reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
hej wszystkim
o matko ale Anita była wczoraj marudna...szok...
oczy mnie pieką z niewyspania bo ta już by tylko siadać chciała i jest ciężko nieszczesliwa jak ma leżeć..no chyba że już w końcu zaśnie to jej wszystko jedno:-p
jeszcze pogoda paskudna a ja dziś do lekarza mam skoczyć...brrr...w taki wiatr i deszcz to się nic nie chce.
Mam nadzieje że Wam się lepiej dzionek zaczyna :happy::happy::happy:
Miłego...do miłego;-)

Czesc, u nas tez dziś jakaś szalona nocka:nerd:
Jade zaraz do gina na przeglad:rofl2:

Ja sobie obicalam ze po tym weselu co bylam teraz odchudzanie ale juz naprawde mam taka teraz silna wole jak nigdy juz drugi dzien nie jem sniadan ani kolacji w zastepstwie owoce podjadam nie duzo i obiad drugie danie z miesem duszonym i sucha sorowka.... juz drugi dzien wczoraj mnie skrecalo ale dalam rade woda zamulilam...a dzis juz lepiej wiec jutro bedzie rewelka jak tylko skurcze zoladek wprowadze sniadania ale juz bez pieczywa....

W kwestii diety. Mam fajną i bardzo prostą. Dziś na wadze juz 2,5 kg mniej i co najwazniejsze
1. nie jest sie głodnym bo je sie do woli
2. brzuch się robi płaski , a w naszej sytuacji to podstawa:-p

A wiec dieta polega na
1. odstawieniu ziemniaków, pieczywa, makaronów i macznych potraw
2. piciu pół szklanki soku grejfutowego przed kazdym z trzech posiłków podczas dnia
2. nie podjadamy

na sniadanie jemy: dwa jajka (obojtenie w jakiej formie), wedlinę, i warzywa do woli np. pomidory, ogórki, rzdkiewkę etc.

na obiad miesa dowolna ilosc, gotowane czy smazone nie ma znaczenia np. mieso z grila, gotowany kurczak, schabowe, mielone, ryba etc. + warzywa w dowolnej formie czy sałatka, pomidory z cebulą, mizeria, ogorki kiszone, kap. kiszona, buraczki ile się chce

kolacja podobna to sniadania (ja juz odpuszczam jajka) czyli wedlina, parówki i warzywa. warto kupowac mrozonki, maja duzo witamin, szybko się je gotuje np. na parze.

jesli jestesmy głodne, pijemy szklankę chudego mleka

no i nie podjadamy

dla hardcorowców nie jemy kolacji:-p

robimy tak przez 10 dni, dwa dni przerwy, potem od nowa.

Gwarantuje spadek 2 kg wagi po tygodniu:tak::tak::tak: Mój tata je tak od dwóch miesiecy i schudł 12 kg!!! Mama 6 kg:tak::tak:

Mimo, ze ja zelaźnie stosowałam się do niej przez zaledwie 8 dni a teraz juz ja trochę olewam schudlam 2,5 kg:cool2::cool2::cool2:

Polecam:-)

NiaNia spoko, dieta nie jest straszna :-) tylko czy pieczywo, ziemniaki, makaron, ryż nie mają jakiś składników potrzebnych??? bo wiesz czy przy karmieniu piersią nie ma problemu zeby tego nie jesc?

Oj :-p witam sie :-)
a wiecie u nas nocka ok, ale przed zasnieciem mała jakies cyrki odprawiala i nei wiedzialam o co jej chodzi :sorry2: nawet jak zasnęła to przes sen jakieś jęki miała

Witam wszystkie kwietniowe mamuśki
Ja jestem szczęśliwą mamą 9 letniego Kacperka i prawie 4 miesięcznego Natanka

Ten drugi urodził się 08.04.2008 o godz. 13.37 z wagą 3290 i dł. 56

Cały poród trwał 5 godz i 38 min. i przebiegał bez zbędnych komplikacji - maluszek

dostał 10 punktów w skali agpar więc zdrów jak ryba :-)

dsc00818bn8.jpg

Mam prośbę do modema lub admina o wpisanie mnie na listę kwietnióweczek - jeśli

to jeszcze możliwe.

Teraz tyle się dzieje w rozwoju naszych maleństw że z chęcią śledzić będę postępy

Waszych pociech :-)

RUDA witaj na kwietniówkach Natanek śliczne bobo:-) a z wpsianiem na liste będzie problem bo nasz moderator okzała się być hmm... i nie ma jej a ona zajmowała się listą więc z wpsianeim będzie problem....ale pisz co u cie itp......:happy:

IWONKA mój też się dziś woiercił i pojękiwał ale widze,że nie tylko u mnie taka nocka była więc git;-):-)

Dzien dobry

Niania ale ta dieta to chyba nie dla karmiacych......i jeszcze karmiacych dzieci alergiczne:rofl2:

Ruda witaj! fajne masz maluszki
a czemu tak pozno do nas dolaczasz:confused: ze tak zapytam:happy:
my musimy posprzatac tu i owdzie, ale jak tylko bedzie mozliwosc to napewno na liste wskoczysz:happy:
pisz co u Ciebie, szybciej sie poznamy

mnie bole glowa:crazy:, pogoda pod psem:crazy: i co tu robic:confused:
nic trza wypic kawei wziasc sie za porzadki domowe:rofl2:

NIe było mnie, wracam i co tu widzę.....:szok::szok::szok:
czytam Waszą polemikę już od wczoraj... i brak mi słów.. nie chodzi tylko co piszą styczniówki ale też kwietnowe mamy :baffled:
w 100% podpisuję się pod albiniec...

Nie chcę nikogo tu wymieniać ale nie rozumiem jak możecie wyzywać masiek od pierdolniętych, pojebanych itp.. Jesus, świat zwariował...
Nie popieram jej - to fakt... Zrobiła źle.. Ale przecież wiemy wszystkie że masiek jest chora !!!!!!!!!!!
Czy Wy zdajecie sobie sprawę z tego co ona musiała przeżyć żeby zrobić coś takiego?
Dlaczego wszyscy (prawie) ją poniżają, wyzywają.. a nikt nie pomyśli o tym co dzieje się z nią teraz.... Straciła jakby wszystko co miała.. Leosia, którego tak naprawdę nie było... straciła W, dom, rodzinę... Wiemy że fikcję ale jakże dla niej to było realne...

Wszyscy głupio pytają: masiek, powiedz nam DLACZEGO?... ale jak masiek może odpowiedzieć skoro wypieprzono ją z BB. Choćby nawet przemyślała i chciała wytłumaczyć to nie daliśmy jej do tego prawa, więc nie mamy też prawa na pewno jej w ten sposób oczerniać.
Myślę że ona potrzebuje lekarza, wsparcia, pomocy.. nie raz jednej z nas pomagała choćby dobrym słowem... a wyzwiska, obelgi itp na pewno jej nie pomogą... jeśli czyta to a sądzę że pod innym nickiem na pewno...
Jeśli chodzi o mnie to nie popieram ale też nie potępiam bo wiem że zrobiła to nie dla żartów a w desperacji...

reklama
Nie wiem za bardzo o jaką sprawę tu chodzi ale widzę że to nie przelewki :no: Jako że jestem tu nowa to nie miałam jeszcze szansy się zapoznać ze wszystkimi postami ( a jest ich sporo ) , więc jeśli popełniłabym jakieś głupstwo to proszę o wyrozumiałość i może nie tak drastyczne słownictwo jak wyżej :baffled:
Ja na kwietniówki dotarłam dopiero teraz bo wcześniej nie miałam internetu a o waszym forum powiedziała mi siostra która udziela się na listopadówkach 2007 :-)
Jeśli chodzi o ten wpis na forum to nie ma sprawy - jeśli nie ma takiej opcji to trudno - to nie jest dla mnie najważniejsze . Bardziej mi zależy na wymianie doświadczeń z wami dziewczyny w kwestii wychowania i pielęgnacji naszych milusińskich .
Widzę że macie tu zwyczaj pisać o takich całkiem przyziemnych sprawach jak : ból głowy , jaka dziś pogoda - super mi się to podoba :-) to znaczyłoby że macie tu naprawdę dobre kontakty ze sobą :-)
Ps. U mnie dziś zimno ale za to nie pada - jak na razie !!! maluszek troszkę marudzi bo nie może zasnąć - chyba będę musiała zaraz wyjść z nim na spacer - to zawsze mu pomaga ;-)

Do góry