNIE ZAZDROSNY TEN TWÓJ MĘŻULO, ALE TO CHYBA DOBRZE, ZNACZY, ZE BARDZO KOCHA...:tak: ALE Z DRUGIEJ STRONY, MYŚLĘ, ŻE TROCHĘ PRZESADZA, POWINIEN MIEĆ DO CIEBIE ZAUFANIE, SPOTKANIA KLASOWE SĄ SUPER, POZA TYM, CHYBA NAM SIĘ NALEŻĄ JAKIEŚ WYJŚCIA, ROZRYWKA, PO CAŁODNIOWYCH ZMAGANIACH Z URWISAMI:) TWÓJ MĄŻ CIĄGLE NA DELEGACJACH, JAK TO WYTRZYMUJESZ? JA NIE POTRAFIŁABYM BYĆ TAK CIĄGLE Z MĘŻEM NA ODLEGŁOŚĆ...NO I NASZA CÓRA BY SIĘ ZATĘSKNIŁA:-(
JA BYM CI RADZIŁA, ŻEBYŚ JEDNAK POSZŁA I DOBRZE SIĘ BAWIŁA, MYŚLĘ, ŻE TWÓJ MĄŻ ZROZUMIE, ŻE GŁUPIO POSTĄPIŁ I SAM BEDZIE CIĘ ZACHECAŁ DO WYJŚCIA:) ZOBACZYSZ...

co do ząbków...
to nei ma znaczenia kiedy wyjdą...
kiedys pytalam o to dentyste
wazna jest dieta dziecka i higiena...im bardziej zadbamy o mleczne tym bardziej stałe ząbki beda zdrowsze...mneij podatne na prochnice....
no pomine jakies uwarunkowania gnetyczne....

Witam! macie wszystkie rację ,że marudy te dzieci ,mój też ,jak nie płakał tak teraz co chwilę a złośnik ,jak coś nie pozwolę to ziemio rozstąp się!:angry: i na dodatek cały czas w ruchu ,ja wieczorem wysiadam ,nie chce mi się nawet usiąść do komputera.
RUDA- cieszę się ,że fasolinka zdrowa,teraz niech rośnie a mama może być spokojna.
MONIA- mój mały tez czasem się budzi ale to ma takie okresy ,potem jest czas ,że śpi całą nockę nie budząc się w ogóle .
AGA-zdrówka dla Ciebie i całej rodzinki ,szkoda by było jakby mały nie poszedł na bal ,dzieci bardzo przeżywają takie spotkania ,a jeszcze jak ma przebranie ,może nie rozchoruje się ,podawaj mu czosnek to naprawdę uodparnia.
Miłego wieczorku i spokojnej nocki wszystkim!

reklama
nio kubica śpi a ja nie mam gadka na głowie to moge poklikać

kuba dzisiaj nie chciał jeść kupiłam mu kakao ale nie wiem czy mu je podam poczytam jeszcze o tym na necie i zadecyduje ...

wiecie co mój mały to taki nerwus się zrobił jak coś jest nie tak to tragedia tak jak pisze p.aga no i jeszcze na dodatek robi się sztywny i np jak siedzi to rypp do tyłu i prostuje się wasze maluchy też takie są ?????

Ostatnia edycja:
Do góry