reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Siemanko !!

An t---o milej wizyty z tesciowa hahahahahahahaha

Adus ----szkoda ze jedziesz ale masz racje wypoczniejsz troszke i amam nadzieje ze wsiadziesz na neta czasem i zapodasz jakie masz tam relacje ;)

Lene ----wiesz co podawaj jej herbatke morze jakas one rozluzniaja kupki.... a jak mala ma takie problemy to moze lekarka poda jej taki syropek na zaparcia... ale jakbys picia jej wiecej zapodala by sie unormowalo...

Iwonka ---zdawaj relacje an bierząco i sie nie daj ale wakacje haahhaha z tesciowa moid sam hahah wymarzone hahahahahahahahahahahahahahha tylko wroc z wssystkimi wlosam na glowie ;) mama nadzieje ze nie da Ci w kosc hahahaha ;)

Masiu ----a wiesz ze zauwazylam ze jak mu sama zapodaje herbatki wiecej po kazdym karmieniu to i kupki lepsze i wiecej je.... moze przez te zaparcia nie mial apetytu wczoraj na noc pierwszy raz w zyciu mi zjadl 140 az bylam w szoku zrobilam tradycyjnie 100 a potem mu dorobilam 60 ale zjadl 40 czyli razem 140 ucieszylam sie strasznie ..choc z rana zjadl tylko 60 no ale nic nie no kamien mi spada ....

Kogos pominełam? bojciu skleroza....

Mnie wczoraj nie bylobo na bnasenie siedzialam z dzieciakami pol dnia i se poplywalam za wszystkie czasy woda zajebioza normalnie .... dzis tez jedziemy wlasnie posprztalam halupe wszystko spakowalam tylko czekam az maz laskawie wtanie hahahahaha ale dam mu jeszcze czas do 8 a potem zaczne trabic haahhaahhahaah

reklama
ALUNIA wiesz co ja se tak pomyślałam że jak go tak nawodnili i zaczął jeść to może przez to odwodninie nie chciał jak znou tak je tylko czemu by tracił apetyt i się odwaniał nie wiem no mam nadzieję,że będzie ok i badania będą ok...

LENE musisz poprosić lekarza o jakiś specyfik może debridat jego sie jego się podaje cały czas przez jakiś okres czasu choć na niektóre dzieci działa a na niektóre nie próbowałaś z apteki tych jest Esputicon Infacol Espumisan i Bobotic słyszałam,że Sab Simplex jest dobry ale do zamówienia tylko przez interenet...

hej Kobitki
witam się z rańca

ależ ukrop za oknem
za nami nocka jak zawsze więc sobie pospałam spokojnie a co:):-)
My po badaniu bioderek i wszystko już w porządku bioderko prawe rozwinięte już prawidłowo:-)
a i ja ze sobą byłam się przepadać i tez gra muzykja wsio ok:-)następna wizyta za pół roku chyba ze będzie się coś działo.

Lene Jeremiasz mój też miał problemy z kupkami ale w szpitalu dali esputicon i debridat i teraz kupka 2 razy dziennie nieraz jest ale rano to zawsze. Fakt że stęka -Iwonka i Asia są świadkami haha- ale Jeremi ma wąski odbyt stąd tez stękania.

Alunia -z Sebusiem będzie wszystko ok , jak już tak ładnie je to na pewno nic się złego nie dzieje tylko dopajaj dopajaj a wyniki zobaczysz będzie ok:-)

aa Kobitki doradźcie mi co kupić malżowi na rocznicę ślubu??? to już w poniedziałek hahah nie ma to jak ostatnia chwila:-)
Buziam Was ciepło

Lene a podaj jej do picia wody??? a i jakie kupki robi po czopku?? Niestety maluśka jest na etapie, w którym pojawiają się problemy z kupką. Bo już mleczko nawet mamy bardziej konkretne, a jelitka malutkiego człowieczka jeszcze słabe.
Spróbuj przed karmieniem podać trochę wody do picia. Może pomoże. :tak:

a tak w ogóle. właśnie wróciłam do domu. boziu jak gorąco. W. poszedł z Lonkiem na spacerek koło 6 by było chłodniej ale nie za bardzo im wyszło.
A ja jak wracałam z pracy widziałam kobietę pchającą czarny wózek, boziu aż mi się zrobiło gorąco, a co temu dziecku w środku:confused:
ja rozumiem czasem że taka moda, ale czarne wózki dla dzidziusia:cool: żałoba, że się urodziło czy co??
no nic na chwilę mykam bo muszę pomóc w czymś W. :tak:

HEJ ja własnie wróciłam ze spacerku zjem i dalej ruszam.Byłam małemu kupić parasolkę do spacerówki bo wyjeżdżam i zabieram ze sobą spacerówkę.

MASIU ukrop a dziś w sklepie byłą baba z 6 miesięcznym dzieckiem i się mnie pytają czy ja się nie boję dziecka tak ubierać(bodziak i czapeczka cieniutka letnia) bo jej często choruje dziecko:eek: i dlatgeo ma dziś w sweterku kuźwa nie dziwę się że choruję jak zaparza no ja pitole na dworze 30 stopni a ta pojebana dziecko w sweterku i chę kupić długie bawełniane bluzki gratuluję pomysłu wariatka.Ja mówię jej niech pani spojrzy bodziak a się poci przecież jest gorąco czemu sama się rozebrała kretynka mój i tak porezbierany i znowu dostał na buźce potówki niech się punknie w głowę...

spacerówka, chyba muszę od teściowej ściągnąć tą którą kiedyś kupiłam, bo ta z x -landera nie rozkłada się na płasko
kurcze kończę bo psia żółtą pianą wymiotuje:szok:

Lene a podaj jej do picia wody??? a i jakie kupki robi po czopku?? Niestety maluśka jest na etapie, w którym pojawiają się problemy z kupką. Bo już mleczko nawet mamy bardziej konkretne, a jelitka malutkiego człowieczka jeszcze słabe.
Spróbuj przed karmieniem podać trochę wody do picia. Może pomoże. :tak:

a tak w ogóle. właśnie wróciłam do domu. boziu jak gorąco. W. poszedł z Lonkiem na spacerek koło 6 by było chłodniej ale nie za bardzo im wyszło.
A ja jak wracałam z pracy widziałam kobietę pchającą czarny wózek, boziu aż mi się zrobiło gorąco, a co temu dziecku w środku:confused:
ja rozumiem czasem że taka moda, ale czarne wózki dla dzidziusia:cool: żałoba, że się urodziło czy co??
no nic na chwilę mykam bo muszę pomóc w czymś W. :tak:

Witam sie:-)
zazdroszcze pogody bo u nas pada:-(
Masiu widzisz a tu w anglicku innego nie ujrzysz jak tylko czarne i szare, a czemu? praktyczne, nie brudza sie:wściekła/y:, a jak jakis inny kolor to od razu wiadomo ze Polka idzie:eek:

Pozdrawiam wszystkie
Do wieczorka

Reniu no zauważyłam, że te wózki z zachodnich marek, takie desingerskie:-D ale mnie się nie podobają do tego gondole (jeśli w ogóle jest) bo tak to dają też fotelik i zadowoleni a gdzie tu upchnąć 4miesięczne niemowlę?? A spacerówki są kubełkowe i tp. Jednak Polskich firm wózki są lepiej pomyślane. No i te kolory. I jeszcze te ceny:szok:

a psia nażarła się żółtego sera ze śmietnika:eek::no: i teraz jest obolała. Wieczorem pojadę z nią do weterynarza.

Witam się z wieczorka,
u nas niestety bez zmian-kupa była ale po czopku, po dłuuuuuuuuuuuuuuuuugich meczarniach i stekaniach zdecydowałam -czopek!!!mimo, ze wczoraj obiecywałam, ze już jej nie podam czopka.
Lady- niestety lipa z herbatkami, bo Hanna nie cierpi ich, i próbowałam jej dać nawet dziś - i herbatkę i wodę przegotowaną- i przez butelkę, a jak nie szło to łyżeczką- i efekt był taki, ze darła się w niebogłosy, a po wszytskim beknęła jak stary i zwymiotowała tą odrobinę, którą udało jej się połknąć.
An- właśnie słyszałam o tych srodkach, o których pisałas- musimy wypróbować koniecznie.
masiek- odnosnie kupki- to po czopku są jakieś takie dziwne- kleiste, ciągnące- trochę przypominają kisiel w konsystencji.
Dobra to koniec wykładu o kupie.
Mam nadzieje, że u Was wszystko w porządeczku i że nie borykacie się z kłopotami typu "kupa"
A tak na marginesie to straszne tu puchy ostatnio, ale nie dziwota pogoda supcio.
buziam wszystkie po kolei i każdą z osobna:happy2::happy2::happy2:;-);-);-)

Hej to znowu ja ;)

Adus--- no ja tez wlasnie nie wiem czemu mial bak apetytu.... badania odebrac mam kolo 11 tazke napisze wieczorkiem co i jak... ale sluchajcie sluchajcie on wczoraj zjadl na noc 150 jezu az ciary mi przeszly i teraz zjadl dopiero kolo 4 a ja zasnoc nie moglam wiec pokrecilam sie po domu i na kompa wsiadlam hahahahah

An---- psikro mi nie wiem co Ci doradzic napewno dobry sex w najlepszym wydaniu a dodatek??? sama nie wiem hahahaha

Masiu ----mój pies taka piana zółą haftal jak sie nazarl idiota trawy.......

Renia ----Ty tej pogody nam nie zazdrosc bo wczoraj w slonu to 50 stoopni bylo nie szlo wysiedziec tak na suchooo....zaduch totalny na niebie ani jednej hmurki nie bylo ...caly dzien w basenie przesiedzialam i spieklam sie ze hej.. tylko kuzwa nogi blade hahahahahahaha

Lene---- no mój tez nie lubi ani herbatki ani wody zwyklej ani z glukoza wiec zapodaje mu to miarka do lekarstw ta strzykawkowa... sprobuj powolutku stopniowow naciskam idaje rade leci kroplekami a lyzka moze sie dlawi mala twoja jak sie podaje za duzo tak????? no ja sprobowlaam i moj pije ladnie tym a podaje tak bo ssac nie chce tego....za cholere...!!! a tak zapodaje mu po kazdym karmieniu z godzinke po po 20 ml a czasami 30 ml... i kupki sie unormowaly.. ajak dostaje mniej plynu to cisnie badz ma zatwardzenie.....wiec wtedy termometrem go wspomagam .....i ulge ma

a gdzie reszta laseczek?

Słuchajcie ja juz na walizkach siedze a wyjazd dopiero mam 12 lipca hahahahah

reklama
Dzien dobry wszytskim z rana wczoraj nie mielismy czym oddychac dzis leje i jest zimno i to bardzo.:-(
My sie bdziemy powoli pakowac,jeszcze ja musze zrobic sobie wyniki bo mam czeste zawroty glowy i bole w dole brzucha( podejrzenia przepuchlina).Znajac swoj charakter mysle juz o najgorszym,nie mam poprostu sily,mysl ze red bul by nie pomogl.
Wymiekam,sadze ze na urlopku tez za bardzo nie odpoczne,a ciekawe co jeszcze bedzie ze mna??????????????????????????:-(
Sofijka na szczepionko.

Do potem buziole.

Do góry