reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Cześć kobietki

Kasia, Renia - :-D
Mnie tez wlosy wylaza ze hej.. malej zeby sie wykluwaja .. a moje osemki to chyba juz tylko najgorsze czeka.. bede musiala wybrac sie do dentysty - pewnie sie "zaprzyjaznimy" na dluzej ;-)
moja tez marudzi ostatnio.. czasami w nocy je o 3 dopiero i ok 6-7, a czasmi o 24, 3, 6.. nie wiem od czego to zalezy.. no ale niech wcina
tak czytam co juz potrafia wasze dzieciaczki to az mnie zazdrosc bierze, moj leniuch jeszcze nie umie sie przewrocic z brzuszka na plecki, choc glowe juz wysoko zadziera i sie rozglada.. jak jej sie znudzi to woli zawolac mamusie na pomoc :sorry2:.. musze ja bardziej pomeczyc.. a tak wogole to faktycznie coraz fajniejsza sie robi, coraz wiecej ja interesuje.. lubi ogladac (najlepiej z raczek mamy :sorry2:).gadac.. milusiek moj

reklama
Kasiu - oj tam wiesz o co chodzi :-p
Masiu - no wczoraj próbowałam sie w aptece podpytać ale jakaś dziuńdzia była i jakoś niewiele sie dowiedziałam :baffled: jutro pojde do pediatry to mi może coś przepisze :tak: a teściowej nic nie powiem bo zawsze bedzie wtrącać sie :dry:
niby jest tak że jak sie karmi piersią to piersi same sie dopasowują do karmienia, ale ja od tych 3 dn jak nie podaje sztucznego to mam juz tak że są całkowicie miękkie i wczesniej jak mała jadła z jednej to z drugiej kapało a teraz nic, widać ewidentnie że nie nadążają, a mała marudna :dry:

kasiak się nie denerwuj, tylko pobudzaj, rozłóż koc połóż na brzuszku porozkładaj zabawki, pokazuj, grzechocz.
w dziale o niemowlakach jest wątek o zabawach poczytaj, wykorzystaj. Są fajne i pobudzają dzieci ruchowo.
Leoś lubi też jak mu muzykę puszczam. Wesołą. Chichrać się zaczyna jak mu puszczamy "fasoli" bo z W. sami podśpiewujemy.
A i Leoś uwielbia zabawę pszczółkę robimy ręką bzzyyy esy florest i pykamy w ciałko Leona. Lubi też kosi kosi łapki.
Ostatnio wyjęłam Leosiowi zabawkę radyjko z fishera ale radocha, radyjko wydaje różne odgłosy zwierzątek, piosenki i się świeci:tak::-)
muszę rodzince powiedzieć by więcej kupowali właśnie zabawek niż ubranek itp. dla Leonka.

IWONKA jak chcesz dokarmiać i mała ma jakieś wysypki spróbuj Bebilonem Pepti bo Nutramigen fuj choć mój żre go....to hydrolizaty nie powodują uczuleń....

Ja byłam na szczepieniu dziś mały waży 6 kg:cool2: i jest spoko od przyszłego tygodnia dam mu troche kleiku a niech je i skuszę się na soczek:-p

MASIU fajna zabaweczka...buźki dla Leosia i pogłaskaj fasolinkę;-)

KASIAK Masia dobrze radzi mój też był leniwy ale zabwki na około zrobiły swoje a dziś na szczepieniu się obkręcił first :-) powolutku się rozkręci dzidzia twoja....

hallo. ale tu pustki.
Aduś no ładnie 6kg. fiu fiu. ale jak dobrze pójdzie za 2tygodnie Leo też powinien dobić do 6kg.

Zabawki i zabawy z maluszkiem, pobudzać go. śpiewać, klaskać, wydawać różne dźwięki, naśladować dźwięki wydawane przez maluszka.

no nie wytrzymalami i dalam małej butelke, jak zjadla 120 ml to pobawila sie i spala jak suseł :-) no i po 4 h upomniala sie o papu a piersi ładnie nabrały :tak: tylko jutro musimy zmienic mleko no i chyba masła też nie bede jadła, bo moze i od masła te krostki :confused:

hej:-)

Kasia no juz sie nie chcialam upominac o te "dobranoc":-p

Ada:rofl2:, no prosze, a mysmy Cie o bezczynnosc posadzaly:-D;-)

My po wizycie u pana dentologa i mowiac po krotce-jestem zalamana:baffled:, Junior (fajnie brzmi:-D) nie ma nic do roboty...szczesciarz jedem:rofl2:, a Juniorowa:no: i jutro idziemy na pierwsze leczenie:sorry:, ciekawe czy damy rade:baffled:......no a mamusia-na zlom, latwiej byloby policzyc zdrowe zeby:sorry:...tak sie syply:-( .....tylko najgorsze jest to ze mam miec robione i rwane bez znieczulenia bo cycam:nerd:, Kachurku!!!! ratuj, powiedz czy moge se wziasc jakies znieczulenie, moze przez ten czas bym go sztucznym potraktowala, i ile musialabym po znieczuleniu odczekac zeby znow do cycolenia wrocic? powiedz jak wiesz, plisssss:nerd:.....bo jak nie to mam gdzies niech wypadaja:eek:, pojde jak Bartka odstawie:eek:, na zywca sie nie pisze:no:

Maluchy w domu i nie wiadomo w co rece wsadzic:eek:, Lucky...jak Ty to robisz:nerd:

Ide kawulca se zapodam, bo jeszcze sklep musze zaliczyc:baffled:

do wieczorka

Kasia moze dzisiaj hardkorem polecimy np Smerfy.... co Ty na to:-D:-D?

Dobry wieczór
Marycha umyta i śpi jeszcze tylko zostala zabawa w susła czyli budzenie na karmie wieczorne. Jest wtedy taka śmieszna...
Iwonka ja bym się nie cykała na Twoim miejscu i waliła butle. JA przez jakiś czas dokarmiałam 2 razy dziennie a teraz znów nie dokarmiam bo niew piersiach znów dużo a mala sama się odstawia że więcej nie chce.

Renia ja idę do zębologa jutro na 14 bo wypadła mi pląba i potem jeszcze wielki kawałek mi się ukruszył czarno to widze. Chyba będzie rwanie ale bez znieczulenia nie dam sobie nic zrobić. W ciąży miałam kanały wypełniane bez znieczulenia i dałam radę ale wyrwać nie dam. Jest podobno jakiś rodzaj znieczulenia ktory można podawać takim jak my...

A my znów u moich rodziców w związku z zębami i imieninkami. No i musze sie zorientować jak z Marysi zrobić aniołka. Chciałabym chrzest jeszcze w sierpniu...

Renia , Aga spokojnie możecie brać znieczulenie. Działa ono miejscowo, zanim by to doszło do mleka to już się 10 razy rozłoży. Nawet w ciąży można brać znieczulenie, tyle że bez noradrenaliny.

reklama
Do góry