Sosna108
Fanka BB :)
Biochem sam. A przy pozamacicznej trzeba czekać i sprawdzać betę i usgKurczę i co w takiej sytuacji ? Trzeba po prostu czekać na rozwój sytuacji ? Biochem chyba sam się „czyści „ tak ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Biochem sam. A przy pozamacicznej trzeba czekać i sprawdzać betę i usgKurczę i co w takiej sytuacji ? Trzeba po prostu czekać na rozwój sytuacji ? Biochem chyba sam się „czyści „ tak ?
ja mialam pozamaciczną ciąże, i to sa objawy typu caly czas plamienie, skurcze w jajnikach takie ze oblewa cie pot, straszny bol brzucha tak ze az ci slaboO to że może być pozamaciczna, wtedy beta jest niska i słabo rośnie i jej właśnie nie widać, najgorszy scenariusz zagrożenie życia. I jeszcze nie da się tego łatwo zdiagnozować. Wczoraj byłam na USG na bardzo dobrym sprzęcie i nigdzie nic nie widać
Tyle stresu. Beta faktycznie niska. Kiedy masz kolejna wizytę? Co mówi gin?Biochem sam. A przy pozamacicznej trzeba czekać i sprawdzać betę i usg
Aha to ja nic takiego nie mam,mja mialam pozamaciczną ciąże, i to sa objawy typu caly czas plamienie, skurcze w jajnikach takie ze oblewa cie pot, straszny bol brzucha tak ze az ci slabo
Tyle stresu. Beta faktycznie niska. Kiedy masz kolejna wizytę? Co mówi gin?
nie stresuj sie na zapas bo pozamacziczna naprawde daje bolesne objawy i uwierz mi od razu bys wiedziala ze jest cos nie tak , ja wyladowalam w szpitalu przez godzine szukali gdzie jajo sie "rozwija" okazalo sie ze w lewym jajowaodzie na cito laparoskopia wyciecie i plastyka, gdyby jajo peklo dochodzi do krowotoku i nawet smierciAha to ja nic takiego nie mam,m
W piątek znowu zbadałam betę, a na usg jestem zapisana w sobotę i we wtorek. Lekarka niby mówiła że jej zdaniem to nie jest ciąża pozamaciczna.
Bo to jest tak że np przy pozamacicznej nawet jak beta wynosi 300 to to jajo płodowe rozwija się w normalnym tempie ale w innym miejscu, dlatego nawet przy becie 200 czy 300 lekarze potrafią coś zobaczyć na jajowodzie. Więc mam nadzieję że skoro ona nie widziała to już się nie pojawi. Sama nie wiem co o tym myśleć
A masz jakieś objawy ciąży ?Aha to ja nic takiego nie mam,m
W piątek znowu zbadałam betę, a na usg jestem zapisana w sobotę i we wtorek. Lekarka niby mówiła że jej zdaniem to nie jest ciąża pozamaciczna.
Bo to jest tak że np przy pozamacicznej nawet jak beta wynosi 300 to to jajo płodowe rozwija się w normalnym tempie ale w innym miejscu, dlatego nawet przy becie 200 czy 300 lekarze potrafią coś zobaczyć na jajowodzie. Więc mam nadzieję że skoro ona nie widziała to już się nie pojawi. Sama nie wiem co o tym myśleć
wiem właśnie że jest to zagrożenie życia, dlatego sie tak martwię. bo biochemiczna z tego co czytalam to ta beta juz dawno powinna spadać. a innego pomysłu nie mam co się dzieje, że beta rośnie (nieprawidłowo) a ciązy nigdzie nie manie stresuj sie na zapas bo pozamacziczna naprawde daje bolesne objawy i uwierz mi od razu bys wiedziala ze jest cos nie tak , ja wyladowalam w szpitalu przez godzine szukali gdzie jajo sie "rozwija" okazalo sie ze w lewym jajowaodzie na cito laparoskopia wyciecie i plastyka, gdyby jajo peklo dochodzi do krowotoku i nawet smierci
miałam na poczatku senność zmęczenie, ale już mi przeszło, no i oczywiście brzuch mi urósł ale mi zawsze w ciazy rosnie juz od 1 dnia wygladam jakbym była w 5 mscA masz jakieś objawy ciąży ?
no wczoraj wieczorem byłam u lekarza i nic nie widział, nic sie nie dzieje nic mnie nie boli, mam robic betę. następną wizyte z usg mam w sobote, bete bede robic też w piatek, nie wiem co jeszcze bym mogła zrobic, jest za wczesnie zeby cokolwiek stwierdzićJa dodam coś od siebie w temacie ciąży pozamacicznej.
Mi beta przyrastała prawidło, wręcz książkowo. Bolała mnie prawa ręka, bardziej przy barku, plamiłam na brązowo i non stop ciągnęło mnie w prawym jajniku i potem zimne poty mnie zalewały na maxa
Mam farta, że żyje mi niestety pękła na prawym jajowodzie, miałam operacje z przetaczaniem krwi..
Poszukaj na Cito lekarza prywatnego bo nie ma żartów z CP bo beta nie musi wcale rosnąć może się wahać.