reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

RUDA robiłam metodę z pieluszką:-( ale ja idę teraz do lekarza na szczepienie za parę dni i nie wyjdę bez skierowania na kał na grzyby nie wierzę że ma tylko w buzi gdyby tylko w buzi nie wracało by to co dwa tygodnie regularnie....

mały właśnie zasnął a ja zrobiony obiad może mój małż przyjdzie na obiadek i potem spadam na spacerek:happy:

RENIU idziesz ze mną:-)

Ada poczekaj tylko nos przypudruje:cool2::-)

Dzien doberek

Gocha powodzenia w pracy:-), czekam na krotka relacje, no i jak Filipek?

U nas pogoda placzliwa:no:, ale zaraz sie zbieram i ide ( z Ada:-D) na spacer
Chocbym miala zmoknac to nie odpuszcze:-p
Powysypiani jestesmy, teraz Bartek juz zalicza pierwsza drzemke;-), mama kawe wypila i ma chwilke na relaksik:-)

Dziewczyny czy Wasze bobasy tez sie wstydza:szok::-D, no Bartek tak od paru dni:-D, tu sie patrzy a jak sie do niego ktos odezwie to niesmialy usmieszek i glowe odwraca na bok:cool2:.......no jak by sie zawstydzal:-p....moj swirus:-)
no i rano juz mu nie wystarczy ze mama lezy kolo niego:-(, teraz musze oczy otworzyc i do niego gadac:-D.....tylko czemu o 7 rano:dry:.....no ale Synus chce:-D:-D:-D

Ide sie zaczac szykowac ( i reszte bandy:blink:) bo jak maly wstanie to mi sie czas skroci:cool2:

do potem babeczki

Ruda masz juz wyprawke szkolna dla Kacperka?

reklama
dziewczyny dajecie swoim pociechom wode? a jak tak to jaka? mineralna przegotowana? czy jak i ile czasu gotujecie? bo u nas straszne upaly i mala gubi bardzo wode.. :baffled:

Czesc Laski....

Ja smaruje juz 4 dzien aphtinem na plesniawke i mu juz schodzi malo co zostalo lekko na wardze zaczerwienienie i na podniebieniu...a tak czy siak i tak ie chce ciagnac ani butli ani smoka kiedys jak byl mniejszy to wieksza plesniawe mial a jadl zleale jadl..a teraz za chiny go nie zmusze ...................

Ja mojego Dominika juz do zerowki przygotowalam kupilam mu dzis 3 dresy by w dzinach nie chodzil non stop hahah glupia sprawa ale ja mu nigdy dresow nie kupowalam a do szkoly trzeba chore hjakies wymogi... i an dodatek musza miec biale koszulki do cwiczen i ogolnie halowki buty z zolta badz biala podeszwa...... masakra...........

Dzisiaj noc do dupy jak zwykle ciagle poplakiwal tzn krzycal bo jeszcze od urodzenia ani jednej lzy nie uronil...... pojekiwal ja na raczki i dalej kladlam i nakarmilam go nawet kolo 2 w nocy bo na noc mi zjadl tylko 60ml kaszki..... wiec chlopak glodny ale potem jak zjadl to ciezko zasnac mu bylo kuzwa ale niewygoda butla zawsze podawalam przez sen a tu trza lyzeczka na trzezwo haha... kiedy tio sie skonczy chociaz w nocy bytla moglaby byc,......................................

Ogolnie troszke dzis pracowalam moze tylko ze 3 godzinki no ale wiecie..... trzeba bylo zapiepzac hahahahah tesciowa popilnowala malego a my zmezem tyralismy.......... no ale ja juz po robocie a maz dalej tam pracuje hahaha..................... i wcale nie chcial by sie ze mna za chiny zamienic miowi mi ciagle ze sie nie nadaje do dzieci hahaah nie ma cierpilowsci i nudzi mu sie szybko hahahahaha

a tak poza tym co tam mialm powiedziec ne pamietam nawet czytalam tak na szybkiego bo malego uspilam a chcialm jeszcze z wami poklikac a gary jeszcze w zlewie i podlogi nie za szklane hahahahahaha nie wspomne o zlewie w lazience jak mi synek obryzgal blotem az szlak mnie trafia tyle do zrobienia a czasu tak malo i dzien jakis krutki.....:rofl2:

Renatko - Natalka wstydzi sie za każdym razem jak wspomne o Bartusiu :-D:-p a tak serio to już od jaiegoś czasu robi takie zawstydzenie ale o dziwo nie do nowych osób, bo nimi jejst zazwyczaj zafascynowana, ale jak widzi siebie w lustrze :rofl2:
netgirl - moja mała nie chce samej wody ani słabej herbatki, wiec daje jej soczki lub herbatke jablkowa hippa, jezeli chodzi o wode to najlepsze sa Primavera, Gerber i Żywiec, nie trzeba ich gotować przez pierwsze 48 h po otwarciu, później trzeba (kilka minut):tak:
Lady - i mi mało czasu na wszystko a dni lecą tak szybko :szok:
Ada - i jak bylo na spacerku? :-)
bidulki te wasze dzieciaczki z pleśniawkami :-( cholerstwo takie sie przyczepia :no:

Ruda masz juz wyprawke szkolna dla Kacperka?

Ja już w czerwcu zawsze kupuję książki tak u niego w szkole jest a z resztą zawsze czekamy do 1 września bo wtedy dostajemy listę od jego pani co mamy kupić:-) wiec my mamy jeszcze czas :-) a czy wsze maluszki się cieszą że idą do szkoły :confused: bo mój już mi buczy że te wakacje za krótkie :-D:-)

Hej cioteczki

Łzy krokodyle mnie też zawsze rozczulają... ale wiem że czasami po minucie płaczu i mokrych polikach szybko się pojawia uśmiech:-):-):-) Ach ta mała zmienna kobitka.
U Marychy na razie bez pleśniawek choć teraz się boję jak tak wszystko pakuje do buzi i ciągle myję i piorę zabawki ale podejrzewam ze to na nic. Wiec raczej nie pomogę. Z tym moczem to obrzydliwe ale jak nic nie działa. :baffled:

Wziełam pod uwagę rady cioteczek i próbowałam wprowadzić zmiany aby uniknąć budzenia małej. walczyłam z laktatorem ręcznym - bo tylko taki posiadam i tragedia, upociłam się tylko a rezulatat był mierny. Następnego dnia starałam się pomóc sobie rączkami;-) i było jeszcze gorzej cały następony dzień mnie pierś bolała... Wczoraj nie budziłam małej bo sama wcześnie przed 9 padłam. Jadła o 18 a potem o 12.30 a cycki już pełniuśkie.;-) Myślałam że szybko sie nie obudzi no ale ta jak zwykle coś 3.30 pobudka.

Dziś inny schemat sprawdzamy tzn. Maryś jadła po 19 czyli godzinkę później, wykąpała sie i poszła gdzieś 20.15 spać tak jak zwykle. Nie budzę jej i zobaczymy jak będzie dziś...

Reniu Marysia wstydzi się facetów ale tylko przez chwilkę potem uśmiech od ucha do ucha. Nie zła z niej kokietka;-)

Gosiu ja też im bliżej do powrotu do pracy tym jestem bardziej załamana. Podejrzewam ze bardzo to przyżyję bo jak do tej pory to się nie rozstaję z małą na dłuzej niż 2 godzinki więc nie wiem co top będzie ale cóż takie życie. Ja wracać nie chce ale 1. finanse, 2.jak wezmę wychowawczy to nie będę miała gdzie wracać, 3. jak pójdę do nowej roboty to będę musiała dłużej pewnie pracować niż 8 godzinek :baffled:

Co do żłobków i przedszkoli to ja chodziłam a były znaczniej mniej przyjazdne niż dzisiejsze.:sorry2: Ja lubiłam towarzystwo innych dzieci (jedynaczka) i płakałam jak nie mogłam iść. Maryś bym chciała do przedszkola posłać jak będzie miała 3 latka.

Ala jak przygotowania do chrztu? Doszedł strój?

Dobry wieczór!

IWONKA mi spacerek upłynął przyjemnie:-):happy:

NETGRIL ja używam wody primavera przegotowuje chwileczke i daje jak dla mnie super.....używałam gerbera ale drogi najważniejsze słyszałam,żeby woda miała składników mineralnych ponizej 400mg i z niska zawartością sodu żeby nerek nie obciążać.....i wypijać maks 150ml ale jak jak karmisz mała piersią to słyszałam,że nie trzeba:happy:

mój synecek ładnie zasnął to i mama pójdzie

do juterka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie..
My nadal samo cyckowi jednak tydzień marchwi i jabłka za nami ale jednak jeszcze na samym cycusiu bedziemy.
Widzę ze temat powrotu do pracy...dla mnie to koszmar...bo ja nie chce a musze..nei mam z kim zostawić mojej Cudkowej :-( ach nie będę nudzic...ale to dla mnie tragedia i wogóle...

Jak widać jestem Waszym modem i prosze o wszelkie spawy niejasnosci idt kierowac do mnie na PW bo tu moge nie dojrzeć. I prosze o jasne stawianie sprawy oki? ;-)

Miłego dnia

Do góry