reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Ja mam w środę wizytę. Pierwsze badania zrobione. Obawiałam się trochę toxoplazmozy, bo mam dwa koty. Ale jest ok z tego co widzę. Cukier też lepszy , ostatnio miałam 90, teraz 77. Ja chodzę do dwóch lekarzy. Na kasę i prywatnie. U prywatnego partner był przy usg. Na nfz nie pytałam, bo zazwyczaj sama jadę. Ale fajnie by było jakby się zgodzili na prenatalnych

reklama
Ja mam w środę wizytę. Pierwsze badania zrobione. Obawiałam się trochę toxoplazmozy, bo mam dwa koty. Ale jest ok z tego co widzę. Cukier też lepszy , ostatnio miałam 90, teraz 77. Ja chodzę do dwóch lekarzy. Na kasę i prywatnie. U prywatnego partner był przy usg. Na nfz nie pytałam, bo zazwyczaj sama jadę. Ale fajnie by było jakby się zgodzili na prenatalnych
Ja też chodzę do jednego i drugiego. Na nfz i prywatnie. Masz założone dwie karty ciąży.

Ja na termin na prenatalne jeszcze czekam, ale to u mnie termin może być dopiero od 11 października najwcześniej, staram się na razie nie myśleć o tym i cieszyć się tym co jest, chociaż wg nie czuje się jakbym była w ciąży, wizytę też mam trochę przyspieszona na jutro, miała być za tydzień, ale niestety pokazały mi się bakterie w moczu więc wolałam nie czekać.

który tydzień masz? Ja mam jutro przy 12+0, z synem miałam 12+6. Póki jest przed 13+6 jest ok, a i w bardziej zaawansowanej ciąży więcej może być widać. Ja u siebie byłabym za nieco późniejszym ale tylko taki termin był do wyboru w tych widełkach.
Dziś mam 11+3 a na prenatalnych będę 12+6

@Lena1984 spoko, ja nawet jeszcze nie mam ustalonego terminu prenatalnych, ale u mnie to dopiero początek 9 tygodnia jest :D

@Aaaanna łoj, nigdy nie płukalam nosa 😁
A można jakies inhalacje z olbas oil czy cuś?
nie. są takie specjalne butelki do płukania nosa moja nazywa się zatoxin rinse. Uważam że to cudowny wynalazek. Do środka wlewa się przegotowana ostudzona wodę i saszetke z roztworem soli. I się płucze najpierw jedna potem druga dziurkę. Trzeba się tego nauczyć ale przynosi mega ulgę i pomaga. Ja mam często problemy z zatokami i katarem i to jest super a do tego tam nie ma żadnego leku więc każdy i zawsze może to stosować.

nie. są takie specjalne butelki do płukania nosa moja nazywa się zatoxin rinse. Uważam że to cudowny wynalazek. Do środka wlewa się przegotowana ostudzona wodę i saszetke z roztworem soli. I się płucze najpierw jedna potem druga dziurkę. Trzeba się tego nauczyć ale przynosi mega ulgę i pomaga. Ja mam często problemy z zatokami i katarem i to jest super a do tego tam nie ma żadnego leku więc każdy i zawsze może to stosować.
Jejku, no jak bedzie zle to sie chyba przełamie do tego 😁

reklama
Jejku, no jak bedzie zle to sie chyba przełamie do tego 😁
no pierwszy moment nie należy do przyjemnych bo trzeba sobie wpuścić tą wodę do nosa 🤣ale serio brzmi to gorzej niż jest w rzeczywistości (butelka jest wielokrotnego użytku więc właściwie w dłuższej perspektywie koszt jest maly).
Ja mam i miałam od zawsze częste katary które kończyły się najczęściej zapalenie zatok a to mi pomaga.

Do góry