reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Dzień dobry 🙂 katar i gardło nie odpuściły, na noc wjechał sok malinowy i dobrze działał na ciało i duszę, niestety gorzej na cukier rano 🤣 aczkolwiek może to laysy po kolacji, więc winowajcy konkretnego brak 🤣
Jutro wizyta, będzie 10+0 wg om i zobaczymy co tam słychać, mam nadzieję że dobrze i że te poranne wymioty nie idą na marne 🤪
Miłego poniedziałku!

reklama
ja zapytam dziś kiedy będzie mój. Fajnie jakby był w piątek ale liczę się z tym że może być w przyszłym tyg. Gdyby był i było wszystko ok byłoby idealnie bo w sobotę mamy iść do teściów świętować z nimi odbiór nowego auta. Więc byłaby również dla nich kolejna miła niespodzianka. Jeśli nie będzie to też ok. 27 września mam urodziny i wtedy przekaże rodzicom i teściom. Trzymam za nas kciuki kochana.
Pytałam o różnice w Nifty i Sanco to Pani w przychodni powiedziała ze jest to już podobnie teraz jesli chodzi o czas.
Ogólnie dodała ze ostatnio mieli jakąś czarną serie z wadami ;(
U mnie ból gardła przeszedł, za to witam się z kolejnym dniem 🤮

Dzień dobry dziewuszki!
Ale żeście napisały w ten weekend, tyle czytania 🤣
Odpowiem ogólnie bo nie pamiętam co było na której stronie 😅
Zazdroszczę że chipsy tak chętnie jecie albo mc Donalda bo ja jak o tym myślę to mi gorzej 😅 ale w sobotę miałam mixa śledzia w śmietanie z frytkami i to było tak megaaaa dobre że szok 🤩 moje kochanie stwierdziło że aspiruje do kobiet które tort będą zagryzać ogórkiem kiszonym ale chyba trochę przesadza 🤣
U mnie 8+3 i trochę mi lepiej w końcu. Chociaż poranki są słabe i mi się kręci w głowie i poranną toaletę to ogarniam chyba na 3 razy bo nie mogę się doprowadzić do porządku 🙄
Zazdroszczę że gdzieś wg wychodzicie bo ja to tak słabo znoszę że prawie ciągle leżę albo śpię 🙈 ale wierzę że w końcu będzie coraz lepiej.
Któraś pisała że ma migreny i mdłości ,taakk ja od 2 tygodni się z tym męczę i jedynie krótkie drzemki i dużo wody mi trochę pomaga żeby chociaż jakiś obiad ogarnąć 😄 ale widzę światełko w tunelu że mi lepiej. Jutro wizyta także mam nadzieję że będzie wszystko dobrze ☺️
I tak jak któraś napisała jeszcze też się cieszę że jest takie forum i taka grupa bo mi to też pomaga przetrwać ten trudny początek, zwłaszcza że to mój pierwszy bąbelek. Dziękuję! 🥰
Nie pamiętam czy do wszystkiego się odniosłam bo tyle tego było 🤪

Dzień dobry 🙂 katar i gardło nie odpuściły, na noc wjechał sok malinowy i dobrze działał na ciało i duszę, niestety gorzej na cukier rano 🤣 aczkolwiek może to laysy po kolacji, więc winowajcy konkretnego brak 🤣
Jutro wizyta, będzie 10+0 wg om i zobaczymy co tam słychać, mam nadzieję że dobrze i że te poranne wymioty nie idą na marne 🤪
Miłego poniedziałku!
Ja też jutro wizyta, tylko młodsza ciąża. Trzymam kciuki!☺️

Pytałam o różnice w Nifty i Sanco to Pani w przychodni powiedziała ze jest to już podobnie teraz jesli chodzi o czas.
Ogólnie dodała ze ostatnio mieli jakąś czarną serie z wadami ;(
U mnie ból gardła przeszedł, za to witam się z kolejnym dniem 🤮
nawet nie strasz. W sensie że były wady płodów czy błędy w wynikach? Nie wiem co gorsze... ja słyszałam też że nifty potrafi być równie szybko co sanco. Oby w piątek.

Cześć Kochane! Ja już po wakacjach, wczoraj wróciliśmy do Polski i oczywiście na dzień powrotu miałam apogeum objawów: nudności, wymioty, ból głowy, ciągnięcie w podbrzuszu, najgorszy dzień w tej ciąży chyba - idealny na całodzienną podróż 😂😂 w ogóle szok, bo po 2 tyg na all inclusive i jedzeniu słodyczy przynajmniej 2x dziennie przytyłam tylko 700g 🙊 ale hotelowe jedzenie tak mi zbrzydło, że jak dzisiaj na śniadanie zjadłam twaróg wędzony z pomidorkiem i kanapkę z pasztetem to myślałam, że się rozpłynę ze szczęścia 😂
Trzymam kciuki za wizyty i badania NIPT!! 🤞🏻🤞🏻 ja w przyszły czwartek idę na luxmedowe prenatalne :)

reklama
Hej hej!
Czytam Was od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz założyłam konto. Jestem w pierwszej ciąży, obecnie 10+1, na razie wszystko ok i mam nadzieję, że tak już pozostanie ❤️

Mam pytanie do tych z Was, które są w pierwszej ciąży czy Wy też macie taki lęk przed powiadomieniem pracodawcy o ciąży? 🫣 Będę mówiła dopiero po prenatalnych, ale już teraz spędza mi to sen z powiek, bo jestem typem osoby bardzo odpowiedzialnej i czuje, że moim „odejściem” sporo im namieszam w firmie 🫣

Do góry