reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

SILKA mi tez sie nie wydaje zeby to kolka byla..tym bardziej ze maly jest jeszcze za maly na kolki .. kolki okolo 3 - 4 tyg sie pojawiaja...
predzej to glod.. lub tak jak Renia pisze chec spania na raczkach

a na rekach tez ci palcze???

reklama
Silka może po prostu chce być blisko ciebie i jak go odkładasz to jest mu źle. Noworodki tak mają. Czasem czują, że jest im źle i płaczą bo nie mają pojęcia, że zaraz może być lepiej. (wiem to z mądrej książki pt"dziecko":-))

Rozgrzewa sie jelitka:-)
To sa takie domowe sposoby i nie powinno sie do nich maluszka (czyt. organizmu) przyzwyczajac, tak samo jest z robieniem kupki na termometr, to wszystko jest w razie sytuacji gdzie juz nic nie pomaga, a jak sie zacznie to stosowac przy pierwszej lepszej okazji to maluszek (czyt. organizm) juz inaczej nie bedzie umial:tak:. Takze to sa informacje Awaryjne:-D

pewnie masz zapchane cycki ... to skutek tego ze dokarmiasz .. odciagaj mliczkooo jak podajesz butle ...
u mnie chyba wraca do normy bo mlekojad cos spokojny i nie mlaszcze ustami co chwile...:-D

odciągam dość często mleko, przed przystawieniem, jak Leo nie opróżni. Czasem między karmieniami. Ale i tak co jakiś czas robią się obrzmiałe i ledwo co z nich kapie, w tedy masuje je pod prysznicem, bo u mnie, to najlepiej działa.
Kas a czy wszystkie mamy mają kryzys??

odciągam dość często mleko, przed przystawieniem, jak Leo nie opróżni. Czasem między karmieniami. Ale i tak co jakiś czas robią się obrzmiałe i ledwo co z nich kapie, w tedy masuje je pod prysznicem, bo u mnie, to najlepiej działa.
Kas a czy wszystkie mamy mają kryzys
??

chyba tak:-):-D pierwszy jest okolo 3 tyg, pozniej 6 tydz...3 miesiac, 9 miesiac......

hej.

mialam napisac o Aduni, ale juz wiecie :-)

mam pytanie... od wczoraj Alanek jest strasznie niespokojny, prezy sie, prostuje nozki i placze :-( myslicie, ze to brzuszek ?? kurde, ale ja nic nie zjadlam takiego, zeby moglo go bolec... juz sama nie wiem... teraz spi u mnie na rekach, a jak tylko go odloze do lozeczka, to sie wybudza i prezy... czy jest cos co moge dac takiemu maluszkowi na ten bolacy brzusio ????? strasznie mi go szkoda, jak tak placze :-( poradzcie:sorry2:

Od 2 tygodnia mozna podawac Plantex - bardzo polecam. Daję duża ulgę dizdzisowi. Mi przy Maksie się bardzo sprawdziło:tak:

Ja od poczatku Marcelka odkładam do łozeczka albo na kocyk. Dzieki temu sam zasypia. Wiem, ze to bardzo procentuje :tak: Mimo, ze czasem mam ochotę uśpić go na rekach ie robię tego:happy:

Bardzo polecam tez owijanie maluszka w "becik" tak zeby miał unieruchomionę rączki:tak: Dzieci do 6 tygodnia boją sie swoich rączek i lubia być w pozycji płodowej unieruchomione:happy:
To wazne zwłaszcza kiedy dzidziuś idzie spac:tak:

KASIA GRATULACJE!!! NIECH SIE EMILKA ZDROWO CHOWA:-)

Naniu sliczny Marcelek:-), i w ogole nie widac ze w ciazy bylas:tak:, a mi jeszcze kuperek zostal no:angry:, jak Wy to robicie;-), Fajny masz wozio:tak:

Witam sie z wszystkimi:-)

Kochanie mi jezscze zostało 11 kg:baffled: do zrzucenia. To tylko zdjęcie i w dodatku w wielkiej dresowej bluzie:-p

A i polecam pas poporodowy:-) oj warto warto go uzywac :tak: Na allegro np. Pani Teresa:-)

była pani pediatra Leo waży 3300g
z mleka Alprem dla wcześniaków przechodzimy na Bebilon.

a teraz zmykam jedziemy wybrać obrączki i załatwić alkohol na wesele.
Najlepsze bo alkohol kupujemy za becikowe, które wczoraj przyszło<lol>

reklama
Nianiu no wlasnie PLANTEX . boshe ta obczyzna to robi wode z mozgu czlowiekowi:-D:-D

Aaaaaa to wystarcza za duze dresiaki i juz sie lepiej po porodzie wyglada:-D:rofl2::laugh2::-D

Do góry