reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

IWONKA ja jak byłam u rodziców to mój maks z kims 30 minut teraz starszy o miesiąc więc pewnie może by inaczej bo wcześniej maudny był i nie mogłam se pochodzić z nim po koleżankach:-) no ale fajnie bo se troche odsapniesz i Ntalcia też zadowolona i to najważniejsze.....

a mój jak tylko oczy otowrzy rano to gada piszczy zawodzi i co tylko możliwe hahahah

Ja też lubię FP planuje mu cosik zakupić ale jak dostanę kasę bo ja jeszcze czekam na macierzyński no szlak nie trafia sierpień mój ostatni miesiąc macierzyńskiego a ja mam dalej przepychanki z zusem bo mi księgowa namieszała i robię jej papapa:crazy:

reklama
Hej lasencje.......Ten skoczek to fajne naprawde pierwszy raz cos takiego widze na oczka i jestem pod wrazeniem i sie gleboko musze zastanowic .....Adus jesli chodzi o te hustawke to powiem Ci szczerze ze teraz przy drugim dziecku w zyciu bym jeje nie kupila.....przy dOMINISIU KUPILAM ODRAZU....maly mi siedzial ladnie wsadzalam i co? 5 minut usiedzial i msualam go zagadywac i dupa bardziej ja chcialam zeby on tam siedziala i miala radoche niz on ...i tak tylko mi gracila w domu jak byl starszy to go wsadzac ponownie zaczelam ale niesety on juz byl za ciezki an nia hahaha hahah a poza tym sto kroc wolal chodzik siedzial w nim jak mial 5 i pol miecha..... i powoli powoli sie rozkrecalll.tylko nie mowice ze za wczesnie... bo on byl bardzo silny tak jak sebcio i mysle ze tu sie to powtorzy a wcale nie sugeruje sie Dominikiem... bo jak kazda matka krzywdy dziecku nie chcialabym zrobic..... Dominik sam siedzial jak miala 5 miesiecy.... 4 i pol miecha jak sie odbijal lokciem do siadania ale sie strasznie jeszcze chwial caly czas podpieralam go podusiami ze jakby co to miekkie ladowanie hihihi....on to wogole szybki we wszystkim byl....pierwsze kroki 8 misiesiecy....mial.... chodzil idealnie w wieku 9.... jak skonczyl ;0 zdania ukladal takie proste mam daj picu ...mama choc mama leci samolot jak mial 1,5 miecha.... a co ja bede mowic....hahahahahahahahahhaah ciesze sie ze nie mialam z nim zadncyh problemow w rozwijaniu sie ;)Renia masz racje odnosnie tych siedzen nie sprawdza sie dla dzieci takich malych...a napewno nie dla mojego bo moj z takiego kata rozwartego malego jak masz tam link sie gwaltownie odbija i sie zgina do siedzenia tyle ze nie ma zadnej rownowagi... i leci do przodu...wiec odpada ...zarowno tez dla dzieci sie nie sprawdzi ktore maja jeszcze slabe te kregoslupy.....

no to ja mam cos takiego skoro juz mowa o takich cudenkach
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2002&e=product&pid=38840
ma muzyczke i sie fajnie husta, normalnie ja polecam, mala mi siedzi i sie smieje i gaworzy z tymi zwierzakami co wisza nad nia, albo do tych namalowanych na krzeselku zwlaszcza upodobala sbie bialo czarnego kotka po lewej, ale to pewnie dlateg oze dzieci teraz najbardziej na biel i czern zwracaja uwage:-D a czasem i sobie tam drzemie no i fajnie sie sklada wiec mozna wszedzie ze soba wziac ale i tak nigdzie nie biore i mysle zedla kolejnych dzieci zostanie bo solidne

RENIU ja myślę o huśtawce ale już siedzącej nie leżącej ale to w przyszłości ale tak se myślałam nie wiem co wyniknie z myślenia....

ta skakana huśtawak mi się też podoba ale zobaczę na krzxesełka tez juz patzryłam nawet wczoarj z moimale to też za wcześnie a te twoje krzszełko fajne ale nie będzie wywrotne czy mi się wydaję

Adus ale ja nie mam tego krzeselka, ja go przez przypadek znalazlam i Wam pokazuje jakie brzydkie a zarazem ciekawe:-)
Ja chce malemu to z FP kupic, z tej samej serii co ma lezaczek:tak:....no i jeszcze pare rzeczy;-)

Iwonka no widzisz jaka gadula, Bartek tez juz corazm wiecej i glosniej gada:laugh2:

Ala nikt Ci nie powie ze za wczesnie:-D;-).....to wszystko zalezy od dziecka:tak:...chociaz dla mnie to za wczesnie:-p, nawet jak silne;-).......- no juz sie nie zlosc Ala;-):rofl2:

natgirl fajna sprawa, tylko ze to albo lezaczek albo ta hustawka bo obie rzeczy naraz to chyba sie mija z celem? ta hustawka tez jest tak gdzies do 6 miesiecy, nie?

dobra mykam bo kolezanka przyszla z corcia:-)

RENIACZKU wiem,że nie masz tylko planujesz zakupić jes?????A ja sie tylko pytałam czy ono niewywrotne jest bo nie wiem ot tak:-):-):-):-)

LENE dla Ciebie też buziaczki:-):-)

idę za 20 minut kąpiel i muszę naszykować moje dziecko uwielbia wiszącą reklamówkę aż się tzręsie jak widzi:-D:-D:-D mój bąk mały:happy::happy:

hej hej

jestem żyję po weselu zajefajnie, nogi padają ale było bombowo:-):-):-)
fotki będą za jakiś czas zapewne to wtedy pochwalę się:-):-):-)

lecę poczytac co u Was i pewnie juz dzis zamilknę ale odezwe sie jutro

buziaki

renata79 to moje to jest tak ze sie buja jak sie to wlaczy a jak nei to nie, a generalnie to jest do 11 kg, wiec to zalezy od dziecka moja wazy obecnie 5 kg.. wiec jeszcze na jakis czas, przy czym zajrzalam ostatnio gdzies na forum byl forum na ten temat i mamuski sie wypowiadaly ze te na wiecej miesiecy to strata pieniedzy bo one nie maja w ogole sensu... kazde dziecko wylazi w pewnym momencie i wcale mu sie nie usmiecha siedziec czy tam lezc w miejscu i usmiechac do jakichs miskow jak sie moze turlac, raczkowac, zwiedzac itd... wiec generalnie to nie ma sensu tych z "dluzszym okresem przydatnosci"

Hejka
A Wy znów o kolejnych ciążkach i smaczku mi tu robicie... Ja narazie jestem rozbita czy wracać w październiku do pracy czy szukać innej i kiedy drugiego malucha zmaistrować ;-)

FP fajne rzeczy to fakt. Dobrze że polecacie co fajniejsze bo mi szkoda kasy a do tego to starsznie duzo miejsca zajmuje i ruszyć się już nie mogę w mieszkaniu nie potykając się o matę leżaczek itd.

My po meczącym weekendzie bo zaczęłam jeść nowości no i brzucho małą bolał. W piątek byłyśmy u neurologa z tym odchylaniem głowy do tyłu no i wszystko jest super i w porzaku kilka ćwiczonek poprawiających symetrię i tyle. Marycha podobno silna kobita - Strongwomanka moja :-):-):-):-)

reklama
Adus ja nie wiem, nawet na zywo tego nie widzialam, tak mi to wpadlo przez przypadek:-)

netgirl ja tak pytam bo mam juz lezaczek:tak:, a mi sie tak te rzeczy z tej serii Rainforest podobaja ze bym dokupila i ta hustawke:-p, ale ona jest dla takich maluchow jak i bujaczek wiec 2 rzeczy nie mam sensu......lepiej mu w to miejsce cos innego fundnac:tak::-D

no kolezanka byla i posla:-(, a ma corcie 2 tygodnie starsza od Bartka wiec funfle jak sie patrzy:-D, tylko ze Julcia to ma glos:szok: operowy normalnie:-D

Bartolini spi, maluchy jeszcze biegaja ale zaraz tata wraca to je zgarnie:-p, a ja mam juz wolne:rofl2:

milego wieczorku:cool2:

Do góry