reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Bigosik pysia, ale niestety przy drażliwym układzie pokarmowym lepiej odpuścić sobie takie potrawy w ciąży niestety :zawstydzona/y: Ostatnio miałam możliwość zjedzenia grochóweczki, ale mam tak wybredne dziecko, że pewnie nie za ciekawie by się to dla mnie skończyło :zawstydzona/y:

A co do ciuszków, to jeśli potwierdzi się że to w 100% dziewczynka, to mam całą wyprawkę dla niej do 4 lat bo mam siostrzenicę właśnie w tym wieku, a ona jest z tych co nie szurają kolanami po podłodze, więc wszystkie ciuszki po niej są w idealnym niemal stanie :-D Ale pewnie i tak kupię kilka ciuszków z czystej radości kupowania :-D

reklama
Witam Kwietnióweczki !
Niebo co do twoich wątpliwości wzwiązku z duphastonem to ja tez mogę ci powiedzieć że jeszcze do tej pory go łykam sama zastanawiałam się poco to tak długo więc chyba nie zaszkodzi

A jeśli chodzi o te wyprawki to ja jeszcze nawet o tym nie myślałąm ale teraz to chyba tak jak wy zacznę coś kupować od grudnia bo taka kasa to naprawdę lepiej rozłożyć w czasie chociarz mam nadzieję ze od bratowej coś mi sie ostanie ona rodzi w lutym więc jej maluszek zdąży wyrosnąć zanim mój się urodzi :-). Jedynie za wózkami troszkę się na necie rozejrzałam i mam mętlik w głowie bo taki jak mi się podoba to kosztuje tyle co cała wyliczona wyprawka dla maluszka przez Silkę :szok: a raczej nas nie stać na tyle.
Silka widziałam ze planujesz kupić materac gryczano kokosowy , ja ostatnio oglądałam program o materacykach dla dzieci i mówili że najlepszy jest z tej pianki poliuretanowej czy jak ona się nazywa i że powinien lekko się uginać pod dłonią więc lepiej się gdzieś upewnić co do tych materacyków sama bedę miała dylemat :confused:

Hej !! Właśnie poczytałam o materacach dla niemowląt i najlepszy jest niezbyt twardy materac właśnie z włóknami kokosa :tak: Aczkolwiek z pianki poliuretanowej podobno też jest dobry, tyle, że PODOBNO nie przepuszcza powietrza :confused: No nie wiem... Ja w każdym razie kupię kokosowo-gryczany. Jeżeli byłoby coś nie tak z maluszkiem, byłby uczulony, itp. to wtedy zmienię :tak::-) No i porozmawiam jeszcze z moją położną, albo panią ginekolog co One o tym sądzą.:happy2:

Znalazłam ten post na Staraczkach i zamieszczam. Dotyczy madiujki. Jej koleżanka zamieściła :

Madzia ma dobry nastrój i co najwazniejsze, bardzo pozytywne myslenie :biggrin2: Pogadałyśmy sobie troszkę i mówi ze pomimo tych bóli jest dobrej myśli i wierzy ze wszystko jest i bedzie dobrze :biggrin2: Dzidzius jest uparty (jak mówi Madzia po rodzicach ;-)) i nie chce pokazac co skrywa miedzy nóżkami...;-) Dziś Madzia widziała jak Ludek-Cudek ssał łapkę na USG :biggrin2: Słodkie!!! :biggrin2:
Lekarz mówił że te bóle to być może pęcherz... Porobią Madzi badania i pewnie kilka dni w szpitalu potrzymaja. Najważniejsze ze Maluszek zdrowy, szyjka nie jest skrócona. Na pewno bedzie dobrze!!!

nie martwcie sie proszę cenami wyprawek....jeszcze jest spokojny czas by zweryfikować co chcemy by było nowe, a co może być używane...to znacznie obniży koszty wyprawki:-):-):-):-) i pewnie z ratunkiem przybędzie też rodzinka:-):-):-):-) tylko warto im powiedzieć co dokładnie jest potrzebne dla dzidzi:-):-):-):-)

Nie wiem jak wy, ale ja padam. Mala juz usnela to i ja chyba sie poloze wczesniej!
Dobranoc wszystkim i spokojnej nocy! Wysypiajcie sie poki mozecie :))))) pozniej oj oj bedzie ciezko :-D;-)

Dzień dobry
Madziujku trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze i wracaj szybko (jak tylko się da):tak::tak:

Udało mi się wstać przed10:-) a moja piesia się na mnie za to obraziła:sorry2: ech, spać nie mogę bo mi trochę ciężko. Jak na lewym boku, to okej, ale a wznak czy po prawej stronie chwilę wytrzymam i czuję jak mi się oddech skraca:shocked2:
Ale spoko, dzwoniłam do gina i jest dobrze, bo to rośnie brzuszek i uciska na przeponę:dry:

Też mocno trzymam kciuki za naszą Madziujkę. Mam nadzieję, ze wszystko wróci do normy i już niedługo znowu będzie z nami :tak:

No i wiem już prawie wszystko na temat usg;-)
mam kolegę, który kończy studia i będzie ginekologiem (o zgrozo ma praktyki w szpitalu w którym chcę rodzić)
był u mnie na kawie, to go wypytałam o te badanie i głównie o usg.
No więc z najnowszych badań wynika, że usg wykonywane przez dobry (!!!) sprzęt nie jest szkodliwe. Aczkolwiek potwierdza się, że maluszki go nie lubią i dlatego jeśli nie ma wskazań nie powinno się go wykonywać za często.
I potwierdził mi jeszcze raz, że najważniejsze są badania krwi i moczu oraz wywiad.

reklama
Hej dziewczynki !!

Ja tylko na chwilkę powiedzieć Dzień Dobry, bo muszę jechać odebrać wyniki i po wypis ze szpitala, bo jeszcze nie odebrałam :sorry2:

U Nas dobrze, dzidziuńka grzeczna :-D nic nie kopie :no:, ale wczoraj wieczorkiem ruszała się przez kilka minutek :tak:

Uciekam pod prysznic :-)

Do góry