reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Rozumiem. Ja przy poronieniach krwawilam od razu żywa krwią, na początku mniej a później się rozkręcalo jeszcze mocniej. Masz jakieś bóle brzucha? Trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze ❤️
dziękuję ❤️
u mojej siostry się zaczęło właśnie o różowego śluzu ...no ale każdy przypadek inny. Bólu brzucha jeszcze nie mam. Leżę i biorę Duphaston ,a jutro wizyta u lekarza . Wiele więcej zrobić nie mogę .

reklama
A co do suplementowania jodu i selenu to chyba najlepiej skonsultować z lekarzem i jemu zaufać. Ja kiedyś dostałam taka poradę od 1 lekarki, później pytałam swojego lekarza do którego mam 100% zaufania (to dzięki niemu mam syna) i jest przeciwnikiem suplementacji selenu, że badania nie są jednoznaczne że pomaga, a jednak łatwo sobie nim zaszkodzić. Jod tez mówił że musi być odpowiednio dobrany i mieszkając nad morzem się go nie suplementuje. Inny endokrynolog później potwierdził mi ta sama teorie.
Do tej 1. Lekarki nie mam zaufania, bo idąc do niej w pierwszej ciąży, która się źle rozwijała, stwierdziła że to moja wina, bo widzi po mnie że nie dbam o dietę (a faktycznie bardzo o nią dbam, a ważę 50kg przy 160cm 🤷🏻‍♀️)
Nie No oczywiście ze tak ;) ja konsultowałam sama to z nie jednym lekarzem i w moim przypadku radzili suplementację. W żadnym razie nie namawiam na suplementację na własna rękę ;)

Proszę o podstawę prawną 😉

Tu również będę wdzięczna o postawę prawną co do L4 ze względu na warunki w pracy

Jak widać wyżej siedzą jest bardzo mała. A pracownice ZUS to ludzie i bez problemu bywają na takich forach 😉
Miałam tutaj popełnić prawniczy elaborat, już nawet zaczęłam, ale zrezygnowalam. Na tym forum jest zapewne sporo praktykujacych prawniczek, w różnych zawodach, ale nie odpowiadają na te dywagacje z kilku powodów. Po pierwsze, jesteśmy tutaj prywatnie, chcemy się cieszyć upragniona ciąża i większość po prostu unika dyskusji związanych z kwestiami zawodowymi. Po wtóre, każdy praktykujący prawnik, nawet przeciętny merytorycznie, doskonale wie, ze suche powoływanie przepisów, czego usilnie się domagasz, bez odwoływania się do ratio legis ich wprowadzenia , pogladow doktryny i judykatury nie ma najmniejszego sensu, gdyż nie prowadzi to do jednoznacznych wniosków. Nie ma bowiem definicji legalnych tych pojec, a katalog ich desygnatów jest i był zawsze otwarty (vide różnorodne orzecznictwo).
Kazda z nas podejmuje decyzje, które uważa za słuszne, a co a tym idzie będzie musiała poniesc ewentualne ich konsekwencje.
Temat jak dla mnie zamknięty, dodam tylko, ze przeciez decyzje organów podlegają zaskarżeniu, ale to akurat wiedza powszechnie znana 😉

reklama
Gin odpisała mi, zeby powtórzyć badanie za miesiąc, bo ta różnica to mógł być błąd labolatorium 🤷🏼‍♀️
Aaa No widzisz to trzeba powtórzyć ;) powiem ci tak ja robiłam jednego dnia badania w jednym labo a drugiego w innym i wyniki całkiem różne :/ także dużo zależy od laboratorium ;/

Do góry