reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Jak najpóźniej żeby cokolwiek było widać i slyvhac, nie chce się stresować że serce jeszcze nie bije czy cokolwiek bo okaże się że jest za wcześnie. No i tak żeby w porę zrobić badania.
ja na pierwsze Usg idę w 8+1. Chociaż pewnie jakbym miała wybór poszłabym z tydzień wcześniej.

Dziewczyny, na która wizytę u gin planujecie zabrać swojego małżonka/partnera/narzeczonego?
My pójdziemy razem na usg 1 trymestru razem. Wtedy już wszystko fajnie widać.
Jaki hardcore dwa miesiące wymioty 😖i jeszcze te krwawienia 😣 współczuję stresu i trzymam kciuki🤞 😘
Wymioty były w pierwszej ciąży. Jak już ustąpiły to w końcu dostałam energii i do końca już czułam się świetnie. Teraz mam mdłości straszne, już zapomniałam jakie to okropne. Nic nie pomagało, ratowałam się kiwi to na chwilę było lepiej.

@Serio daj znać jak będziesz po wizycie. Wierzę że wszystko jest dobrze.
@Darina87 nie bardzo. Ze względu na swoją historię wolałabym póki co nie mówić w pracy, więc przemecze się chwilę, a i tak planowałam urlop we wrzesniu

Witamy🎉
I trzymam kciuki🤞 kiedy kolejna wizyta?
Wizyta 16.09 i j”dostałam skierowanie na prenatalne 20.09 ;) A mam takie pytanko do Was bo mam juz założona kartę ciąży i dostałam cała listę badań do zrobienia i zastanawiam się czy iść na to teraz przed 10 tyg czy bliżej wizyty ale to będzie 12 tydzień. Wcześniej miałam robiony tylko mocz , morfologia i tsh

Wizyta 16.09 i j”dostałam skierowanie na prenatalne 20.09 ;) A mam takie pytanko do Was bo mam juz założona kartę ciąży i dostałam cała listę badań do zrobienia i zastanawiam się czy iść na to teraz przed 10 tyg czy bliżej wizyty ale to będzie 12 tydzień. Wcześniej miałam robiony tylko mocz , morfologia i tsh
Mi lekarz zawsze mówi żebym na wizytę miała świeże wyniki zrobione dzień czy dwa przed. Chyba że jak zrobisz teraz to planujesz je wysłać do lekarza żeby na nie zerknal i później drugi raz zrobić na wizytę? Inaczej to nie bardzo ma sens.

tak Monural można. Ale jeśli są cechy dużej infekcji w drogach moczowych to bezwzględnie trzeba to leczyć, jeśli trzeba również antybiotykiem. W ciąży zakażenie dróg moczowych może być bezobjawowe i być przyczyną poronienia, przedwczesnego porodu czy skurczy.
Dlatego właśnie dostałam antybiotyk, miałam w posiewie e coli i Pani doktor sama mówiła ze szybko zareagowałam i przyszłam z wynikami bo bakterii miałam bardzo dużo a to mogło zaszkodzić maluszkowi bardziej niż antybiotyk :(

reklama
Mi lekarz zawsze mówi żebym na wizytę miała świeże wyniki zrobione dzień czy dwa przed. Chyba że jak zrobisz teraz to planujesz je wysłać do lekarza żeby na nie zerknal i później drugi raz zrobić na wizytę? Inaczej to nie bardzo ma sens.
Mocz i morfologię chce zrobić później ale te wszystkie badania na toksoplazmozę inne to się zastanawiam właśnie

Do góry