reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Wiesz mnie w ciąży z synem dosyć mocno wszystko ciągnęło, kuło, pytałam lekarza czy to tak ma być i stwierdził że niestety ciąża boli i to wczesna też 🤷🏻‍♀️ wszystko się rozciąga, ból tez może promieniować i odczuwamy go gdzie indziej. Zalecil doraźnie brać nospe jakby ten ból był bardziej uciążliwy. Teraz albo ze względu na to że już wszystko raz rozciągnięte było to jest o wiele lepiej albo po prostu jeszcze przyjdzie. Teraz mnie boli głównie jak za szybko wstanę, szczególnie w nocy, jak się zerwę do dziecka albo siku, taki kłujący ból jakby mi ktoś szpile od środka wbił.
Nie mam takich boli żeby brać tabletki. Ale taki dyskomfort czuję między nogami 🙆🤷🤣 ja też wstaje siku w nocy. Czasami 2-3 razy

Ja tak samo. Stwierdziłam że nie będę sobie tego robic bo jeśli nie znalazlabym tętna od razu to pewnie w panice nie znalazlabym już wcale i wolę sobie oszczędzić tego stresu. Już niedługo będzie trochę lepiej - będziemy czuć ruchy i to na pewno da nam większe poczucie kontroli.
ja detektora tętna też nie miałam i nie planuje w sumie zakupu wiem że korzystała bym pewnie non stop a jak bym nie mogła tętna znaleźć to powodowało by to duże nerwy
Pierwsze dziecko spało na monitorze oddechu i pamiętam że to było tak uzależniające że potem bałam się ją bez tego monitora położyć.

Nie mam takich boli żeby brać tabletki. Ale taki dyskomfort czuję między nogami 🙆🤷🤣 ja też wstaje siku w nocy. Czasami 2-3 razy
No ja też nie brałam, ale dyskomfort był. Chociaż wierz mi że jak sobie przypomnę walkę z rwa kulszowa całą drugą połowę ciąży to wybieram jednak te ciągnięcia i dyskomfort 😅
Ja z wstawaniem w nocy różnie. Jak już to raz, a czasami się przebudzam bo bym poszła ale jednak stwierdzam że dam radę jeszcze zasnąć i zasypiam🙈 jak się wybudze to już mam problem z zasypianiem znowu

ja detektora tętna też nie miałam i nie planuje w sumie zakupu wiem że korzystała bym pewnie non stop a jak bym nie mogła tętna znaleźć to powodowało by to duże nerwy
Pierwsze dziecko spało na monitorze oddechu i pamiętam że to było tak uzależniające że potem bałam się ją bez tego monitora położyć.
O nieeee i ten alarm który mi się zawsze włączał akurat jak usiadłam z Młodym do karmienia bo zaspana zapomniałam wyłączyć jak go wyciągałam 😅😅

No ja też nie brałam, ale dyskomfort był. Chociaż wierz mi że jak sobie przypomnę walkę z rwa kulszowa całą drugą połowę ciąży to wybieram jednak te ciągnięcia i dyskomfort 😅
Ja z wstawaniem w nocy różnie. Jak już to raz, a czasami się przebudzam bo bym poszła ale jednak stwierdzam że dam radę jeszcze zasnąć i zasypiam🙈 jak się wybudze to już mam problem z zasypianiem znowu
Ja też mam rwę od 3 lat. A mam teraz 25 lat . Czasem się niestety odezwie. W lewej nodze. Cholerstwo straszne !

Ja jak się przebudze to idę od razu bo nie usnę.

A jak z dolegliwościami? Ja ogólnie pierwszy trymestr naprawdę spoko przeszłam. Zostało jeszcze parę dni i wchodzę w drugi :D miałam mdłości ale nie jakieś uciążliwe. Nie wymiotowałam. Sen i zmęczenie mi towarzyszy do tej pory , brak energii. Głowa mnie często boli zwłaszcza wieczorem. I smak mam w buzi taki ble. I czuję ten dyskomfort czasem o którym pisałam przed chwilą.

Ja też mam rwę od 3 lat. A mam teraz 25 lat . Czasem się niestety odezwie. W lewej nodze. Cholerstwo straszne !

Ja jak się przebudze to idę od razu bo nie usnę.

A jak z dolegliwościami? Ja ogólnie pierwszy trymestr naprawdę spoko przeszłam. Zostało jeszcze parę dni i wchodzę w drugi :D miałam mdłości ale nie jakieś uciążliwe. Nie wymiotowałam. Sen i zmęczenie mi towarzyszy do tej pory , brak energii. Głowa mnie często boli zwłaszcza wieczorem. I smak mam w buzi taki ble. I czuję ten dyskomfort czasem o którym pisałam przed chwilą.
Ja generalnie nie mam, ale od połowy ciąży mnie strasznie męczyła. Wystarczylo żebym godzinę posiedziała na krześle bez ruchu i kilka dni z głowy. Ja jestem bardzo drobna, syn urodził się 3830, na koniec już był tak wciśnięty głową w kanał i skręcony w brzuchu że nie było szans go zmierzyć. Ewidentnie mi gdzieś uciskał na nerwy po prostu, bo końcówkę ciąży już mnie nawet uda od środka bolały 🙈

Ja generalnie słabo znoszę. Okropnie mdlosci mnie męczą, zdarzają się wymioty które i tak nie przynoszą ulgi i to o każdej porze dnia. Pierwszy miesiąc na sterydzie miałam okropne wybuchy i w moment pocilam się cała od czubka głowy po stopy, kilka dni gorączki (nigdy nie gorączkuje) - to samo miałam z synem. Ogólne zmęczenie, długi czas chodziłam spać o 20. Odpukac dzisiaj nie jest najgorzej więc nie wiem czy się uspokaja czy to cisza przed burzą. Z synem miałam poranne wymioty jakoś do 13tc. Jak był dzień bez wymiotów to męczyły mdłości więc już wolałam zwymiotować z rana i reszta dnia żyć 🤷🏻‍♀️
Apetytu dalej nie mam, jak otwieram lodówkę to mnie zbiera. Zakupy do lodówki dzisiaj mąż chował bo nie daje rady. Generalnie nie jem takich rzeczy w ogóle a dzisiaj zjadłam zupkę chińska i smakowała jak danie z najlepszej restauracji 😅

reklama
Do góry