reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Dzień doberek panie:-)

wlasnie nie pelzanie, bo normalnie tylek w gorze i na lokciach podparta:-D chyba ze to sie nazywa pelzanie ale u mnie to w domu sie nazywalo raczkowaniem,
teraz doczytalam w internecie ze to jakos baaaardzo wczesnie........ale pelzac to ona pelza juz ponad dwa tygodnie....a dzis zaraczkowala..

A jak to tak wygląda to zwracam honor - to raczkowanie . Tylko dzieci w tym wieku raczej jeszcze pełzają dlatego też tak pomyślałam że to to :-)

dzien dobry wieczor Paniom.
co tam u Was?
Wasze pociechy tez tak sie wyrywaja do siedzenia juz?moja to az sie trzesie jak ja podciagam za roczki i piszczy z radosci..a jak ja klade to juz krzywa mina i placz..hehe

A z tym siedzeniem to mój młody od 3 tygodni to już nic innego nie chce robić :-)jak go nie sadza to beczy strasznie Z pozycji leżącej sam się tak wysoko podnosi że jeszcze troszkę i sam usiądzie hehe:-) Jak go sadzam na łóżku z szeroko rozchylonymi nogami i nakryje mu nogi kołdrą co się jej złapie to siedzi sam - jak stary ale i tak na razie nie pozwalam mu za długo tak siedzieć - trzeba jeszcze uważać na ten mały kręgosłupik :-)

reklama
GOSIU ja tak zawsze w niedziele mojego wyciągam jeden dzień odpoczynku od garów choć lubię gotować:-)
mi nestatyna ani apftin ani gencjana nie pomaga jedynie co syrop flumycon i on jest dobry z tym,że zawsze kazali mi buźke pedzlowac a tym razem dosatnie do picia juz nie wiem sama może w jelitach mu ten grzyb siedzi,że wraca już sama nie wiem no cóż zobaczymy:happy:

zaraz musze moejgo z wyra zrzucic:-)

GOSIU ja tak zawsze w niedziele mojego wyciągam jeden dzień odpoczynku od garów choć lubię gotować:-)
mi nestatyna ani apftin ani gencjana nie pomaga jedynie co syrop flumycon i on jest dobry z tym,że zawsze kazali mi buźke pedzlowac a tym razem dosatnie do picia juz nie wiem sama może w jelitach mu ten grzyb siedzi,że wraca już sama nie wiem no cóż zobaczymy:happy:

zaraz musze moejgo z wyra zrzucic:-)

Ja też lubię sobie raz w tygodniu gdzieś do knajpki na obiadek wyjść nie koniecznie musi to być niedziela :-)
widzę że duży problem macie tu z pleśniawkami ja w tym temacie nie mam wiele do powiedzenia Natan jeszcze nie miał nic takiego i niech tak zostanie.:-)
A Kacper kiedyś miał mały epizod i w tamtych czasach lekarze zalecili aby jego własnym moczem ze środkowego strumienia przemyć zmienione chorobowo miejsce i to od razu pomogło :-)

ruda poki co sie nie powtorzylo :-D raz jej sie udalo i pewnie sama sie mocno zdziwila co sie dzieje

czemu te wasze dzieciaczki wszystkie chore?? moze to cos na prawde z alergia.. bo to az niemozliwe zeby sie wszystkie meczyly.. zdrowka zycze!

elo
u nas kolejna noc taka sobie, mała spała do 1 a pozniej to troche pospała i sie przebudzala i marudziła :baffled: i nie wiedzialam czy głodna czy co, no i raz smoka, raz do lozka, raz przytulenie, raz cycek i tak do rana :baffled: nie wiem co sie dzieje, dzwonilam do tesciowej a ona mowi że dziecko ma prawo budzic sie w nocy bo głodne :dry: albo chce pic, no nie wiem, nigdy tak nie bylo, a tym bardziej ze teraz nie są upały.... myślałam że to ząbkowanie ale sama juz nie wiem, gorączki nie ma, a nawet ma bardzo niską temperature.... mam nadzieje ze to nie jest początek jakiegos choróbstwa :crazy:
ja dzis pichce sama obiadek bo juz od tygodnia nie robilam i mi brakuje ;-)

dzieki dziewczyny ;)
Layla
a ta Humana sl to jest już dla 4 m-cznych dzieci? jak tak to ja w poniedizałek lecę do lekarki hehehe bo wiem że np sinlac czy jak to tam jest od 5go m-ca...muszę"zasugerować"zmianę mleka mojej lekarce :-)dobrze wiedzieć że jest takie mleczko i jest lepiej tolerowane...a jak po nim skóra Twojego malucha wygląda?nie pogorszyła się?

mój synek też później zaczłął nutramigen..o szok jak nim pluł ...ale wrpwadziłam mu go dopiero w 5 m-cu...ale się przyzwyczaił to jak już mógł normalne jeść to nie chciał :-D:-D:-D

Ruda
no to już silny ten Twój "chłop"jak tak siada..hhihihi moja tak samo tylko by siedziała...a jaka uchachana jak siedzi...

Ada
pleśniawki bidulka męczą..współczuję bo to wiem że potrafi wracać często i uprzyksza życie...mojemu pomagał aptin(na troche)ale jak na Twoją pociechę nie działa to trzeba próbować innych specyfików

idę jakieś spagetti machnąć bo młdy się domaga hehe;-)

U nas noc jak zwykle, czyli dobrze - wedlug mnie:-p
Pogoda do du......pada:-(

Ala ja Big Brothera nie ogladam:baffled:, ale jezeli to to co mysle z ta Jolka....no to se przechlapalas:-D:-D;-):-p:rofl2:

Iwonka to tylko dziecko, ma prawo;-), a poza tym to Ty sie mojej Natusi nie czepiaj;-):laugh2::-p

z pleniawa nie pomoge:nerd: (choc o moczu wiem:happy:, obrzydliwe ale skuteczne:-))

wiec co, przywitalam sie i znikam no bo w koncu £ikend:-p, z mezulkiem trza pobyc;-)

do potem lasencje

Iwonka-----malej nie musi nic dolegac by tak spac jak ci spi teraz ona coraz starsza i dzieci czasem nie maja swojego rytmu....jesli nic jej nie jest nie boli to taki sen tez przerywany moze miec z wrazen z danego dnia jakie miala :)poki co obserwuj i sie nie martw na zas. no chyba ze bardzo bylo by to uciazliwe..............................Anetka no moj skonczyl tak jak Twoja lala 15 sierpnia 4 miechy wiec te mleko jest jak najbardziej dla nich.... i nic mu sie nie dzieje zadncyh zmian skornych czy kolek nic naprawde .......................Adus jakie sa te Twoje plesniawki????bo Sebcio ma na wardze gornej taka wypukla z ranka tzn mial... i myslallam czy to czasem nie zimno takie.... ale juz mu schodzi i jest tylko ranka i jezyk ma taki czerwony poraniony a wczesniej mial nalot..... jak mu smaruje tym aphtinem to az placze no ale co zrobic byl mniejszy to jakos spokojniej to przebywalo a teraz placz............. wasze dzieci maja juz lezki>>????? bo moj jeszcze ani jednej nie uronil........

reklama
Lalyla
no to chyba skoczę po receptę na tą humanę i zobaczymy jak to moje dziecko będzie tolerowało zmianę mleka..mam nadizeję że ok bo przestawianie powtórne na nutra mi się nie uśmiecha :-p
idę sobie kaweczkę zaparzyć bo jakaś senna jestem...a póki mała śpi moze uda mi się ją wypić we względnym spokoju:-D
Miłego niedzielnego popołudnia wszystkim:happy::happy::happy:

Do góry