reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Pomiary w 2D, ale też nam z synem lekarka bardzo starała się zrobic ładne zdjęcie w 3d, ale generalnie średnio wyszło i Młody wychodził jak kosmita 😀 później jak chodziłam na normalne USG do swojego prowadzącego to miał w gabinecie USG 4G (na NFZ 😀) i te zdjęcia nadal średnio wychodziły, meza przerażały 😅. Śmialiśmy się z lekarzem że wygląda jak Michael Jackson, ale już po narodzinach nie przypominal na szczęście 😀 Do tej pory czasami nie chce zdjęć chyba że ma zapozowac, to wtedy chwile pozuje🤷🏻‍♀️
Moja córka zawsze zakrywała się rączka, ciężko było złapać jej twarz. Do tej pory musi naprawdę mieć dzień, zeby chciała zrobić zdjęcie :D

Ja. Ale mój synek idzie indywidualnie i przekładam z 6 maja na wrzesień. Jeśli wszystko będzie ok, to chcę to połączyć ze chrzcinami.
Ooo ale ekstra pomysł połączyć ze chrzcinami. Ale przekładacie właśnie ze względu na to że jesteś w ciąży ? Ja się właśnie zastanawiam co robić... przeraża mnie wizja tych prób i przygotowań a w domu noworodek...

U nas tak samo. Podchodzę z dużą rezerwą do ciąży. Nikt poza mężem nie wie nawet o ciąży,a mojemu dziecku chce jak najpóźniej powiedzieć w razie w,bo wiem że byłaby rozpacz. Cieszę się że w kwietniu nie zdążyliśmy mu powiedzieć
No my w zeszłym roku dzieciom powiedzieliśmy i potem o ile córka w miare to syn bardzo przeżywał. Dlatego na razie postanowiliśmy im nie mówić dopóki nie minie 12 tc. U mnie wiedzą tylko w pracy (bo l4), tesciowie ( teściowa się sama domyśliła), moja mama i brat z żoną od męża. I tyle. Reszcie będziemy mówić po prenatalnych.

Dziewczyny , chodzicie na NFZ czy prywatnie ? Ja chodzę tu i tu bo mam na NFZ badania z krwi a USG prywatnie bo na NFZ w poradni nie ma USG 🤣 ciekawa jestem jak moja dr prywatnie zareaguje bo mi kobitka na NFZ wpisała w moja kartę ciąży wizytę. Trochę się tym zdenerwowałam bo jednak różnie lekarze reaguja.

Ja po wizycie ;-) takie można powiedzieć przed prenetalnej bo duzoooo widziałam duzooo się dowiedziałam ;-) krwiaka niema, może to kwestia heparyny i acard stad te plamienia. Iii uwaga będzie wielce prawdopodobne - dziewczynka ! Śliczne ma palce u stop , dwie ręce dwie nogi wszytsko w środku wyglada dobrze ;-) wiec już chyba mniej stresu przed prenatalnym :-) ale idę jutro na nifty - namówił mnie. Jeśli 2 tys nie jest jakimś kosmicznym wydatkiem to mówi ze warto - posłucham go.

reklama
ja chyba mam🤣😂chyba bo nie wiem czy nad dopuszcza. Dziecko na religie chodzi ale szkole ma nie w miejscu zamieszkania a z księdzem z naszej parafii mamy źle układy.
No ale nie przeraża Cie wizja porodu potem noworodka w domu i tych wszystkich przygotowań przed samą komunią ? Bo mnie tak. Tym bardziej że ten pierwszy msc po porodzie już sam w sobie jest trudny. I trochę się zastanawiam co robić, i jak to rozwiązać. Czy puszczać do komunii czy przekładać.

Do góry