reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Dziewczyny macie już widoczne brzuszki? Nie potrafię zrozumieć jak do tego doszło, ale kończę 11 tydzień a mam brzuch jak w 6 miesiącu w pierwszej ciąży 😳 jestem przerażona, poważnie. Tym bardziej, że jeszcze nikomu się nie chwaliliśmy, a ciuchów maskujących brzuch zaczyna brakować… 🙈
Już troszkę może być widać brzuszek , zwłaszcza jeśli to kolejna ciąża jednak w większości to wzdęcia.Narządy się ściskają a jak się zje to żołądek i jelita się wypełniają jedzeniem i gazami.Ja biorę Espumisan i trochę się brzuch zmniejsza dzięki temu bo od razu ten gaz zaczyna się " ulatniać" 😅😆ale taka już nasza natura ciężarnych.Dzidzia jest malutka a macica w 11 jest może wielkości grejpfruta,więc tego ciążowego brzucha jest na razie niewiele 🙂

Już troszkę może być widać brzuszek , zwłaszcza jeśli to kolejna ciąża jednak w większości to wzdęcia.Narządy się ściskają a jak się zje to żołądek i jelita się wypełniają jedzeniem i gazami.Ja biorę Espumisan i trochę się brzuch zmniejsza dzięki temu bo od razu ten gaz zaczyna się " ulatniać" 😅😆ale taka już nasza natura ciężarnych.Dzidzia jest malutka a macica w 11 jest może wielkości grejpfruta,więc tego ciążowego brzucha jest na razie niewiele 🙂
po wcześniejszych ciążach wszystko w brzuchu już jest porozciągane, poza tym organizm już wie ile miejsca dziecko potrzebuje i od razu robi przestrzeń 😁

reklama
Też chętnie pozbyłabym się kilku kg 😁
No ja nawet bardzo czuje się nieswojo sterydy przed ciaza dodały mi kilogramów, żarcie oczywiście tez, aptetyk się wzmógł. Porcje obiadowe po sterydach zdecydowanie się zwiększyły. Ale o chudnięciu pomyśle za kilka miesięcy, teraz staram się zdorow odżywiać. Choć czasem wskoczy coś nie zbyt zdrowego ale pysznego 😅

Do góry