reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

SILUNIA to zdjęcie z przed 4 tygodni...teraz jest duży...:-):-) mój też coś nie teges widzę jak się układa główkę odgina do tyłu no pójdę do neurologa oczywiście prywtanie bo państwowo tzra czekać pół roku:dry::baffled: a tak to mój też kochany szkrab jest....właśnie usypia po kąpieli a mama się relaksuję ja też byłam u rodziców 2 tygodnie tam bez netu to jak bez ręki:-D pzryzwyczaiłąm się do bb:-) fajnie,że już będziesz tu na stałe zaglądać...a Alanek super minki stzrela i fakt chłop jak dąb 8 kilo no szok ostatnio moejej koleżanki chłopak ma 9 miesięcy i waży 9 kilo no to masz w domku kawał chłopa:tak::-) i mój też nie mogę wyjść z pokoju bo zaraz jest łeeeeeeeeeeee:-D

reklama
Dobry wieczór
Super że zwiększył się ruch i jest co poczytać ;-)

Iwonka dzięki za wrzutkę o jedzonku. Chyba jednak muszę coś zacząć czytać. No i po 4 miesiącach wprowadzić więcej karmień butlą i przygotować na powrót do roboty.
Silka Maryś z 5300 g przy Alanku to kruszyna choć ostatnio dostrzegam drugi podbródek więc może jej się zmieni;-);-);-)

Czy Wasze dzieiaki oprócz ślinotoku pchają tak palce do buzi? a jak nie palce w buzi to jęzor na wierzchu? Głupio tak wygląda Niunia z tym językiem:baffled::baffled::baffled:
A jak spuszczę ją z oka to paluchami po dziąsłach z boku sobie jeździ - smok jej nie pasuje bo się ssie centralnie a paluszki pyszne a cmoka przy tym tyle że aż słysze ją z drugiego pokoju...

AGA mojemu wybijają się dolne jedynki ręce i w ogóle wsio tak pcha do buzi,że szok gryzie z taką zawziętościa w oczach aż śmiesznie to wygląda a o ślinieniu nie wspomne podłoga mokra:-D:-D

Hej :)
Aguś, mój Alan też pcha łapki do buzi :-D Dwie na raz :-D No i jakby mógł, toby je połknął :-D A ślini się tak, że bez śliniaka nie ma dla nas życia :-D
Dzień dobry tak w ogóle :-)
Jak fajnie zacząć dzień z BB :)
U nas nocka super, przespana :) Jedzonko było o 6tej, zabawa do 7mej i śpi do teraz :) A co do jedzonka, to dałam Alankowi wczoraj łyżkę ( normalnie daje się 3-3,5 ) kaszki ryżowej do mleka, wszamał, nic mu nie jest, więc chyba na noc będę mu podawać kaszkę :) zobaczymy jeszcze jak będzie z kupką ...
A jak nocki u Was ??
Masiu, jak samopoczucie ??
Idę po mego synka, bo miałczy w łóżeczku :)

hehej.
Ja na chwile.
Ale tutaj ruch się zrobił. Naczytać się nie mogę.
Silka witaj po dużej przerwie;-):-):tak::-)

wy tu o nowym papu a my mimo, że najstarsi to mamy mleczko wczamać,
i tak wczoraj Leo nie dostał szczepienia bo się okazało że ma gardło zawalone (stan zapalny) to dla tego był nerwowy i marudny. No nadal jest. a syropkiem jak tylko może to pluje.
Do tego ja już w ciąży na całego spać, siusiać, mdłości to już chyba było mało przynajmniej 2razy dziennie muszę opróżnić żołądek no i doszła do tego zgaga:wściekła/y: w morde jeża.
tak więc wybaczcie ale zaraz idę się położyć, spać nie da rady, bo Leonek nie daje:no:

Hej
Masiu - siusiu, mdłości, zgaga :baffled: ale za 8 m-cy kochane maluśkie piękne bobo :-):-):-)
Sila - Natalka przy Alanku to mała kropka bo tylko 5 kg :-)
Aga - chyba większość dzieci teraz sie ślini, moja też :tak: a łapki do buzi to tak głęboko pcha ze też by mogła połknąć ;-) nawet jej smok nie wystarcza bo tylko odwóce wzrok a ona i smoka i paluchy w buzi trzyma :-D sweet
Ada - ja sie nie zdziwie jak i Natalka zdobędzie 9 kg w 9 miesiącu bo to taka kruszyna...
Ja narazie odstawiam mleko sztuczne, kilkadni sie pomeczymy wieczorem i w nocy ale mała ma strasznie obsypane rączki i chce sprawdzić czy to od tego Bebiko. no i oczywiście budzenie o 23, 2 i 5 no i piersi nie nabrały wiec ciezko jej było zasnąć po "małym" jedzonku , też już nie moge doczekać sie tych kaszek i obiadków, może w końcu będzie przespana noc :dry:

Witam ze słonecznej stolicy

Silka a Alanek też język cały czas na wierzchu?
Rozumiem że przesypia już całe noce?

My zmieniliśmy układ wieczoru i jedzonko koło 18 potem koło 20 kąpiel i od razu spanko bez problemu. Najgorzej jest jak muszę przed spaniem ją jeszcze nakarmić bo susła wogóle koło 22 obudzić nie mogę. Dziś robie test i nie będę budzić zobaczymy o której gwiazda sama w stanie. miejmy nadzieję że cycki mi nie eksplodują bo zazwyczaj się budzi potem koło 3-4 przewijanie i jedzonko a potem koło 6 marudzenie i przewijanie. A dziś pospała do 9. Nie jest źle ale wolałabym nie mieć takich nocek przed pracą!

Masiu trzymaj się!!! Jesteś bardzo dzielna!!! Dobrze że W Ci pomaga...
Mnie w niedzielę teściowa podpytywała czerwona cała czy skończymy na Marysi. była zachwycona że planujemy jeszcze dzidziusia. Wiem że każde dziecko jest inne ale chyba druga ciąża i dzidziuś to całkiem inna bajka :-):-):-) Chociaż wiadomo a co chodzi....

reklama
Masiu, współczuję... Teraz jesteś w najgorszym okresie ciąży ( no może poza ostatnimi tygodniami, bo też nie do wytrzymania ) ale pocieszające jest to, że kiedy Ty już będziesz tulić swoją córcię, to ja będę przeżywać to co Ty teraz i pewnie nie tylko ja ;-):-D Matko, na samą myśl o ciąży teraz ciary mnie przeszły :szok: Masiu szacun kobitko ;-)

Do góry