reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

Skąd masz tyle siły ? Ja to codziennie dziękuję , że dotrwałam do wieczora 😅 i odliczam , aż mi się skończy I trymestr i zacznę żyć 😅
Wiesz, ja chyba tak mam - z córką też przeszłam ciążę bardzo aktywnie, zarówno zawodowo jak i fizycznie. 2 tygodnie przed terminem wchodziłam po schodach na skocznię narciarską w Lillehammer, i wycieczki po 10 km nie były wyzwaniem praktycznie do końca… Ta ciąża też zapowiada się aktywnie.

Nie mam jednak żadnych objawów typowo ciążowych , a USG, na którym potwierdzę ciążę dopiero 19.09, więc czytając niektóre historie trochę się niepokoje….

reklama
U mine waga jak na razie bez zmian - pewnie dlatego, że mam mnóstwo energii i ciągle coś robię i codziennie biegam / maszeruje - korzystam, zanim to minie 😂😅
jezuuu zazdroszczę ja ledwo żyję
Mam prace siedzącą w biurze potem przychodzę do domu ogarniam coś tam i muszę się położyć bo nie daję rady
A o 21:00 już zasypiam 😅
Mam nadzieję że chodzisz 2 trymestr będzie lepszy

jezuuu zazdroszczę ja ledwo żyję
Mam prace siedzącą w biurze potem przychodzę do domu ogarniam coś tam i muszę się położyć bo nie daję rady
A o 21:00 już zasypiam 😅
Mam nadzieję że chodzisz 2 trymestr będzie lepszy
Wczoraj też poszłam spać o 21, bo nie dałam rady wytrzymać dłużej. Chodzę jak takie zombie całymi dniami. Mąż mówi, że mam minę jakbym miała za chwilę upaść 😂 Na pewno nie pomagają mi te upały. Mam nadzieję że będzie lepiej jak się chociaż troszkę ochłodzi.

Wczoraj też poszłam spać o 21, bo nie dałam rady wytrzymać dłużej. Chodzę jak takie zombie całymi dniami. Mąż mówi, że mam minę jakbym miała za chwilę upaść 😂 Na pewno nie pomagają mi te upały. Mam nadzieję że będzie lepiej jak się chociaż troszkę ochłodzi.
Kochane .. ja już od kilku miesięcy zasypiam o 21 lub chwilę po . Syn ma tyle energii.. śpi tylko z godzinkę w ciągu dnia i cały czas chciałby się bawić na podwórku . . Dziennie robię jakieś 12 km .. i kilka razy dziennie schodzę i wchodzę na 4 piętro z 13 kilowym chłopem 😱 . Jak na razie daje radę .. ale jak będzie za jakiś czas .. boje się pomyśleć nawet 🤣

Kochane .. ja już od kilku miesięcy zasypiam o 21 lub chwilę po . Syn ma tyle energii.. śpi tylko z godzinkę w ciągu dnia i cały czas chciałby się bawić na podwórku . . Dziennie robię jakieś 12 km .. i kilka razy dziennie schodzę i wchodzę na 4 piętro z 13 kilowym chłopem 😱 . Jak na razie daje radę .. ale jak będzie za jakiś czas .. boje się pomyśleć nawet 🤣
Też wspinam się na 4pietro. Tyle że już bez obciążenia. Chociaż czasami jeszcze by chciała żeby ją wnieść ale jestem twarda 😂
Ja już myślę o chuście dla kolejnego malucha. Przypomina mi się wózkowy koszmar.
Zasypiam przed 22. Jak tylko córka zaśnie to jeszcze siku i mini ogarnianie i spanie.

Cześć dziewczyny, nieśmiało dołączam i ja! 😊
Nieśmiało, bo wypada 10+1 z terminem na 01.04.2025, ale póki nie odhaczę prenatalnych 19.09 i nie upewnię się, że serduszko wciąż bije, pozostanę nieco niespokojna. Co do prenatalnych... dostałam skierowanie na samo USG bez testu PAPP-A, co nawet zdziwiło panią rejestrującą mnie na badanie. Myślicie, że mimo braku zalecenia warto wykonać test na własną rękę?

Cześć dziewczyny, nieśmiało dołączam i ja! 😊
Nieśmiało, bo wypada 10+1 z terminem na 01.04.2025, ale póki nie odhaczę prenatalnych 19.09 i nie upewnię się, że serduszko wciąż bije, pozostanę nieco niespokojna. Co do prenatalnych... dostałam skierowanie na samo USG bez testu PAPP-A, co nawet zdziwiło panią rejestrującą mnie na badanie. Myślicie, że mimo braku zalecenia warto wykonać test na własną rękę?

Obecnie ten test jest za darmo na NFZ dla każdej ciężarnej więc po prostu należy Ci się jak psu buda 🤷‍♀️

Właśnie te upały chyba dodatkowo męczą, ja też ledwo żyję.. tymbardziej że nie lubię upałów, źle znoszę.

reklama
Do góry