reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

Dzień dobry wszystkim! Dzisiaj 10+0, czyli 25 % ciąży za mną (mój facet się uśmiał jak zobaczył, że w aplikacji jest progress bar ciążowy 😂😂).
Dzisiaj ostatni dzień wakacji, jutro w końcu powrót, nie mogę się doczekać swojego łóżka, domowego jedzenia i świnek, strasznie się stęskniłam za nimi :D
Chyba coś w tym jest, że 9 tydzień jest ciężki, bo dopiero wczoraj jako tako odżyłam, miałam energii więcej niż minimum i jedzenie w miarę smakowało, może drugi trymestr się zbliża i objawy w końcu ustępują 🤷🏻‍♀️
Jak Wasze plany na weekend?
u mnie 8+5 ale i tak jest znacznie lepiej niż tydzień temu, dużo mniejsze mdłości.
Ja czekam do prenatalnych i rezerwujemy wyjazd na 15 rocznicę, to będzie początek 2 trymestru, więc powinno być ok.

reklama
U mnie dziś 9+4, obudziłam się z bólem głowy i gardła, mokro w nosie, na wadze -2, a glukometr wreszcie pokazał tyle ile chciałam 🤣 Młoda ma odrywający się kaszel, dziś rano nie miała 38 tylko 37,5, ale w poniedziałek jeszcze raczej zostanie u dziadków.
Ogarnę się, trochę odgracę dom i na obiad idziemy do rodziców 🙂

U mnie dziś 9+4, obudziłam się z bólem głowy i gardła, mokro w nosie, na wadze -2, a glukometr wreszcie pokazał tyle ile chciałam 🤣 Młoda ma odrywający się kaszel, dziś rano nie miała 38 tylko 37,5, ale w poniedziałek jeszcze raczej zostanie u dziadków.
oo a jak i co jadlas na kolacje, ze glikemia prawidlowa wyszla na czczo?

wez vit c, żeby nie nie rozłożyło, polecam na gardło tabletki z propolisem. Mam takie najzwyklejsze z Rossmann i są super.
Bardzo nie lubię chorować w ciąży, normalnie biorę mega koks i zaraz mi przechodzi, a tu nic nie wolno..

Miłego dnia 😊

reklama
wez vit c, żeby nie nie rozłożyło, polecam na gardło tabletki z propolisem. Mam takie najzwyklejsze z Rossmann i są super.
Bardzo nie lubię chorować w ciąży, normalnie biorę mega koks i zaraz mi przechodzi, a tu nic nie wolno..

Miłego dnia 😊
Gardło przeszło samo, wzięłam paracetamol żeby głowie ulżyć 🙂 Łyknę rutinoscorbin i poczekam na rozwój wydarzeń, może nie będzie tragedii 😀 w pierwszej ciąży nawet katar mnie ominął 🤣
Otóż to, normalnie by się człowiek za przeproszeniem nażarł różnych specyfików i by było dobrze.
Dziękuję i wzajemnie!

Do góry