reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Ja mam mega tkliwe piersi, aż bolą, zwłaszcza jak ściągam stanik. Tak mi on przeszkadza, że jak tylko wejdę za drzwi, to pierwsze, co robię, to go zdejmuję 🤦 a nie powinnam, bo mam spory rozmiar i niebardzo im to służy...ale mam nadzieję, że zaraz minie (7+1tc)
Ja tez tak miałam ;) teraz (10+4) i ból zdecydowanie mniejszy, piersi nadal tkliwe w ogóle brodawki ale już tak nie bola ;)

reklama
Ja się nie odważe 😂 ale muszę znowu przetestować śliwki.

Dziewczyny , a może któraś orientuje się, czy teraz da się coś jeszcze zrobić z hemoroidami? Nacierpialam się przez nie po porodzie, ale jakoś do tej pory nie zrobiłam porządku...a nie chciałabym powtórki z rozrywki.
Maść Posterisan H. Mocna i skuteczna. Ponoć pozwalają używać w ciąży, ale trzeba ZAPYTAC LEKARZA. Z tamtego roku mam taką książeczkę wydana przez dr n.med. do którego chodziłam pt. Ciąża. Napisał w niej, że na te problemy można używać Maść Posterisan. Ona jest na receptę chyba.

Tak mówicie o tej cukrzycy, wzięłam z ciekawości glukometr i kuzwa prawie 3h po jedzeniu 150 🫣🫣

W sumie to nie wiem czy to dużo czy nie 😅

Dziewczyny co ile macie wizyty?
Teraz miałam po 2 tygodniach ze względu na krwiaka. Teraz idę po 4 jeśli nic mnie nie będzie niepokoić🙂
@kinga2110 wiek to stan umysłu a nie rocznik 😀
@lunadream mój syn z 26.07, więc ledwo się na lipiec załapał, mały spoznialski (termin tydzień wcześniej, wywoływali mi poród)😀

Ja suwaka też nie widzę, nawet nie wiedzialam że coś takiego jest, ale na prywatnej grupie z lipca 2020 mialysmy taką listę. Nick, termin porodu i corka czy syn. Do tego była aktualizacja z rzeczywistymi datami porodu i imionami dzieci. Na prywatnej ktoś będzie musiał się podjąć roli admina. Czy będą jakieś chętne ?
My miałyśmy tabelkę i tam był nick, wiek, liczba dzieci, miasto, termin porodu, płeć dziecka. Druga tabelka to było imię dziecka, rodzaj porodu, waga i cm, tydzień ciąży

Tak mówicie o tej cukrzycy, wzięłam z ciekawości glukometr i kuzwa prawie 3h po jedzeniu 150 🫣🫣

W sumie to nie wiem czy to dużo czy nie 😅
Nie mierzy się raczej 3h po jedzeniu. Ale dość dużo mi się wydaje 🤷 po godzinie powinien być max 140
Po 3 to już niższy po organizm czeka na kolejny posiłek 😂

reklama
Ale to musisz regularnie sobie przez kilka dni mierzyć rano, i 1h po posiłku.
Do 2h po jedzeniu do 140 do 1h po posiłku 120
Rano do 90

A wiem, ze jak już to trzeba regularnie. Zacznę od jutra. Po prostu teraz wpadł mi w rece i mysle zrobię bo przecież mnie tutaj nikt nie przebada 🤦‍♀️ Przed ciąża byłam na diecie i cukier miałam bardzo nisko. Teraz niestety nie dam rady kontynuować diety bo 🤢🤢💁‍♀️

Do góry