reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Ej wy tu pitu pitu a ja mam plamienia ! I cholera nie wiem co robić - blech trzymam się zasady niema
Żywej krwi nie panikuje ale ten zabarwiony śluz mnie niepokoi ;/ wizyta we wtorek .. na szybko się zapisałam dla uspokojenia głowy No do tych prenetalnych 26 osiwieje :0 ten niepokój chyba nigdy mnie nie opuści
Trzymam kciuki, zeby to nie było nic poważnego. Dobrze, ze dla własnego spokoju udało Ci się robić termin do lekarza :)

Ej wy tu pitu pitu a ja mam plamienia ! I cholera nie wiem co robić - blech trzymam się zasady niema
Żywej krwi nie panikuje ale ten zabarwiony śluz mnie niepokoi ;/ wizyta we wtorek .. na szybko się zapisałam dla uspokojenia głowy No do tych prenetalnych 26 osiwieje :0 ten niepokój chyba nigdy mnie nie opuści
Ja tez bym chyba jednak pojechała na IP....

Spokojnie. Zazwyczaj plamienia w 1 trymestrze są normalne i nie zwiastują niczego złego. Jeśli nie boli Cię brzuch to trzeba być dobrej myśli. Zawsze możesz jechać na IP.

Spokojnie. Zazwyczaj plamienia w 1 trymestrze są normalne i nie zwiastują niczego złego. Jeśli nie boli Cię brzuch to trzeba być dobrej myśli. Zawsze możesz jechać na IP.
Nie jest to prawda. Każde krwawienie w ciąży, szczególnie w pierwszym trymestrze trzeba obserwować a najlepiej od razu zgłosić się do lekarza. To że się plamienia zdążają to inna kwestia, ale nie można mówić że to normalne 🙄

Miałam tak w pierwszej ciąży, chociaż raczej były w kolorze mleka z kawą, położna doradziła 3x2 duphastonu i nospe i oczywiście leżec. Przeszło, także najlepiej jednak skonsultować 🤞

reklama
Nie jest to prawda. Każde krwawienie w ciąży, szczególnie w pierwszym trymestrze trzeba obserwować a najlepiej od razu zgłosić się do lekarza. To że się plamienia zdążają to inna kwestia, ale nie można mówić że to normalne 🙄
Mój ginekolog mówi, że delikatne plamienia są normalne w 1 trymestrze. W szczególności, gdy nie ma boleści brzucha, skrzepów oraz krew nie jest zywo czerwona. Owszem trzeba wszystko konsultować, ale takie plamienia są również przy nadżerce.

Do góry