Ja mam w środę wizytę. Pierwsze badania zrobione. Obawiałam się trochę toxoplazmozy, bo mam dwa koty. Ale jest ok z tego co widzę. Cukier też lepszy , ostatnio miałam 90, teraz 77. Ja chodzę do dwóch lekarzy. Na kasę i prywatnie. U prywatnego partner był przy usg. Na nfz nie pytałam, bo zazwyczaj sama jadę. Ale fajnie by było jakby się zgodzili na prenatalnych
reklama
Kinnia95
Fanka BB :)
Ja też chodzę do jednego i drugiego. Na nfz i prywatnie. Masz założone dwie karty ciąży.Ja mam w środę wizytę. Pierwsze badania zrobione. Obawiałam się trochę toxoplazmozy, bo mam dwa koty. Ale jest ok z tego co widzę. Cukier też lepszy , ostatnio miałam 90, teraz 77. Ja chodzę do dwóch lekarzy. Na kasę i prywatnie. U prywatnego partner był przy usg. Na nfz nie pytałam, bo zazwyczaj sama jadę. Ale fajnie by było jakby się zgodzili na prenatalnych
Kaśka87
Aktywna w BB
Ja na termin na prenatalne jeszcze czekam, ale to u mnie termin może być dopiero od 11 października najwcześniej, staram się na razie nie myśleć o tym i cieszyć się tym co jest, chociaż wg nie czuje się jakbym była w ciąży, wizytę też mam trochę przyspieszona na jutro, miała być za tydzień, ale niestety pokazały mi się bakterie w moczu więc wolałam nie czekać.
Lena1984
Dziś mam 11+3 a na prenatalnych będę 12+6który tydzień masz? Ja mam jutro przy 12+0, z synem miałam 12+6. Póki jest przed 13+6 jest ok, a i w bardziej zaawansowanej ciąży więcej może być widać. Ja u siebie byłabym za nieco późniejszym ale tylko taki termin był do wyboru w tych widełkach.
Lena1984
Mnie też uffff myślałam że tylko ja tak późnoTo mi wychodzi tak samo
no to normalny termin, szybko zleci ja na 12+6 ostatnio już płeć poznałam i w sumie nawet wątpliwości wielkich nigdy później nie byłoDziś mam 11+3 a na prenatalnych będę 12+6
Aaaanna
nie. są takie specjalne butelki do płukania nosa moja nazywa się zatoxin rinse. Uważam że to cudowny wynalazek. Do środka wlewa się przegotowana ostudzona wodę i saszetke z roztworem soli. I się płucze najpierw jedna potem druga dziurkę. Trzeba się tego nauczyć ale przynosi mega ulgę i pomaga. Ja mam często problemy z zatokami i katarem i to jest super a do tego tam nie ma żadnego leku więc każdy i zawsze może to stosować.
Jejku, no jak bedzie zle to sie chyba przełamie do tegonie. są takie specjalne butelki do płukania nosa moja nazywa się zatoxin rinse. Uważam że to cudowny wynalazek. Do środka wlewa się przegotowana ostudzona wodę i saszetke z roztworem soli. I się płucze najpierw jedna potem druga dziurkę. Trzeba się tego nauczyć ale przynosi mega ulgę i pomaga. Ja mam często problemy z zatokami i katarem i to jest super a do tego tam nie ma żadnego leku więc każdy i zawsze może to stosować.
reklama
Aaaanna
no pierwszy moment nie należy do przyjemnych bo trzeba sobie wpuścić tą wodę do nosa ale serio brzmi to gorzej niż jest w rzeczywistości (butelka jest wielokrotnego użytku więc właściwie w dłuższej perspektywie koszt jest maly).Jejku, no jak bedzie zle to sie chyba przełamie do tego
Ja mam i miałam od zawsze częste katary które kończyły się najczęściej zapalenie zatok a to mi pomaga.