reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Ale Wam zazdroszcze tych ruchów.... ja sie nie moge doczekac az znowu cos poczuje...:) dzis odebrałam wyniki badan i znowu mam nie najlepsze... hemoglobina pomimo iz brałam ciagle zelazo ajk mi lekarka nakazala nie wzrosla a minol juz miesiac odkad biore te zelazo...wrecz mi znowu opadla az o 0.7 jak mialam 10.1 to teraz mam 9.4 nic nie rozumiem i to mnie matwi..... poza tym mi mówila ze na spadek hemoglobiny jest za wczesnie bo kobitki w ciazy tak maja ale zazwyczaj to po 20 tygodniu sie dziej badz lekko przed a mi spadla drastycznie w 13 a teraz jest zaledwie 16 tydzien.... tazke zobacze co powie tego 8 listopada mi . poza tym obudziałam się ze strasznym bólem głowy tazke mykam już miłego dnia wszystkim.....

reklama
Masiek :-) fajnie jest to co nie? jejuś uwielbiam jak się wierci to cudne!

Lady wypij wodę kiedyś któraś tak radziła spróbuj...wiesz podobno na chłopaka głowa boli ;-)

Witam was dziewczynki!!! ! !!!!

LADY LAJLA ostatnio czytałam,że sok z buraczków pomaga na hemoglobine z połączeniem z soku z pomarańczy.żelazo lepiej ponoć się wchłania z witaminą C. Moja bratowa cała ciąże piła pokrzywę i jej hemoglobina to 13.5 ale też słyszałam że nie raz hemoglobina spada a poziom żelaza jest w normie i dlatego czasami trzeba sprawdzić poziom żelaza a są dziewczyny że im nic nie pomaga i tak jest cała ciążę...

MASIEK korzystam od znajomego więc nie mogę codziennie ale staram się co drugi dzień tu bywać jak do tej pory mi sie udawało...Mam komputer w domu ale moja właścielka nie chce się zgodzić na internet niestety w ogóle musimy się wyprowadzić bo mamy z nią problem...

Tak sie ciesze zaczynam już 17 tydzień i jestem pełna pozytywnych myśli przesyłam wam dziewczynki....juz niedługo prawie połowa...Niestety mój jadłowstret chyba będzie już mi towarzyszył do końca ciązy ale może to i dobrze,nie przytyjęWczoraj mi powiedzieli znajomi że ładnie w ciąży wyglądam i mam śliczny brzusio który zaczyna widać a ja jestem z niego taka dumniacha....Musze pomyślec powoli o ciuchach ciążowych nic niemam w sumie nic mi niebyło do tej pory potrzebne...
Jak dziewczynki sie dziś czujecie?????

Witam wszystkich,
dziewczyny powiedzcie mi co myśleć- jestem w 17tyg i troche sie niepokoję bo jeszcze nie było mi dane poczuć mojej dzidzi. zaczynam się tym martwić.

Pozdrawiam

SYLWIA niemartw sie ja zaczęłam 17 tydzień i też nie czuje dzidzi ginka mi rzekła około 20 tygodnia a zważywszy na moje kalorie na brzuszku nawet trochę później....Więc nie martw się na pewno nie raz dzidzie dadzą nam popalić... Ostatnio widziałam moja dzidzie i wierzga jak szalona a ja nic nie czuje..Mój mąż przykładał wczoraj głowę do brzuszka i rzekł że słyszy jak dzidzia buszuje:-D:-D:-D:-D

madziujka świetnie że już czujesz ruchy widzę zę edziemy na tych samych tygodniach i dniach ja od jakiegos czsu też już czuje ruchy i to jest faktycznie cudowne uczucie jakby sobie coś pływało w brzusiu:-D

A dzisiaj objadłam się orzeszkami pistacjowymi i jak przeczytałam jak Nika 75 napisała że są tuczące i szczegolnie te slone orzeszko to juz mi się ich odechciało :-(i teraz mam wyżuty sumienia że się najadłam paskudztwa
Laydy Layla ja też słyszałam że na żelazo dobry jest sok z buraczków i jak się bierze żelazo w tabletkach to powinno się jeść dużo cytrusów właśnie ze względu tej wit C przy której Fe lepiej się wchłania
Sylwia81 nie martw sę zę jeszcze nie czujesz ruchów bo ja też słyszałam że najwcześniej to koło 20tyg można poczuć i sama się zdziwiłam że poczułam je wcześniej jednak do końca też nie jestem pewna czy to są napewno ruchy tak mi podpowiada moja intuicja że to jest to

Ja dzisiaj byłam na cmentarzu było bardzo ładnie a wczoraj wieczorkiem tez nie odpóściłam śuper wrażenia pozdrawiam

witam drogie koleżanki:-):-):-):-)
ja jestem w 15 tygodniu ciąży i jeszcze nie czuję ruchów dzidzi...i pewnie jeszcze długo tak będzie bo grubasek ze mnie;-);-);-);-)
Od kiedy biorę moje koszmarnie duże witaminy z dodatkiem z korzenia imbiru mam mniej kłopotów z mdłościami:-):-):-):-) jednak mimo wszystko muszę uważać co i w jakich ilościach jem....zupy fasolowe, orzechy, bigosy są dla mnie nie do strawienia...jak jestem głodna to mam mdłości i jak zjem za dużo też mam mdłości:eek:
chyba jakis mały dietetyk mi w brzuchu rośnie:-D:-D:-D chcę czy nie chcę to muszę jeść to co moja dzidzia lubi...i w ten sposób od początku ciąży schudłam 5 kg...systematycznie co tydzień gubię 0,5 kg...choć brzusio zdrowo rośnie, to gubię zapasy tłuszczyku z bioder i fałdek;-);-);-)
Wciąż jestem śpiochem i przesypiam z 10-11 godzin na dobę...
Lady lajla tak sobie żartujesz, czy masz jakieś poważne myśli o rodzeniu w domu??? Bo ja choć mieszkam w Warszawie i mam wielki wybór szpitali....to będę się szykować do domowego porodu, jeśli tylko przebieg całej ciąży na to pozwoli...a że mieszkam około 5 minut od szpitala położniczego, to w razie komplikacji dołączę do rodzących na oddziale położniczym....
ado04 a nie myślałaś o tym by podłączyć się do internetu typu sferia???
Nie potrzebujesz zgody właściciela...i zabierasz modem ze sobą gdy się przeprowadzasz...sprawdż czy u ciebie jest zasięg sieci sferia....ja mam tego typu internet i jestem z niego bardzo zadowolona...chodzi mi sprawniej niz neostrada...

Dzięki dziewczyny za odpowiedź i miłe słowa-cieszę sie że tutaj trafiłam bo widzę że mogę liczyć na Waszą pomoc.

Pozdrawiam

Witam wszystkie mamuśki!

Ja wczoraj byłam na cmentarzu, trochę zmarzłam, a dziś dostałam kataru. Niestety urlop mi sie kończy i w poniedziałek do pracy. Ale jeszcze przede mną cały łykend leniuchowania:)

Pozdrawiam cieplutko

reklama
Witam witam!
Podczytuje Was regularnie tylko czasu na pisanie niestety brak.
Lady lajla te uczucie dziwne o którym piszesz (tam na dole), tez tak mam, przypomina mi to troszke ból przy porodzie, jakby tam sie coś napinało, ale ja to przeważnie mam po seksie, tylko czasami bez seksu mnie łapie.

Do góry