reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Dzień dobry wszystkim! Dzisiaj 10+0, czyli 25 % ciąży za mną (mój facet się uśmiał jak zobaczył, że w aplikacji jest progress bar ciążowy 😂😂).
Dzisiaj ostatni dzień wakacji, jutro w końcu powrót, nie mogę się doczekać swojego łóżka, domowego jedzenia i świnek, strasznie się stęskniłam za nimi :D
Chyba coś w tym jest, że 9 tydzień jest ciężki, bo dopiero wczoraj jako tako odżyłam, miałam energii więcej niż minimum i jedzenie w miarę smakowało, może drugi trymestr się zbliża i objawy w końcu ustępują 🤷🏻‍♀️
Jak Wasze plany na weekend?
u mnie 8+5 ale i tak jest znacznie lepiej niż tydzień temu, dużo mniejsze mdłości.
Ja czekam do prenatalnych i rezerwujemy wyjazd na 15 rocznicę, to będzie początek 2 trymestru, więc powinno być ok.

reklama
U mnie dziś 9+4, obudziłam się z bólem głowy i gardła, mokro w nosie, na wadze -2, a glukometr wreszcie pokazał tyle ile chciałam 🤣 Młoda ma odrywający się kaszel, dziś rano nie miała 38 tylko 37,5, ale w poniedziałek jeszcze raczej zostanie u dziadków.
Ogarnę się, trochę odgracę dom i na obiad idziemy do rodziców 🙂

U mnie dziś 9+4, obudziłam się z bólem głowy i gardła, mokro w nosie, na wadze -2, a glukometr wreszcie pokazał tyle ile chciałam 🤣 Młoda ma odrywający się kaszel, dziś rano nie miała 38 tylko 37,5, ale w poniedziałek jeszcze raczej zostanie u dziadków.
oo a jak i co jadlas na kolacje, ze glikemia prawidlowa wyszla na czczo?

wez vit c, żeby nie nie rozłożyło, polecam na gardło tabletki z propolisem. Mam takie najzwyklejsze z Rossmann i są super.
Bardzo nie lubię chorować w ciąży, normalnie biorę mega koks i zaraz mi przechodzi, a tu nic nie wolno..

Miłego dnia 😊

reklama
wez vit c, żeby nie nie rozłożyło, polecam na gardło tabletki z propolisem. Mam takie najzwyklejsze z Rossmann i są super.
Bardzo nie lubię chorować w ciąży, normalnie biorę mega koks i zaraz mi przechodzi, a tu nic nie wolno..

Miłego dnia 😊
Gardło przeszło samo, wzięłam paracetamol żeby głowie ulżyć 🙂 Łyknę rutinoscorbin i poczekam na rozwój wydarzeń, może nie będzie tragedii 😀 w pierwszej ciąży nawet katar mnie ominął 🤣
Otóż to, normalnie by się człowiek za przeproszeniem nażarł różnych specyfików i by było dobrze.
Dziękuję i wzajemnie!

Do góry