reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

O masz .. to ja jednak naprawdę stworzona jestem to bycia w ciąży .. mi dalej nic - dalej czuje się jak gdyby nigdy nic ... , pełna energii bez dolegliwości, zachcianek potrzeb boli - nic. Jutro usg mam nadzieje mimo wszytsko ze ten mały gnom tam rośnie :p

Trzymam kciuki🤞 i czekamy na wieści 🤗

reklama
Napewno wesoło sobie rośnie 😉
Może będzie chłopiec ? Podobno przy dziewczynkach więcej się wymiotuje.
Porownując moją ciąże z synem a teraz to czułam się wtedy jak mlody bóg 😁 aż dziwne że się nie przejmowałam a objawów prawie nie miałam. Nie to co teraz 🤢

Z córką przez całą ciążę wymiotowałam raz, więc ta teoria chyba średnio się sprawdza😂

Hej Dziewczyny,
U mnie wczoraj dużo się działo... o 11 miałam wizytę w szpitalu. Okruszek urósł o 7 mm, ma 1,60 cm serce bije 171 na minutę jak dzwon, idealnie wychodzi 8plus0. Godzinę po wizycie zaczęłam czuć ostre ukłucia, że ciężko było iść a jak siadałam to też jakby na kolce. Odpoczęłam, było lepiej. W domu się położyłam i minęło. Wstałam, a tam krew płynie jak z kranu. Zawał. Szpital.. wypadł skrzep enodmetrialny. Trauma sprzed roku wróciła.. po 3 h mnie zbadano dopiero, bo czekali na wyniki krwi (wszystko ok). Na badaniu brak źródła krwawienia, dzidziuś 17 mm. Serce 171 u. Odesłali do domu. A ja akurat wczoraj sama. Bardzo się bałam nocy.. kazali mi dzwonić po karetkę jakby coś. Ale noc poza koszmarami z krwawieniem minęła ok. Wczoraj też przypadał mniej więcej termin kolejnej miesiączki.. może to tylko to.. a może znowu drugi róg macicy dwurożnej zaczyna szaleć 🙄. I dziś 1wszy dzień jak nie bolą mnie cycki i już głowa świruje.

Ooo mój Boże co za koszmar 😱😱😱
Ja nie mogę czytać takich rzeczy, to jest straszne. Co musiałaś za stres przeżyć 😭 ma szczęście dobrze się skończyło. Ja mam zawał jak czytam ☹️😱😭

No właśnie u mnie też kanapki z chudą wędliną i np 1 jajko, jakiś odtłuszczony jogurt... Jezu... tak się nie da zyc 🙄

Co do terminu to dowiem się za tydzień bo wczoraj byłam u lekarza który jak się okazuje nie prowadzi ciąż wiec jedynie mi zrobił usg I pokazał człowieczka. Ale z OM 1.05 a ide raczej zgodnie z OM narazie. Natomiast jeśli będzie cukrzyca ciążowa to na bank będę kwietniówką bo takie ciążę rozwiązuje się wcześniej. Więc nadal jestem jedną nogą tu a jedną na majówkach 😁

U mnie nie rozwiązuje się wcześniej, poprostu końcówka jest w szpitalu pod nadzorem i czekają do terminu.

Ja dzis miałam konsultacje z Endo I zwiększyła mi dawkę metforminy i narazie spróbujemy z dietą. Zleciła mi test O'sullivana do zrobienia w 9- 10 tyg I zobaczymy czy potrzebna bedzie insulina czy uda się to ogarnąć dietą i metą. Rzuciłam okiem na tą dietę ale widzę tam białe pieczywo (zawsze myslalam ze lepiej ciemne pełnoziarniste) wiec zanim zacznę ja stosować to muszę poczytać czy dieta cukrzycowa to ta sama co dieta IO.
Przeraża mnie to narazie 😁 jeszcze kazała mi po każdym posiłku spacerować ale jak ja pracuje i sniadanie czy obiad jem w 30 min to jak mam jeszcze spacerować po tym 😁😁🤔

Ps. Dziś miałam też gina I mamy 3.7mm człowieka z ❤️ 🥰

❤to jest najlepsze

Dziewczyny a Wam tez jest tak ciągle zimno? Normalnie ja to zamarzam, śpie w grubym szlafroku i pod kołdrą 🙊

Ja bóle mam bardzo rzadko, czasem tak jakby zakwasy w brzuchu, czasem w krzyżu łupie, ale przez chwile.

Powiedziałam dziś w pracy szefowi o ciąży a on stwierdził, ze wie, bo widać po mnie 🙊 no wydawało mi sie, ze az tak mi brzuch nie odstaje, no ale najwidoczniej da sie zauważyć.. jejku a to 7 tydzień zaledwie, ja nie wiem co bedzie dalej 😂
Ja mam 10 tc ale
U mnie za wszystkie wychodzi ponad 500 złotych.
Kurczę strasznie dużo 🙈 może masz więcej tych badań niż ja :/ może popytaj o jakieś pakiety dla kobiet w ciąży wiem ze czasami coś maja ;)

reklama
Mało Nas trochę jak się zamkniemy to już raczej ciężko będzie dołączyć, ale znowu czekać sama nie wiem 🤔Dla mnie może być zamknięty
Ja bym poczekała jeszcze z 2 tyg ;-) chyba większość z nas siedzi jak na bombie i nie wie co będzie .. trudne przypadki :p ale ja jestem za prywatnym ;-) za chwile :-)

Do góry