reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

o tak NiaNia...swieta racja..u nas do kupienia beda tylko pieluchy i pare niebieskich ciuszkow pod warunkiem , ze sie okaze lokator chlopcem!!!! a jak bedzie babeczka to juz totalny luz blus ...wszystko mam :-D

reklama
Ajajajaj...SILA bigos marzenie me bo normalnie wsiadę w pociąg i późnym wieczorem będę na bigosie......

Wiesz ja nie myślałam,że to usg jest niebezpieczne tylko ta głowica mnie przeraziła gdyby maluszek miał czuć dyskomfort to po co go męczyć ale ufffffffffffffffffffffffffffffffffff....uspokoiłaś mnie ale musze coś zjeść szybko bo mi język ucieka przez twój bigos:-D:tak::-D;-):-):-)

Silunia niestety wiadomo, że dzieci to skarbonka bez dna... Ale my na prawdę zbyt wiele nie dostaniemy... Nie mamy znajomych z tak małymi dziećmi, więc MUSIMY wszystko kupić. Co do ciucholandów, to masz raję, nawet czasami można całkiem fajne rzeczy wybrać :tak: ale resztę po prostu trzeba kupić. Wiadomo, zawsze coś rodzinka przyniesie, ale niestety na to za bardzo liczyć nie można :-( Eh... No niestety wydatki, wydatki, wydatki... Ale przecież to dla Naszych Skarbeńków :-D:tak:

Ada..naprawde nie masz sie co bac usg....w pierwszej ciazy mialam robione co wizyte...w tej jak narazie tez.....

Silka- dawaj przepis...pewnie kapusty kiszonej tu nie znajde , ale bede kombinowac ...wiele rzeczy mozesz wylicytowac na allegro za mniejsze ceny niz w sklepach!!!! lub kupujac hurtowo zawsze pytaj o rabaty i znizki.....ja tak kupilam wozek( z folia, torba, ochroniaczami iparasolka ) , dostalam do niego jeszcze kilka bodziakow i recznik frotte za targowanie sie ze sprzedawca...waro bylo ;-)

Silunia, taki mam zamiar. Kupię wszystko w sklepie internetowym :tak: Mają też ciuszki i zastanawiam się czy je też kupić w tym sklepie czy lepiej na żywo... W każdym razie, jak już będę znała płeć maleństwa, to na pewno kupię ciuszki używane na allegro :tak: Można tam dostać wieeeeeeeeelkie paki z ciuchami nawet :tak:po 70 szt. za 300-400 zł. Oglądałam już i na prawdę można wyszukać świetne, nie zniszczone i bardzo ładne ciuszki dla dziecka. No i oczywiście zaoszczędzić :tak:

Przepis na bigos:
40 dag kapusty kiszonej
40 dag kapusty świeżej
40 dag chudego mięska ( łopatki, biodrówki )
2 pętka kiełbaski ( ja dałam podwawelską )
grzybki suszone ( kilka sztuk )
marchew ( 1 duża )
cebula, ziele angielskie, liść laurowy, kostki rosołowe, pieprz, papryka czerwona słodka w proszku, sól, koncentrat pomidorowy.

Kapustę świeżą poszatkować i ugotować do miękkości w małej ilości wody. W osobnym garnku kapustę kiszoną ugotować do miękkości z kilkoma ziarenkami ziela ang. listkami laurowymi i grzybkami, kiedy już będzie półmiękka dodać pokrojoną w krążki marchew i gotować do miękkości. W międzyczasie pokroić mięsko w większą kostkę i smażyć na małym ogniu na oleju z przyprawami do całkowitej miękkości. Na osobnej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbaskę z cebulką. Kapusty połączyć ze sobą. Dodać kostki rosołowe ( wy uznania ), sól, pieprz i paprykę. Dołożyć mięsko i kiełbaskę z cebulką. Gotować jakieś 20-30 min na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać kilka łyżek koncentratu pomidorowego i też gotować jeszcze z 10 min, żeby wszystkie składniki się "przegryzły". Potem.... Zjadać :-D Ja lubię z kopytkami :tak: Smacznego.

Wiecie co zastanawiam się czy to może ruch bo mi tak wczoraj i dziś co zabulgotało ale nie wiem ja mam zespół jelita drażliwego i mogę to mylnie odczytać....no widzicie jaka ja niecierpliwa...wszystko bym chciała od razu ale cierpliwości chyba się w ciąży nauczę to dobrze bo mój mąż twierdzi że rzekomo jej nie posiadam.....:tak::-)

Aduś bardzo często podobno myli się ruchy dzidzi z ruchami jelit :tak: Więc może Ty już czujesz dzidzię :-D Ja tak bez wątpliwości poczułam chyba jakieś 1,5 tygodnia temu. Wcześniej wydawało mi się, że już czuję, ale teraz te ruchy są całkiem inne niż te wcześniejsze :tak:

Buźka !!!

reklama
Do góry