reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Witajcie!
Nieśmiało ale witam się z Wami…🥰
Termin według daty owulacji na 6/04.
Na testach bladziochy, ale widoczne bez przyglądania się pod światło 😉Beta z wtorku 30, jutro powtarzam.
Na stanie niespełna dwulatka.
Drugi cykl starań - w poprzednim cyklu ciąża biochemiczna…💔

Życzę nam zdrowych i nudnych ciąż!

Witajcie!
Nieśmiało ale witam się z Wami…🥰
Termin według daty owulacji na 6/04.
Na testach bladziochy, ale widoczne bez przyglądania się pod światło 😉Beta z wtorku 30, jutro powtarzam.
Na stanie niespełna dwulatka.
Drugi cykl starań - w poprzednim cyklu ciąża biochemiczna…💔

Życzę nam zdrowych i nudnych ciąż!

To termin też zbliżony. Ja na 7.04 wg OM. Podobno po ciąży biochemicznej łatwiej zajść w ciążę i komórka lepiej się zagnieżdża, więc trzymam kciuki, żeby tak było. Dawaj znać jak wyniki i czy beta pięknie rośnie. 🥰

Termin podobny. Trzymam w takim razie mocno kciuki. Wiem, że to trudne. Ja po stracie ciąży dostałam zalecenia, żeby brać acard od pozytywnego testu i poprosiłam o duphaston od początku ciąży, bo bardzo się bałam. Na szczęście do tej pory był to jeden raz, ale kolejną ciążę żyłam w stresie o każdy dzień i teraz boje się powtórki.

Miałaś jakąś diagnostykę w kierunku poronień?

Tak ja jestem po 2 poronionych transferach invitro więc diagnostyka pełna zroniona. Mam 400 mg proga zalecone i heparyne w zastrzykach więc już znów włączyłam.
W sumie moja historia:
2021- ciąża naturalna poroniona przy becie ok 2000
2022- dwie ciąże invitro: 1 cb, 2- 7 tydzień
2022/2023- jedna naturalanz grudnia poroniona w 8/9 tyg
no i aktualnie znów ciąża po wakacjach, wczoraj beta 25 prog 12 - więc nisko i już wieczorem dowaliłam proga 400mg

Ehh. Podchodze bardzo zadaniowo. Żadnych emocji. Aż mi przykro.

reklama
Tak ja jestem po 2 poronionych transferach invitro więc diagnostyka pełna zroniona. Mam 400 mg proga zalecone i heparyne w zastrzykach więc już znów włączyłam.
W sumie moja historia:
2021- ciąża naturalna poroniona przy becie ok 2000
2022- dwie ciąże invitro: 1 cb, 2- 7 tydzień
2022/2023- jedna naturalanz grudnia poroniona w 8/9 tyg
no i aktualnie znów ciąża po wakacjach, wczoraj beta 25 prog 12 - więc nisko i już wieczorem dowaliłam proga 400mg

Ehh. Podchodze bardzo zadaniowo. Żadnych emocji. Aż mi przykro.
Mam nadzieję, że teraz wszystko się uda. Ja po poronieniu też podeszłam właśnie zadaniowo. Poroniłam w 7tc. Znaczy w 7 doszło do obumarcia i miałam poronienie zatrzymane, po 2 tygodniach się dowiedziałam i poroniłam samoistnie po odstawieniu dupka.
W takich sytuacjach nie można się poddać a czasami taki brak emocji nam to wszystko ułatwia.. Człowiek się wtedy tak nie załamuje i pozwala sobie działać. Ja progesteron na ogół miałam niski, w poprzedniej ciąży też miałam na poziomie ok. 14.

A teraz to ciąża naturalna czy invitro? Stosujesz może też acard?

Naprawdę mocno trzymam kciuki

Do góry