Darina87
Fanka BB :)
wtedy trzeba brać co się da i jeść na szybko licząc że pomoże
To jest to genialne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
wtedy trzeba brać co się da i jeść na szybko licząc że pomoże
ja na pierwsze Usg idę w 8+1. Chociaż pewnie jakbym miała wybór poszłabym z tydzień wcześniej.Jak najpóźniej żeby cokolwiek było widać i slyvhac, nie chce się stresować że serce jeszcze nie bije czy cokolwiek bo okaże się że jest za wcześnie. No i tak żeby w porę zrobić badania.
My pójdziemy razem na usg 1 trymestru razem. Wtedy już wszystko fajnie widać.Dziewczyny, na która wizytę u gin planujecie zabrać swojego małżonka/partnera/narzeczonego?
Wymioty były w pierwszej ciąży. Jak już ustąpiły to w końcu dostałam energii i do końca już czułam się świetnie. Teraz mam mdłości straszne, już zapomniałam jakie to okropne. Nic nie pomagało, ratowałam się kiwi to na chwilę było lepiej.Jaki hardcore dwa miesiące wymioty i jeszcze te krwawienia współczuję stresu i trzymam kciuki
Ja mam na 21.09, też się strasznie stresuję tym badaniem...Mam termin USG prenatalnych i PAPPA - 19.09 o 8:20 rano. Teraz byle wytrzymać te 3 tygodnie. Stresuję się, zwłaszcza USG i kręgosłupem maluszka.
Wizyta 16.09 i j”dostałam skierowanie na prenatalne 20.09 A mam takie pytanko do Was bo mam juz założona kartę ciąży i dostałam cała listę badań do zrobienia i zastanawiam się czy iść na to teraz przed 10 tyg czy bliżej wizyty ale to będzie 12 tydzień. Wcześniej miałam robiony tylko mocz , morfologia i tshWitamy
I trzymam kciuki kiedy kolejna wizyta?
Pewnie na 1.prenatalne zabiorę, może na drugie też się uda. Do lekarza do którego się będę przepisywać niedługo nie ma możliwości wchodzenia razem na wizyty.Dziewczyny, na która wizytę u gin planujecie zabrać swojego małżonka/partnera/narzeczonego?
Mi lekarz zawsze mówi żebym na wizytę miała świeże wyniki zrobione dzień czy dwa przed. Chyba że jak zrobisz teraz to planujesz je wysłać do lekarza żeby na nie zerknal i później drugi raz zrobić na wizytę? Inaczej to nie bardzo ma sens.Wizyta 16.09 i j”dostałam skierowanie na prenatalne 20.09 A mam takie pytanko do Was bo mam juz założona kartę ciąży i dostałam cała listę badań do zrobienia i zastanawiam się czy iść na to teraz przed 10 tyg czy bliżej wizyty ale to będzie 12 tydzień. Wcześniej miałam robiony tylko mocz , morfologia i tsh
Dlatego właśnie dostałam antybiotyk, miałam w posiewie e coli i Pani doktor sama mówiła ze szybko zareagowałam i przyszłam z wynikami bo bakterii miałam bardzo dużo a to mogło zaszkodzić maluszkowi bardziej niż antybiotyktak Monural można. Ale jeśli są cechy dużej infekcji w drogach moczowych to bezwzględnie trzeba to leczyć, jeśli trzeba również antybiotykiem. W ciąży zakażenie dróg moczowych może być bezobjawowe i być przyczyną poronienia, przedwczesnego porodu czy skurczy.
Mocz i morfologię chce zrobić później ale te wszystkie badania na toksoplazmozę inne to się zastanawiam właśnieMi lekarz zawsze mówi żebym na wizytę miała świeże wyniki zrobione dzień czy dwa przed. Chyba że jak zrobisz teraz to planujesz je wysłać do lekarza żeby na nie zerknal i później drugi raz zrobić na wizytę? Inaczej to nie bardzo ma sens.