reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

Zrobiłaś mi smaka haha 😄 Zawsze na kaca wchodziła tylko kanapka z szynką i musztardą 🤣 a ze teraz odwyk to zapomniałam o tym luksusie.
A u mnie też takie mulenie cały dzień.. i tak od 3 tyg, w ogóle nie mam potrzeby jedzenia :/
No ja tak samo, niby głód czuję ale apetyt dramat, jedzenie mogłoby nie istnieć 😏

reklama
Ja właśnie zjadłam bułkę z szynką i musztarda, wchodzę na forum a tu taki temat hahaha

Ja jutro ost dzień w pracy i idę na 2 tyg urlopu w sobotę jedziemy nad morze na kilka dni, sami bez dzieci wkoncu odpocznę … nie będę musiała gotować ani sprzątać 🥹

Mnie dziś mdliło cały dzień. Ja kolację zjadłam kanapkę z szynką i musztardą i mdłości jak ręką odjął, a smak musztardy o rany poczułam się jak w raju 🙈
w życiu nie jadłam kanapki z szynką i musztardą, nawet mi to do głowy nie przyszło (rodzina majonezowa) ale brzmi to jak niebo. 22:40 a ja mam przez was ślinotok 😂

Hej, czy któraś z Was bierze coś na nudności? Idę dzisiaj do lekarza, o co go poprosić, co polecacie? Albo jakieś domowe sposoby? Jest ciężko, popijam wodę z imbirem i to mi pomaga, ale tylko na 1-2 min po zrobieniu łyka i potem znowu jest to samo. Chcę pracować dalej i żyć jakoś, przyjmę każdą radę 🙂

Hej, czy któraś z Was bierze coś na nudności? Idę dzisiaj do lekarza, o co go poprosić, co polecacie? Albo jakieś domowe sposoby? Jest ciężko, popijam wodę z imbirem i to mi pomaga, ale tylko na 1-2 min po zrobieniu łyka i potem znowu jest to samo. Chcę pracować dalej i żyć jakoś, przyjmę każdą radę 🙂
jesz regularnie?

reklama

Jak muszę się ogarnąć to trochę pomaga mi guma do żucia, miętowa, cukierki mietowe niestety nie, czuję wtedy tylko cukier i wzmożone nudności. A w domu to staram się nie dopuszczać do uczucia głodu. Ogólnie zjadam dużo, ale skrajności nie pozwalają mi na funkcjonowanie (uczucie głodu lub przejedzenie- więc kanapkę z oststnim gryzem nawet zostawiam). Polecają krakersy po przebudzeniu, tak często czytałam, a moja znajoma skórkę od chleba żuła rano. Ja jeszcze w niedzielę (to najgorszy dotychczas objawowo dzień) włożyłam palca do gardła i sprowokowałam wymioty. Od razu ulga. Tylko to wiadomo, instynktownie, ja chciałam, ale pewnie to nie rozwiązanie dla każdej.

Do góry