reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Halo, halo Kwietnióweczki !!

A Wy gdzie się podziewacie ?? Czyżbym to ja dzisiaj za wcześnie wstała ;-) Ja już po śniadanku, zaraz biorę się za sprzątanie i muszę znowu jechać do szpitala po wypis... Dzisiaj już koniecznie muszę go odebrać, bo będzie mi potrzebny na dzisiejszą wizytę :-D Już doczekać się nie mogę, żeby choć serduszka posłuchać :tak:

Lady, co tam u Ciebie ?? Jak po wczorajszej wizycie ??

Izek jak samopoczucie dzisiaj ??

:-)

reklama
Dzień dobry.
Wstałam, byłam już na spacerze i po chlebek. Kupiłam pyszny cynamonowo-rodzynkowy. I wcinam z masełkiem:-p

Pan Leon coraz częściej baraszkuje, normalnie zaczynam czuć go też w dzień.
Wczoraj odezwał się jak poszłyśmy po zakupach z siostrą na ciacho, chyba słodkie mu się spodobało, bo zaczął się wiercić tak, że czułam go wyraźnie.
Czasem to takie lekkie obijanie, a wczoraj pan Leon się rozszalał na całego, aż przespał całą noc i dopiero rano się delikatnie poruszył. Ech nie myślałam, że to będzie takie ekscytujące :happy2:
Co do zakupów, wiem już na pewno, jakie łóżeczko teraz w necie poszukamy jak najtaniej.
Przewijak dostanę od siostry, wczoraj jak oglądałam je w sklepie, to ten półko-przewijak, taki mały.
Oglądałam też wanienki, chcę w miarę najprostszą bez podpórek itp.jedyny bajer jaki by się przydał, to z otworem by można było łatwo wylać wodę. Ale to nie konieczne.

Izek nie chcę cię straszyć ale moim zdaniem powinnaś iść do swojego lekarza prowadzącego:tak:. Trochę za wcześnie na puchnięcie, do tego piszesz o ciśnieniu i drętwieniu rąk.

Witam Mamusie,

Ja dziś obudziłam się w zdecydowanie lepszym nastroju :-) i formie. Może wczoraj miałam gorszy dzień.
Ciśnienie to ja zawsze miałam niskie 100/60, a w ciąży podobno jeszcze spada ;-)
Obrzęki i problemy z gromadzeniem wody w organizmie mam odkąd pamiętam, najgorzej w lecie jak są upały, teraz ciasno mi w butach więc pomyślałam że mi nogi puchną, ale wczoraj jak stanęłam na wadze i zobaczyłam że mam 60 kg (przed ciążą 53) to może mi po prostu stopy utyły :oo2: sama nie wiem, obrączkę mogę jeszcze nosić ;-)

Ja ruchy maluszka najczęściej czuję jak siedzę za długo przed komputerem - pewnie mu za ciasno się robi, ale nie mogę się doczekać takich prawdziwych kopniaczków, żeby mąż mógł wreszcie poczuć.

Witajcie Mamuśki:-)

Co tam dzisiaj porabiacie??
ja właśnie wybierałam sie a spacer, a tu prosze zaczęło padać i znowu sie nie dotlenie:-(Ach ta pogoda....

Silka dzięki za odpowiedź. po rozmowie z Mezem też zadecydowaliśmy że jednak idziemy na 3D lub nawet 4D:-)Moze akurat uda nam sie podpatrzyc czy to synuś czy córcia:-).
powodzenia dzisiaj na wizycie i 19 na usg. Daj znać jak było:tak:!!!

Izek dobrze ze już lepiej sie czujesz, ale powiedz to swojemu lekarzowi przy wizycie,bo wiesz z nami teraz nie ma zartów to przecież chodzi o nasze Dzieciaczki:tak:

Pozdrawiam ciepło wszystkie Kwietnióweczki:-):-):-)

Witam wszystkie gorąco!!!!

Jeju byłam an forum u Was dwa dni chyba temu i zdążyłam naskrobać coś na forum nasze brzuski potwem mówie poczytam zaleglosci jakie sobie u was narobiłam i odpisze...czytając czasem robie takie małe ściagi co która jaki temat poruszyłóa by Was nie pomylic i nie wyjść na dudka :p a tu nagle kolezanka wparowała...zajeła mi ze dwie godzinki potem jak już chcialam na kompa przysiąśc to mąż wywalil mi moja ściage.....i jednoczesnie z kompa bo musiał wejsc szybko niby na niego.... no mówię Wam a wczoraj nie było jak....w każdym bądz razie juz nadrabiam...a więc tak... już od kilku dni pomagam męzowi w pracy... nic cięzkiego ale sie troche namarzłam.... wczoraj byłam na badaniach dzieciaczek juz taki duży jeju...zdrowy....poruszał sie..wierzbił nóżkami....wszystko jest ok dzieki Bogu... jeju ajki ten widok jest wzruszajacy.... spedziałm w gabinecie chyba z 40 minut...co najgorsze..aż wstyd mi się przyznać lekarka mi powiedziała że nabawiłam sie grzybicy matko Boska puierwszy raz w życiu dostałąm jakiejś grzybicy az sie zlekłam normalnie spanikowałam...ja tak dbam o siebie a tu grzybica.. nie no szok... mężowi wykupiłam juz masci które mi przepisa... i piowiedziałam ze ma wyrobic cała bo o sexie moze sobie pomazyc ...ja rowniez mam globulki....nie no jednym słowem szok totalny...a tak poza tym jest ok.czuje sie swietnie poza tym ze jestem blada i musze tapete na siebie ładowac bo na samoopalacz sie jeszcze nie odwazylam.....zaraz mnie ochrzanicie...ale odrzuciałam soki bo juz mi niedobrze po nich a od 2 dnio mam straszne zapotrzebowanie na cofeine jednym słowem coca -cole....

Sila a jak Twoje badania? wizyta? Ty chyba miałas dzien miec przede mna?
Masiek Daj swojej mamie czas....widocznie go potrzebuje na przyswojejnie się z myślą,że lada miesiąc zostanie Babcią.....
Kachurek Gratuluje Synka :)
Ada Ja też im zazdrosze tych ruchów.....więc witaj w clubie :)
Shirein Dawno Cię już nie było ..... :)
Izek Witaj! głowa do góry to przejdzie!warto to przejśc by przywitać na wiosen nasze maleństwa trzymaj się...bedzie lepiej...już tuż tuż....

Co się dzieje z Madziujką wiecie może? czemu się znalazła w szpitalu???

ok lece buzka :)

Lady ale ty masz zakręcony świat z tego co mówisz ale przynajmniej się nie nudzisz:-).Bardzo się cieszę ze z dzidzią wszystko ok a grzybica to nietakie straszne jak szybko sie rozpozna i wyleczy więc niech meżulek się smaruje żeby powtórki nie było:no:
Silka to po powrocie zdaj relację co słycha cu waszego maleństwa
A widzę ze nam się wszystkim powoli wizyty zbiegają ja jutro idę a dzisaij odebrałam wyniki badń i troszkę mi hemoglobinka spada ale jeszcze chyba mieści się w normi 11,7g/Dl, siuśki bardzo dobrze wyszły i na całe szczęście przeciwciała przeciw krwinkom czerwonym też nie wykryto z czego najbardziej się ciesze :-) bo ja ztych (-) grup krwi:-(.
I jutro jadę na weekend do rodziców zajrzeć coby mnie nie zapomnieli bo za kilka miesięcy mnie nie poznają :-D.

Hej !!
Ja za 15 minutek wychodzę do lekarza i tak jeszcze na chwilkę wpadłam, bo boję się strasznie... Ja siuśki mam bardzo złe :-( mam duuuuuuuuuużo za dużo leukocytów w moczu, białko też mam i bakterie bardzo liczne :zawstydzona/y::-( i bardzo się boję, że coś jest nie tak :-(

Anrus... Hemoglobinkę masz w normie :tak: Wczoraj poczytałam na ten temat i do 10 g/dl jest norma, także się nic nie przejmuj !!

Ok... Dam znać jak wrócimy. Trzymajcie kciuki :tak:

reklama
Silka, mam nadzieję, ze wszystko będzie w porządku... Ja też miałam podwyższone leukocyty i we krwi i w moczu, ale zrobiłam jeszcze CRP i wyszło dobrze, to znaczy, ze nie ma żadnej infekcji... A dziś powtórzyłam badania i już leukocyty w normie, więc one po prostu tak sobie skaczą... :-) Podobno podwyższone leukocyty to norma w ciąży, mogą też świadczyć np. o jakimś przeziębieniu... nie martw się, na pewno lekarz zleci Ci CRP i przekonasz sie, że wszystko jest w porządku i to nie jest żadna poważna infekcja. Choć niepokojące są te bakterie... ale na pewno będziesz musiała powtórzyć badania i zobaczysz, będzie dobrze. Trzymam kciuki :-) Daj znać, jak wrócisz od lekarza. Powodzenia

Do góry