reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
jeśli masz powyżej 35 roku życia to jesteś objęta programem i te badania są za darmo ( lub jeśli masz inne czynniki ryzyka , ale o tym decyduje lekarz). Co do USG to ona bez badania z krwi cechuje się jednak mniejsza czułością. Wyniki fałszywie dodatnie zawsze mogą się zdążyć i wymagają wyjaśnienie ale ja bym się po samym USG jednak bała że może Ten spokój to jednak wynik fałszywie ujemny z powodu zbyt waskiej diagnostyki. Decyzja należy do Ciebiw już była tu o tym rozmowa. To rodzice tak na prawdę zgodnie z własnym sumieniem decydują co chcą i ile chcą wiedzieć.
Nie mam powyżej 35 lat . Dopytuje Was bo rodziłam 11 lat temu i nie pamiętam nawet czy wtedy się robiło takie badania,ale nie kojarzę

Nie mam powyżej 35 lat . Dopytuje Was bo rodziłam 11 lat temu i nie pamiętam nawet czy wtedy się robiło takie badania,ale nie kojarzę
robiło się ale nie były tak popularne jak dziś stanowiły raczej rzadkość dla kobiet z grup wysokiego ryzyka. Ale te 10 lat temu oznaczenia HIV w ciąży też nie było obowiązkowe tylko zalecene, prze ten czas dużo się w diagnostyce zmieniło. (Ja sama mam najstarsze dziecko 8 letnie i też widzę te różnice).

No ja właśnie zobaczyłam że tam gdzie się umówiłam na USG nie robią tego testu więc jak się zdecyduje to pewnie nie w tym samym dniu będę robiła,czytałam żeby zrobić tydzien przed lub po maksymalnie
jeśli jesteś zainteresowana to poszukaj najlepiej ośrodka który robi badania w ramach programu rządowego tam wszystko powinno być na miejscu a lekarz pracujący powinien mieć certyfikat do badań prenatalnych.

Cześć :) dziewczyny a jak wasze włosy? Zawsze słyszałam, że w ciąży są super a dopiero po porodzie zaczynają się problemy przez szalejące hormony. A ja od początku ciąży mam problem z wypadającymi włosami, co mycie i szczotkowanie to wyciągam garście włosów. Naprawdę boję się, że za chwilkę będę łysa 😱
Ja miałam tak samo, strasznie mi włosy wypadały na samym początku, teraz jakby się to unormowalo. Ale szybciej się przetłuszczają niż zwykle i generalnie to mam problem, zeby je ułożyć. Żyją własnym życiem 🙈

Ja miałam tak samo, strasznie mi włosy wypadały na samym początku, teraz jakby się to unormowalo. Ale szybciej się przetłuszczają niż zwykle i generalnie to mam problem, zeby je ułożyć. Żyją własnym życiem 🙈
moje już dawno wyzionely ducha🤣🤣🤣 generalnie jak nie muszę to wole ich nawet nie tykać 😀🤣🤣

Mój cukier wczoraj od 75 do 130 więc się unormował. I jadłam normalnie. Dziś znow z rana 85. Jeszcze nic nie jadłam więc zobaczę jak będzie później.
Ja robiąc krzywą po 2h miałam prawie 300. 🤦🏻‍♀️

Jak się czujecie dziewczyny?
Ja dziś mam jakiś totalny zjazd. Chyba jesienna aura daje się we znaki, bo leje od rana. Ale tez jestem podziebiona i leżę pod kocem… Byle do wiosny 😅

reklama
Do góry