reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy glukoza na czczo na poziomie 90 jest ok?
Z moich badan wynika ze norma glukozy to 70-99. Ja miałam 85 i gin była turbo szczęśliwa :)
Niestety, nudności i 🤮 coraz gorsze u mnie. Dzisiaj zdecydowałam się na urlop mimo ze miałam pracować z domu to po prostu nie dam rady :( do tego doszło ze rozważam nawet krótkie l4 ale trochę nie wiem jak to ugryźć i co mi się bardziej opłaca.
Pogoda tez nie sprzyja :(

Z moich badan wynika ze norma glukozy to 70-99. Ja miałam 85 i gin była turbo szczęśliwa :)
Niestety, nudności i 🤮 coraz gorsze u mnie. Dzisiaj zdecydowałam się na urlop mimo ze miałam pracować z domu to po prostu nie dam rady :( do tego doszło ze rozważam nawet krótkie l4 ale trochę nie wiem jak to ugryźć i co mi się bardziej opłaca.
Pogoda tez nie sprzyja :(
w ciazy norma glikemii na czczo jest do 92 :)

Pewnie rożne laboratoria moje swoje miary. U mnie jest napisane ze do 99 ☺️
na to nie ma roznych norm w roznych laboratoriach :) dla ludzi niebedacych w ciazy norma jest do 99, dla ciezarnych do 92, wstawiam screen ze Standardow Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego :)

Załączniki

• IMG_5501.jpeg
    IMG_5501.jpeg
    97,7 KB · Wyświetleń: 41
na to nie ma roznych norm w roznych laboratoriach :) dla ludzi niebedacych w ciazy norma jest do 99, dla ciezarnych do 92, wstawiam screen ze Standardow Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego :)
O Kurcze. Nie ma to jak robić badania w medicover bo nigdy nie wiesz czym Cię mogą zaskoczyć i co jest prawidłowe 🙆🏻‍♀️
Dzięki!

O Kurcze. Nie ma to jak robić badania w medicover bo nigdy nie wiesz czym Cię mogą zaskoczyć i co jest prawidłowe 🙆🏻‍♀️
Dzięki!
kazdy lab na wynikach podaje takie standardowe normy nieuwzgledniajace ciaze, w sumie nie wiem czy gdziekolwiek widzialam, zeby dodatkowo byly napisane normy dla ciezarnych, musze zwrocic na to uwage. Dla mnie to tez bylo zaskoczenie w pierwszej ciazy :)

Pamietam że jak robiłam w alab badania to były chyba normy dla ciężarnych. Ale widzę ze powinnam przejrzeć wszystkie wyniki badan które mam bo wcale mogą nie być takie piękne. Chociaż gin nic nie mowila a założyła mi karte ciąży ostatnio wiec musiała je wpisywać :)
Dzięki raz jeszcze! Ta glukoza to jakiś koszmar chyba jest

reklama
Pamietam że jak robiłam w alab badania to były chyba normy dla ciężarnych. Ale widzę ze powinnam przejrzeć wszystkie wyniki badan które mam bo wcale mogą nie być takie piękne. Chociaż gin nic nie mowila a założyła mi karte ciąży ostatnio wiec musiała je wpisywać :)
Dzięki raz jeszcze! Ta glukoza to jakiś koszmar chyba jest
ja mialam poziom na czczo pomiedzy 92-100 (nie pamietam dokladnie) w pierwszej ciazy i na podstawie tego zdiagnozowano mi cukrzyce ciazowa :)

Do góry