reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Wiecie co a ja si zastanawiam mój młąy czesto jak śpi ma wyprostowane sztywne paluszki(nie wiem jak to powiedziec układa rączki no jak lalka):nerd: i przy karminei nie denerwuję się ale się non stop pręży jakby się przeciągał ale nie cały czas tylko zazwyczaj pod koniec papu.....i jak go położę na boku to zawsze głowę odgina do tyłu....:nerd: czy to normalne co???

reklama
Popytam pediatry jak będę na wizycie w środę i jak trza będzie to do naurologa poproszę o skierowanie. dziś wieczorem karmie piersią i zrobie tez sztuczne mleko w butelce zeby zobaczyć czy coś też z butelki zje a jak zje to jak się będzie zachowywała. dziś ucina sobie drugą drzemke, troche płakała ale położyłam jej dłoń na buzi i zasnęła :szok: :-) dziwna ta moja niunieczka czasami :rofl2: dziś trochu grzeczniejsza :tak: kufffa pies zaczal szczekać i sie obudziła, no nic i tak czas karmienia :happy2:

Hej Lasencje Ja podziekowac wszystkim za wymuszone przeze mnie zyczenia och jak milo ) upominacie sie o flache a gdzie kwiaty???? hahahahah a tak serio dawajcie na Wroclaw to nie jedną postawie a i ogorka i sledzika dorzuce hahahahaha ;) ja wypompowana skwar nie z tej ziemi i sie kisze z malym w domku tera bo od rana na miscie to tylko spalin sie nawachalismy a teraz w domu bo wiatrzycho straszne wiec nawet nie wyxhodzilam z nim... dla mnie to niebo no ale maly ...mi wychodzi z kataru odpukac i nie chcialam by cos znowu mu nawialo... caly spocony byl.....

Iwonka sama jestem ciekawa jak Twoja mala zachwa sie po butli dzis wieczorem....

Ada moj jak konczy jesc to tez juz sie wierci kreci ze reszxte co ma w buti to daje mu juz przez sile a czaem sie nawet nie da bo wypluwa butelke i jeszcze to co nabaral do buzi...

DZIS ciezki dzien od nocy je mi tylko po 50ml co 4 godziny i to co do minuty... juz mial 4 karmienia po 50 ml i w tym tylko 60 ml herbaty.... no nic....Jka to Kacha mowi nie chce sie moze mu jesc w taki skwar....

Laski ja stesknona ale kuzwa czasu nie mam wr..... i nawet teraz maz mnie goni z kompa bo rano jak do Was napisalam to z laptopa i wtedy jzu go nie moge odpalic zawirusowany..wiec jestem zdana na meza kompa a on teraz tu siedzi i siedzi....

buzka do.....???? niebawem haha bo ja zyc bez Was nie moge ...hahahahahahahahahahahahahahaha

Iwonka nie licz na zadne piorunujace rezultaty za pierwszym razem jak podasz butle.. jesli wogole mala bedzie chciala tą butle:crazy:to juz prawie 3 miesieczne dziecko karmione tylko i wylacznie cycem.. i przyzwyczajone tylko do cyca .. wiec moze zrobic ci niezly cyrk ..;-)

Ledy no nie chce mu sie jesc bo skawar straszny dzis ...tato mowil ze nie mozna wyrobic we Wrocku.............faaaajnie masz ja moge troche deszczu podeslac:-D
A ogolnie jak Sebek sie ma jak tam jego katar .. a moze juz nie jego????:-)

Ada na temat wzmozonego napiecia miesniowego jest bardzo duzo na forum e-mama... tam jest dzial ,,lekarz odpowiad(terapeuta) praktycznie caly dzial jest poswiecony WZM. jest tam bardzo duzo wiadomosci na ten temat...rzuc okiem znajdziesz tam cos na temat odginania glowki nawet chyba sa foty ( normalka nie masz sie czym przejmowac )
Akurat to forum jest porzadnie zaopatrzone w wiadomosci zreszta nie tylko na temat wzm ale i innych zagadnien zwiazanych z dziecmi i ciaza zreszta tez.:-D( zaraz mnie tu posadza o kryptoreklame):-D:-D:-D:-D

Dzień dobry :-)
No więc zdaje relacje :tak: Karmiłam małą o 18, póżniej 19.30 kąpanko i karmienie, Natalka cyckała ponad pół godziny, po czym z zamkniętymi oczkami odłożyłam ją do łóżeczka a ona zaraz w płacz tak jak zwykle wiec dałam z butelki mleczko i zjadła z wielkimi oczami nawet nie odsapując ciut ponad 80 ml po czym odłożona do łóżeczka zasneła słodko :szok: kilka razy słyszałam jakieś jęknięcie ale nawet nie wchodziłąm do pokoju, no dobra raz weszłam żeby spojrzeć ale jękałą z zmakniętymi oczkami :tak: 15 minut i lalki nie było :-) i my położyliśmy się spać bo ostatnio jak neptycy. No ale budzenia nocne prawie bez zmian, czyli koło 24, 3 i 5.45 :-):-) myślę że obudziłąby się pożniej niż o 24 ale coś ją męczyło w nosku, jakiś cholerny katar a o 3 to miała już tak zatkany nos że troszke sama ją obudziłam żeby jej gruszką ulżyć ale cholera nic to nie dało :crazy: no ale że obudziłą się po 5.30 to już coś ;-) mąż zaaplikował do noska wodę morskąi lepiej :tak: dodam że się pobawiła i o 7.15 w kimke poszła do 8.15 :tak: to tyle...

Hej Laski!!!

Iwonka no to pierwsze koty za ploty jestem dumna z Ciebie i decyzji jaka podjelas mysle ze mala robi sobie z twego cycka smoczka i jak ją zabierasz od cyca poplakiwac zaczyna bo onna by seee possala cos naucz ja smoczka ssac...wtedy bedzie spokojniejsza.... bo na moje oko ona smoczkiem nazywa cyca nie ma co sie oszukiwac... i nie dojada skoro wciagnela Ci 80ml po karmieniu cycowymmm... moj meczy 60ml butli a Twoja to wciagnela niczym nie wiem kto.. hihihi nie no jak dla mnie to to karmienie dobrze sie zapowiada.. mysle ze z czasem wszystko sie U Was wyreguluje....i mala bedzie spokojniejsza jak i jej rodzice :]

Nie krzyczcie na mnie ale mnie znowu tu dzis mniej bedzie mam na glowie teraz mojej siostry synka.... ona pracuje a malego nie ma z kim zostawic w tym letnim okresie wioec ja matka polka sie zadeklarowalam a co mi tam jedno dziecko w ta czy w ta...

zaraz jade znowu sprawy swoje zalatwiac a kolo 16 na impreze do Jaśki jade hahahahahahahahaha skusze sie na ciacho z bita smietana i galareta i owocami... no nmoze jeszcze na duszonego schaba hahahahahahhaahahha

Kasia no we WErocku taki zaduch taki ukrop ze szok... kuzwa nie ma czym oddychac....ja chce nad morzeeeeeeee buuuuuuuuuuu... juz odliczanie wlaczone jeszcze 20 dni i bede dupe smazyc na piasku hihihihi ;) moze ktoras tez jedzie nad nasz Polski Baltyk?Wogole macie jakies plany na Lato?

Dziewczyny jestem w szoku od meza dostalam na imieniny kwiatki piekne roze takie krwiste i tak ich duzo.. no ale pierdulki innej od lubego juz nie bylo no nic i tak sie ucieszylam ale swoje myslalam hahahahahahahhahaa a tu nagle wczoraj przesylka przyszla <sponiona paczka aj to moj maz moiw> otwieram i kuzwa japy nie moglam zamknac chyba przez 5 minut hahah dostałam telefon zajebisty rozowy hahahahahahahahahapodkreslam różowy hahahaha nawet bym nie pomyslal ze cos takiego moglby mi zrobic nawet nie wiedizlam ze sa takie nie no exstra ja chce znowu jakies moje swieto hahahahahhahahahahahha a apropo swieta to jak Tatusiowei je obchodili? hihihi moj musial sie zyczenia od starszego sybna upominac hahahahah

No dobra teraz powagi troche trzeba... mam delemat ide do fryzjera sciac wlosy do szyi czy zapuszczac dalej ? zawsze boje sie takich decyzji... pierw chce zmiany a jak juz ja mam to zazwyczaj w ryk popadam wiec nie wiem... zdaje sie na Was...? tylko nie kazcie na lysko mi lazic hahahaha :-D

ALUNIA rzecz gustu ja nie lubie długich włosów moim zdaniem postarzają ale to tylko me zdanie.....super,że jedziecie nad mozre ja też chcę:-( ale mój pracuję nie ma jak ale może coś wymyślimy....:-)

IWONKO kochana dacie radę pwoloi unormuje się spróbuj ją dokarmiać bo może nie dojada i będzie spokojniejsza i może spróbujcie z tym smokiem ale to jak chcecie.....trzymam za was kciuki...

Lady ja radze do szyi :tak: jest upal to lzej bedzie - ja sie tak scielam i jestem bardzo zadowolona i czuje sie bardziej sexi hahaha :-D:-D:-D
no nie wiem co z ta butla mam robic, narazie karmie piersia, jeszcze dzis na noc tez nakarmie piersia a potem butelka a jutro ide do pediatry to sie popytam co ona na to :nerd:

Lady super prezenty!!! Rózowa komórka to dla Ciebie najlepszy wybór koloru:-)

Adunia ja tez nie lubie długich włosów:baffled:. Mam proste , mocne druty i za diabła w długich sie nie układają i sciełam jak Iwonka;-):-D.

Iwonko myśle że Lady ma troche racji że mała traktuje Ciebie jako smoczek:rofl2:, sama mówisz że pół godziny na cycku i z zamkniętymi oczami odłożyłaś o wyrka. U nas w takim momencie Lucky jak był mały i tak robiłam też budził sie natychmiast:tak:. Teraz Matylka jest odkładana po jedzeniu jak jeszcze nie śpi, ale jest śpiąca. Po cycoleniu właśnie. A wczoraj też wyglądało u mnie jak u Ciebie w najgorszych momentach, tzn, ładnie jadła, a tak po 10 minutach szarpała się przy cycku, denerwowała się chciała ssać, a nie pić, a z cycka leciało:baffled:... Jak odkładałam ze smoczkiem do wyrka - awantura:crazy:. No i też dałam butlę, ale z herbatką koperkową:-p(wiem ze u Ciebie źle po koperku, ale taką miałam) i po 10 min spokój, dziecka nie było do 1. Potem 5 i 7,30. Teraz jeszcze śpi od karmienia od 9:happy:.

Bry.
Reniaaaaaaaaaaaaaaa gdzież Ty??????????????
Kasia:-)

reklama
hehej laencje.
Iwonko z butlą musisz nauczyć się sama kiedy podać, pediatra może namawiać cię do karmienia piersią (wszechobecna mania karmienia piersią). Choć może tak nie będzie obym się myliła, ale większość moich koleżanek miała problemy:nerd:
Fakt, że mała szczególnie w nocy budzi się tak często by pocycać, przyjrzyj się jeśli cyca to znaczy, że głodna a jeśli cyc jako smoczek, utulaj i daj smoka. My to samo przerabiamy z nerwusem. Budzi się w nocy daje cyc a ten cmok cmok i wypluwa. A jak widzi że mama chowa cyc protest. Choć nie zawsze, czasem budzi się i widać, że głodny, opróżni oba moje cycki i chce jeszcze.
Czasem mnie to zastanawia, dlaczego po cycku moje dziecie tak błogo nie zasypia jak po butli??
Lady na lato to chyba najlepsze jak najkrótsze.
Ja muszę znowu iść podciąć bo się sypię. W ogóle z bujnych włosów w ciąży nic mi nie zostało. Ogigle, które lepiej związać i nie pokazywać.
Plany na lato, chm. praca:laugh2: miał być ślub, no ale nie ma (i nie wiadomo kiedy będzie:happy2:) pewnie pojedziemy na mazury ale to tak pod koniec lipca.

a wiecie że w moim synku siedzi diabełek, wczoraj przeglądałam zdjęcia do wywołania i zobaczcie same: :rofl2:

Do góry