reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Cześć wszystkim.
U mnie włosy są chyba w Ok stanie, ale gęba strasznie wysypana, hak nastolatka. Aż się boje patrzeć rano w lustro, bo codziennie widzę coś nowego 😭
Z samopoczucia to meczy mnie żołądek po jedzeniu albo jak jestem mega głodna. Z jedzeniem różnie, mam na coś ochotę, a jak przychodzi do jedzenia to nie mogę zjeść…
Cycki mi odpuściły, chyba już w ogóle nie bolą, może są odrobine większe jedynie.
I zmęczenie, mogłabym spać od 17 do rana a i tak mi będzie mało 🫣 ciagle pije hektolitry wody, bo mnie suszy strasznie i sikam co chwile, również w nocy.
Położna odzywała się w zeszłym tygodniu, ale dalej nie wyznaczyła mi żadnego terminu. Dziś mam 9+0 wg apki.
Uciekam korzystać z ostatnich promieni słońca, chociaż zimno to tak ładnie swieci ze trzeba wyjść 😊
Mi też pryszcze wyskakują. Na razie jakieś pojedyncze, ale mam wrażenie, że połowa siedzi pod skórą.
Czy wam też tak szybko rosna włosy na nogach?😂

reklama
Tak,bo naczytałam sie że często zdarza się że wychodzi źle,szacuje jedynie ryzyko wystąpienia wady,a później i tak trzeba pogłębić diagnostykę. Mój lekarz mówi że jeśli wynik USG budziłby jakieś wątpliwości to warto go zrobić
jeśli masz powyżej 35 roku życia to jesteś objęta programem i te badania są za darmo ( lub jeśli masz inne czynniki ryzyka , ale o tym decyduje lekarz). Co do USG to ona bez badania z krwi cechuje się jednak mniejsza czułością. Wyniki fałszywie dodatnie zawsze mogą się zdążyć i wymagają wyjaśnienie ale ja bym się po samym USG jednak bała że może Ten spokój to jednak wynik fałszywie ujemny z powodu zbyt waskiej diagnostyki. Decyzja należy do Ciebiw już była tu o tym rozmowa. To rodzice tak na prawdę zgodnie z własnym sumieniem decydują co chcą i ile chcą wiedzieć.

Ja wypijam codziennie jedna kawę, chociaż już nawet moje ulubione ziarna nie smakują tak samo, ale mam niskie ciśnienie i ciagle ziewam wiec wmawiam sobie ze trzyma mnie ona przy życiu chociaż przez pierwsza polowe dnia.
Przed pierwsza ciąża nienawidziłam smaku kawy, a jak zaszłam w ciąże to taki smak na kawę miałam, ze mogłam pic po kilka dziennie, wtedy bezkofeinowych. Miłość do kawy mi została i przed aktualna ciaza potrafiłam pic po 5 kaw dziennie, takich mocnych z ekspresu, czarnych bez cukru 🤤🤤
Mi też pryszcze wyskakują. Na razie jakieś pojedyncze, ale mam wrażenie, że połowa siedzi pod skórą.
Czy wam też tak szybko rosna włosy na nogach?😂

Tak, dosłownie obrastam. Latem golilam nogi co dwa-trzy dni (bo mam cienkie i białe), teraz powinnam codziennie, nawet jakby się jakieś twardsze zrobiły 😉

Ja wypijam codziennie jedna kawę, chociaż już nawet moje ulubione ziarna nie smakują tak samo, ale mam niskie ciśnienie i ciagle ziewam wiec wmawiam sobie ze trzyma mnie ona przy życiu chociaż przez pierwsza polowe dnia.
Przed pierwsza ciąża nienawidziłam smaku kawy, a jak zaszłam w ciąże to taki smak na kawę miałam, ze mogłam pic po kilka dziennie, wtedy bezkofeinowych. Miłość do kawy mi została i przed aktualna ciaza potrafiłam pic po 5 kaw dziennie, takich mocnych z ekspresu, czarnych bez cukru 🤤🤤

Tak, dosłownie obrastam. Latem golilam nogi co dwa-trzy dni (bo mam cienkie i białe), teraz powinnam codziennie, nawet jakby się jakieś twardsze zrobiły 😉
Mam tak samo 😱 w szczególności, że mam ciemna karnację a włosy są ciemne i grube. A teraz to codziennie mogłabym je golić a one i tak są. Takie czarne kropki.

a jak takie wróżenie wygląda?
Moja mama robi tak: bierze obrączkę i nitke. Nad lewą dłonią. Jak kręci się w kółko to będzie dziewczyna. Jak wzdłuż to chłopak. Po każdym razie musisz obrączka dotknąć dłoni i jeśli obrączka stanie to więcej dzieci nie będzie.😂
Mi wychodzi jedno. Dziewczynka.
Mojej mamie 3. I się sprawdziło.

reklama
Do góry