reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Ej wy tu pitu pitu a ja mam plamienia ! I cholera nie wiem co robić - blech trzymam się zasady niema
Żywej krwi nie panikuje ale ten zabarwiony śluz mnie niepokoi ;/ wizyta we wtorek .. na szybko się zapisałam dla uspokojenia głowy No do tych prenetalnych 26 osiwieje :0 ten niepokój chyba nigdy mnie nie opuści
Trzymam kciuki, zeby to nie było nic poważnego. Dobrze, ze dla własnego spokoju udało Ci się robić termin do lekarza :)

Ej wy tu pitu pitu a ja mam plamienia ! I cholera nie wiem co robić - blech trzymam się zasady niema
Żywej krwi nie panikuje ale ten zabarwiony śluz mnie niepokoi ;/ wizyta we wtorek .. na szybko się zapisałam dla uspokojenia głowy No do tych prenetalnych 26 osiwieje :0 ten niepokój chyba nigdy mnie nie opuści
Ja tez bym chyba jednak pojechała na IP....

Spokojnie. Zazwyczaj plamienia w 1 trymestrze są normalne i nie zwiastują niczego złego. Jeśli nie boli Cię brzuch to trzeba być dobrej myśli. Zawsze możesz jechać na IP.

Spokojnie. Zazwyczaj plamienia w 1 trymestrze są normalne i nie zwiastują niczego złego. Jeśli nie boli Cię brzuch to trzeba być dobrej myśli. Zawsze możesz jechać na IP.
Nie jest to prawda. Każde krwawienie w ciąży, szczególnie w pierwszym trymestrze trzeba obserwować a najlepiej od razu zgłosić się do lekarza. To że się plamienia zdążają to inna kwestia, ale nie można mówić że to normalne 🙄

Miałam tak w pierwszej ciąży, chociaż raczej były w kolorze mleka z kawą, położna doradziła 3x2 duphastonu i nospe i oczywiście leżec. Przeszło, także najlepiej jednak skonsultować 🤞

reklama
Nie jest to prawda. Każde krwawienie w ciąży, szczególnie w pierwszym trymestrze trzeba obserwować a najlepiej od razu zgłosić się do lekarza. To że się plamienia zdążają to inna kwestia, ale nie można mówić że to normalne 🙄
Mój ginekolog mówi, że delikatne plamienia są normalne w 1 trymestrze. W szczególności, gdy nie ma boleści brzucha, skrzepów oraz krew nie jest zywo czerwona. Owszem trzeba wszystko konsultować, ale takie plamienia są również przy nadżerce.

Do góry