reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Też od 6 tygodnia ledwo żyje, ale na szczęście nie mam wymiotów. U mnie ciepła woda ze świeżym imbirem jedynie. Raz pomaga raz nie. Ale jest chyba coraz lepiej także mam nadzieję że najgorsze za mną i będzie już coraz lepiej bo psychicznie to już wysiadam od tego złego samopoczucia. + u mnie straszne migreny 😔
Migreny? Strasznie współczuję.😔 Czy są na to w ogóle jakieś środki podczas ciąży?

reklama
Dziewczyny, wiem że teraz macica intensywnie pracuje itd., ale chciałam.zapytać czy któraś z Was ma kłucia po bokach? Od 3 dni co jakiś czas kłuje mnie w prawym boku. Nie na tyle mocno żeby zwijać się z bólu ale wyraźnie zauważlnie. Nawet zaczęłam się zastanawiać nad wyrostkiem. Do tego dzisiaj znów pojawiły się ślady krwi w śluzie, ale z tym akurat mam problem od samego początku.

Dziewczyny, wiem że teraz macica intensywnie pracuje itd., ale chciałam.zapytać czy któraś z Was ma kłucia po bokach? Od 3 dni co jakiś czas kłuje mnie w prawym boku. Nie na tyle mocno żeby zwijać się z bólu ale wyraźnie zauważlnie. Nawet zaczęłam się zastanawiać nad wyrostkiem. Do tego dzisiaj znów pojawiły się ślady krwi w śluzie, ale z tym akurat mam problem od samego początku.
Podobno to normalne że co jakiś czas coś nas ciągnie. A gin co na tą krew mówił? Bierzesz coś?

Też od 6 tygodnia ledwo żyje, ale na szczęście nie mam wymiotów. U mnie ciepła woda ze świeżym imbirem jedynie. Raz pomaga raz nie. Ale jest chyba coraz lepiej także mam nadzieję że najgorsze za mną i będzie już coraz lepiej bo psychicznie to już wysiadam od tego złego samopoczucia. + u mnie straszne migreny 😔

Ja tez cierpię na migreny.. zawsze brałam tryptany i mocniejsze przeciwbólowe. Ja mam tyle szczęścia, ze w ciąży migreny znikają i pojawiają się gdy przestaje karmić piersią..🙁

Ja tez cierpię na migreny.. zawsze brałam tryptany i mocniejsze przeciwbólowe. Ja mam tyle szczęścia, ze w ciąży migreny znikają i pojawiają się gdy przestaje karmić piersią..🙁
No mi neurolog mówiła że w ciąży jest lepiej z tymi migrenami a ja tu miał taki kosmos że masakra i wręcz odwrotnie. Ból straszny. Okłady jeszcze chłodne sobie robię i troche aromatolem smaruje czoło i czasami też coś łagodzi. Niestety przed ciążą też leciałam na silnych przeciwbólowych i tryptanach

Podobno to normalne że co jakiś czas coś nas ciągnie. A gin co na tą krew mówił? Bierzesz coś?
tak ginekolog wie, biorę duphaston 3x2. Znalazł krwiaka. Prowadze oszczędny tryb życia. Dlatego niekoniecznie łączyłam to z tymi kłuciami, ale zawsze lepiej zapytać czy aby ktoś nie ma podobnie

tak ginekolog wie, biorę duphaston 3x2. Znalazł krwiaka. Prowadze oszczędny tryb życia. Dlatego niekoniecznie łączyłam to z tymi kłuciami, ale zawsze lepiej zapytać czy aby ktoś nie ma podobnie
No to chyba wszystko dobrze powinno być 🙂 zawsze jakoś coś to telefon do ginekologa z pytaniem czy to normalne 😅 lepiej zapytać niż nie spać po nocach i się stresować 🤪

reklama
No mi neurolog mówiła że w ciąży jest lepiej z tymi migrenami a ja tu miał taki kosmos że masakra i wręcz odwrotnie. Ból straszny. Okłady jeszcze chłodne sobie robię i troche aromatolem smaruje czoło i czasami też coś łagodzi. Niestety przed ciążą też leciałam na silnych przeciwbólowych i tryptanach

Bardzo Ci współczuje. Wiem jaka migrena jest straszna. Ja miewałam te migreny z aura, mdłości.. cos strasznego

Do góry