Naprawdę? Że później, to wiedziałam, ale że na początku, to pierwsze słyszę. Dobrze, że trzy takie kąpiele tylko sobie zrobiłam i w naprawdę minimalnej ilości wody- brzuszek cały na wierzchu. Ale dzięki za info, obiecuję poprawęWe wczesnej ciąży to niewskazan, chyba że ugotować fasolkę
reklama
Suszone śliwki wieczorem zalane gorącą wodą, pite rano. Poprzednio tylko to mi pomagało.Hej Dziewczyny, macie może jakieś sprawdzone przepisy na zaparcia ?
o nieee, zrobiłaś mi zachciankę na pączkiJa nie mam mega wielkich piersi. Jedynie co do tej pory to są tkliwe i napięte, bolą przy wstawaniu z lozka, ale to przewaznie po nocy. No i czasem w nocy jak sie przekrecam z boku na bok.I czasem mam wrażenie, że brodawki są większe. To moja pierwsza ciąża i jest to dla mnie nowość
Poprzednia miałam biochema i poronienie w 5tc. Wiec żadnych objawów nie miałam. W brzuchu mi się przelewa i mam chęci na pączki
@anka225 generalnie kąpiele są raczej niewskazane ze względu na ryzyko infekcji. Gorące tym bardziej z wielu innych względów - chodzi o zwiększone ciśnienie, ryzyko krwawienia czy odklejenia sie łożyska, na późniejszym etapie skurcze = przedwczesny porod. Temperatura wod płodowych się raczej nie zwiększy od temperatury wody czy powietrza. Jesli u Ciebie nie było żadnych skutków ubocznych po kąpieli, to raczej nie zaszkodzilo, chociaż na przyszlosc warto jednak zrezygnowac. My mieliśmy z mężem tygodniowy rytuał kąpielowy, ale zawiesiliśmy obecnie na basen póki co też mam zakaz jak i z resztą wiele innych zakazów od lekarza
@Ekp śliwki, śliwki suszone, kisiel z siemienia lnianego (ochydny) pity w miarę regularnie robią robotę. Na niektórych jeszcze kapusta kiszona czy buraki, ale to już zależy od organizmu.
Ja nie mogę słuchać o jedzeniu. Dzisiaj już nawet mój lód kaktus nie wszedł za dobrze, ale się utrzymał...
@Ekp śliwki, śliwki suszone, kisiel z siemienia lnianego (ochydny) pity w miarę regularnie robią robotę. Na niektórych jeszcze kapusta kiszona czy buraki, ale to już zależy od organizmu.
Ja nie mogę słuchać o jedzeniu. Dzisiaj już nawet mój lód kaktus nie wszedł za dobrze, ale się utrzymał...
Kisiel z siemienia@anka225 generalnie kąpiele są raczej niewskazane ze względu na ryzyko infekcji. Gorące tym bardziej z wielu innych względów - chodzi o zwiększone ciśnienie, ryzyko krwawienia czy odklejenia sie łożyska, na późniejszym etapie skurcze = przedwczesny porod. Temperatura wod płodowych się raczej nie zwiększy od temperatury wody czy powietrza. Jesli u Ciebie nie było żadnych skutków ubocznych po kąpieli, to raczej nie zaszkodzilo, chociaż na przyszlosc warto jednak zrezygnowac. My mieliśmy z mężem tygodniowy rytuał kąpielowy, ale zawiesiliśmy obecnie na basen póki co też mam zakaz jak i z resztą wiele innych zakazów od lekarza
Kiedy powróci apetyt
No ten kisiel z siemienia to raczej nie najlepszy pomysł na 1 trymestr ale samo zdrówko !Kisiel z siemienia
Kiedy powróci apetyt
Dzięki, spróbuje, bo już normalnie ledwo żyje, sto razy bardziej wole mieć mdłościSuszone śliwki wieczorem zalane gorącą wodą, pite rano. Poprzednio tylko to mi pomagało.
reklama
Ja się nie odważe ale muszę znowu przetestować śliwki.No ten kisiel z siemienia to raczej nie najlepszy pomysł na 1 trymestr ale samo zdrówko !
Dziewczyny , a może któraś orientuje się, czy teraz da się coś jeszcze zrobić z hemoroidami? Nacierpialam się przez nie po porodzie, ale jakoś do tej pory nie zrobiłam porządku...a nie chciałabym powtórki z rozrywki.