reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Ja nie mam mega wielkich piersi. Jedynie co do tej pory to są tkliwe i napięte, bolą przy wstawaniu z lozka, ale to przewaznie po nocy. No i czasem w nocy jak sie przekrecam z boku na bok.I czasem mam wrażenie, że brodawki są większe. To moja pierwsza ciąża i jest to dla mnie nowość 😅
Poprzednia miałam biochema i poronienie w 5tc. Wiec żadnych objawów nie miałam. W brzuchu mi się przelewa i mam chęci na pączki😅
o nieee, zrobiłaś mi zachciankę na pączki :D

@anka225 generalnie kąpiele są raczej niewskazane ze względu na ryzyko infekcji. Gorące tym bardziej z wielu innych względów - chodzi o zwiększone ciśnienie, ryzyko krwawienia czy odklejenia sie łożyska, na późniejszym etapie skurcze = przedwczesny porod. Temperatura wod płodowych się raczej nie zwiększy od temperatury wody czy powietrza. Jesli u Ciebie nie było żadnych skutków ubocznych po kąpieli, to raczej nie zaszkodzilo, chociaż na przyszlosc warto jednak zrezygnowac. My mieliśmy z mężem tygodniowy rytuał kąpielowy, ale zawiesiliśmy obecnie 😛 na basen póki co też mam zakaz jak i z resztą wiele innych zakazów od lekarza 🤷🏻‍♀️
@Ekp śliwki, śliwki suszone, kisiel z siemienia lnianego (ochydny) pity w miarę regularnie robią robotę. Na niektórych jeszcze kapusta kiszona czy buraki, ale to już zależy od organizmu.

Ja nie mogę słuchać o jedzeniu😥. Dzisiaj już nawet mój lód kaktus nie wszedł za dobrze, ale się utrzymał...

@anka225 generalnie kąpiele są raczej niewskazane ze względu na ryzyko infekcji. Gorące tym bardziej z wielu innych względów - chodzi o zwiększone ciśnienie, ryzyko krwawienia czy odklejenia sie łożyska, na późniejszym etapie skurcze = przedwczesny porod. Temperatura wod płodowych się raczej nie zwiększy od temperatury wody czy powietrza. Jesli u Ciebie nie było żadnych skutków ubocznych po kąpieli, to raczej nie zaszkodzilo, chociaż na przyszlosc warto jednak zrezygnowac. My mieliśmy z mężem tygodniowy rytuał kąpielowy, ale zawiesiliśmy obecnie 😛 na basen póki co też mam zakaz jak i z resztą wiele innych zakazów od lekarza 🤷🏻‍♀️
@Ekp śliwki, śliwki suszone, kisiel z siemienia lnianego (ochydny) pity w miarę regularnie robią robotę. Na niektórych jeszcze kapusta kiszona czy buraki, ale to już zależy od organizmu.

Ja nie mogę słuchać o jedzeniu😥. Dzisiaj już nawet mój lód kaktus nie wszedł za dobrze, ale się utrzymał...
Kisiel z siemienia 🤮

Kiedy powróci apetyt 🙏😂

reklama
No ten kisiel z siemienia to raczej nie najlepszy pomysł na 1 trymestr 😂🤮 ale samo zdrówko ! 😂
Ja się nie odważe 😂 ale muszę znowu przetestować śliwki.

Dziewczyny , a może któraś orientuje się, czy teraz da się coś jeszcze zrobić z hemoroidami? Nacierpialam się przez nie po porodzie, ale jakoś do tej pory nie zrobiłam porządku...a nie chciałabym powtórki z rozrywki.

Do góry