reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Izek, witaj wśród nas :-)

Masiek, Kachurek, ... hmmm... może rzeczywiście coś w tym jest... Cóż, jedni lekarze mówią - robić jak najczęściej, inni - nie przesadzać... I bądź tu człowieku mądry ;-)

Silka, ja jeszcze nie myślę o kompletowaniu rzeczy dla maluchów, ale kwota, którą napisałaś powaliła mnie na kolana :szok: U nas razy dwa ;-)

Pozdrawiam :-)

reklama
Dzien dobry wszystkim mamusiom :))))
Jak wasze samopoczucie..u nas piekne slonce , a my niestety z wielkim katarem siedzimy w domu.
Milego dnia

Izek witaj, i się udzielaj;-)

Co do wyprawki no fakt dużo tego wychodzi, mimo, że my np. kupujemy wózek od znajomej
Graco De lux (chyba tak to się w pełni nazywa) razem z fotelikiem sprzeda nam za 650zł
wanienkę Silka wybrała dość drogą, my bierzemy zwykłą wanienkę ze stelarzem ok80zł
ja wolę komodę z przewijakiem ok 600zł,
Do spania
na razie wiem, że chcę śpiworki, bo naczytałam się o śmierci łóżeczkowej, no i wydają się praktyczniejsze od kołdry oglądałam takie w sklepie fajne dreweksa, że łato przerobić z maluśkiego śpiworka z kapturkiem dla noworodka na większy śpiworek na większego bobaska
rożek chcę miękki, ale to dlatego, że w takim mi się lepiej siostrzeńca trzymało.
Ale fakt, że jak liczyłam ile mniej więcej potrzeba kasy to wyszło ok 3000tyś
to też po rodzinie zostawiam wieści co chcemy, przeglądam sklepy w poznaniu i internecie. A w grudniu zaczynam szaleć:happy2:
A teściowie obiecali dużą kołyskę dla księcia Leona:-D

Madzia jest w szpitalu ... z Maluszkiem wszystko w porzadku ... Madzie boli bardzo brzuszek i dlatego ... poki co jeszcze nic nie wie o co chodzi

Taka informacja z wątku głównego u staraczek. Jeśli będzie wiadome coś więcej to będę przekazywać.

A tymczasem, borym lasem miłego dnia życzę ;-)

Ojej... Shiraaine... Proszę przekaż madziujce życzenia szybkiego powrotu do zdrówka !!!!! Ale najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze. Dzięki za informacje.

silunia Wam też życzę szybkiego powrotu do zdrówka !!! Przegońcie katarek :tak:

niebo no kwota nie mała, a to niestety nie wszystko... Ale ja i tak bardzo się cieszę na te zakupki :tak::-D

Witam.znowu mam kupe do nadrobienia....
SILA ja to chyba przyjade do ciebie na bigossss.....

Ale ubawiłam się tym zapachem siuśków....moje tez nie rewelacja ale ja myślę, że faktycznie mamy wyostrzony zapach no bynajmniej mam ja...

Kurde a ktoś wie co z nasza madziujka sie tam dzieje....

SILA chętnie bym spróbowała tej metody ale mam taki odrzut od słodkiego jutro kończę równe 17 tygodni wiec poczekam....

Powiedzcie mi te 3D to faktycznie jakas głowica jak to przeczytalam to mi sie odechcialo miałam isc za 3 tygodnie.....

Kurde czytam o wyprawce i mi włosy sie jeżą na główce....chyba ciuszki i te pierdoły zaczne kupować od grudnia...wózek maja mi kupic rodzice tylko musze powiedziec jaki chce obiecali pare ciuszkow w sumie niemam znajomych chetnych do oddawania rzeczy..... maja dorosłe juz 5, 6 letnie i trza wszystko kupic samemu...... Kurde musze zrobic liste co wogóle potrzebuje w sumie to 5 miesiecy zostało.........

Aduś po pierwsze zapraszam na bigosik :tak: Cały garnek nagotowałam ( będę nieskromna, ale wyszedł pyszniasty !! ) dzisiaj była moja mama i dałam jej całe wiaderko po kapuście kiszonej tego bigosu i jeszcze sporo zostało :-D
Co do metody słodkiego, to na mnie nie działa :no: ale już coraz częściej czuję moje Maleństwo nawet bez słodyczy więc, już nie próbuję. Poza tym muszę odstawić słodycze, bo już jestem na plusie 4,5 kg ( 19tc ) :zawstydzona/y:
Adunia jeszcze jedno z tą głowicą... Ja miałam robione usg 3D w 13tc i głowica była ta sama, co do zwykłego usg i tylko moja ginka coś tam przełączyła w aparacie :tak:Moim zdaniem nie ma się co bać badania usg, bo gdyby było szkodliwe, toby lekarze w ogóle go nie przeprowadzali.:tak:

Ja właśnie zjadłam obiadek i oglądam ciuszki na allegro. Już chciałabym kupić, ale musiałabym znać płeć... No cóż... Muszę do 19-tego poczekać.
Buźki !!!

Silka alez mi ochoty na ten bigos narobilas....rzuc dobrym przepisem to moze sie skusze !!!!

Wiecie co do wyprawki to naprawde dwa razy wszystko przemyslcie...bo potem zostaje sie z rzeczami ktorych wogole sie nie uzywa. Najmniejsze ciuszki najlepiej kupic w ciucholandzie ...pozadnie wyprac , wygotowac jezeli jest taka potrzeba. Malenstwo wyrasta z nich naprawde bardzo bardzo szybko!!!!! Jezeli mozecie pozyczajcie od znajomych ..moze ktos z rodziny ma cos na strychu! Naprawde warto zapytac bo niestety nasze malenstwa to skarbonka bez dna.

reklama
Co do wyprawki:-)Luzik:-p To własnie duzy plusik posiadnia drugiego bobasa niewiele czasu po tym pierwszym...i to w dodatku tej samej płci :-p:-p:-p
Musze wymienic jedynie materacyk w łózeczku - podobno nie moze byc ten sam :tak: i nowe buteleczki:cool2:

Do góry