Tez o tym słyszałam, czytałam tez na forum, ze to badanie zniszczyło „radość z ciąży”, a dziecko urodziło się zdrowe mimo nieciekawego wyniku. Niestety tym są obarczone badania oparte na zasadzie ryzyka, ze nie dają pewności. W mojej ocenie jednak warto je zrobić, zwłaszcza, ze nie jest to drogie badanie.Tak,bo naczytałam sie że często zdarza się że wychodzi źle,szacuje jedynie ryzyko wystąpienia wady,a później i tak trzeba pogłębić diagnostykę. Mój lekarz mówi że jeśli wynik USG budziłby jakieś wątpliwości to warto go zrobić
reklama
u mnie też lecą jak głupie ale mam problemy z tarczycą więc może to też ma wpływ. Z synem też mi długo leciały, dopiero w III trymestrze i połogu było lepiej, potem przyszedł okres (w 7 tygodniu po porodzie na kontrolnym USG gin widziała owulację już) i zaczęły znowu wypadaćCześć dziewczyny a jak wasze włosy? Zawsze słyszałam, że w ciąży są super a dopiero po porodzie zaczynają się problemy przez szalejące hormony. A ja od początku ciąży mam problem z wypadającymi włosami, co mycie i szczotkowanie to wyciągam garście włosów. Naprawdę boję się, że za chwilkę będę łysa
angela8901
Fanka BB :)
Jutro mam wizytę u lekarza to jeszcze z nim przegadamTez o tym słyszałam, czytałam tez na forum, ze to badanie zniszczyło „radość z ciąży”, a dziecko urodziło się zdrowe mimo nieciekawego wyniku. Niestety tym są obarczone badania oparte na zasadzie ryzyka, ze nie dają pewności. W mojej ocenie jednak warto je zrobić, zwłaszcza, ze nie jest to drogie badanie.
o, to może mi się parka szykuje faktycznie przy synu nie miałam problemu, teraz od miesiąca tragediaMoja babcia zawsze mówiła, że jak cera idealna to będzie chłopak, a jak z wypryskami to dziewczynka takie zabobony.
Ok i daj znać co Ci powiedział, sama jestem ciekawa jak podchodzą do tego inni lekarze. Moj powiedzial ogólnie, ze te badania prenatalne to bardzo ważna sprawa, ale nie rozdzielał tego na usg j krew.Jutro mam wizytę u lekarza to jeszcze z nim przegadam
ja mam PAPPA na NFZ więc robię, tak to nie wiem czy bym się decydowałaPappa
angela8901
Fanka BB :)
A na kiedy masz termin badania?Ok i daj znać co Ci powiedział, sama jestem ciekawa jak podchodzą do tego inni lekarze. Moj powiedzial ogólnie, ze te badania prenatalne to bardzo ważna sprawa, ale nie rozdzielał tego na usg j krew.
Dopiero początkiem października. Najchętniej poszłabym już, ale za wczesnieA na kiedy masz termin badania?
reklama
Obawiam się, ze u mnie może być podobnie. Jeszcze ich nie zrobiłam, a już sprawdzam co wtedy, gdy wynik jest a taki a taki, a jak inny to co oznaczaMnie ogólnie bardziej stresuje USG niż PAPPA (ciekawe czy zasnę tej nocy - przy synu noc przed nie byłam w stanie)