reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Czyli zle wspominacie cc?
Powiem ci że pewnie jak się jedzie na umówioną CC to jest inaczej choć ból po pewnie taki sam, ale ja męczyłam się cały dzień w skurczach . Masowanie szyjki itp nic nie pomagalo żeby sie szyjka otwierała w końcu jak już było ze mną źle wzięli mnie na stół i zrobili CC. Więc nie spiąć w sumie 3 dni bylam tak wykończona obolała wszędzie do tego burza hormonów 🙈 a tu dają ci niemowlaka i sobie radź hehe . Nie wspominam porodu dobrze 🙈 jednak chce spróbować jeszcze raz choc znam ten ból ale może tym razem sie uda naturalnie urodzić 🙏w razie co zawsze zrobią CC

Ja tak bardzo się boję. Jakie miałaś objawy
W marcu mialam normalnie okres i dwa dni później znowu pojawiło się plamienie lekkie, coś mnie tknęło i zrobiłam test ciazowy i wyszedl pozytywny, nie wiem czemu skoro chwile wcześniej był okres i po paru dniach poszłam do ginekologa, który uznał ze mam dwa torbiele duże, zapytałam Ci z testem to powiedział, że uwaga.. test pozytywny może wyjść przed okresem 🙄🙄 powiedział że za miesiąc mam przyjść żeby sprawdzić czy torbiele dalej sa, że nic groźnego... i te plamienie było takie leciutkie w dalszym ciągu. Po dwóch dniach tak mnie w pracy zaczął boleć brzuch, że nie dałam rady usiąść i pojechałam do szpitala, wzięli mnie na oddział i w sumie dali tylko rozkurczowe i przeciwbolowe i kazali czekać aż coś będzie się działo mimo, że krwawienie było iuz duże.. porażka jednym słowem... wypisałam się własne rządanie i mojemu chłopakowi udało się znalezc miejsce w szpitalu, w którym pracuje i tam odrazu wszystkie badania, betę już miałam 18 tysiecy i na drugi dzien z rana miałam już operacje, straszne przeżycie ale ja po prostu trafiłam na złego lekarza na początku i już po prostu było za późno na leki bo jajowod był pęknięty na 2 cm..
Ściskam Cie mocno i życzę, żeby jednak wyszło wszystko dobrze 🤗
.
Ja tak bardzo się boję. Jakie miałaś objawy ?

ojej współczuję bardzo. Przyrost rzeczywiście nie jest dobry. Ale przy takiej wartości betaHCG najpewniej żaden zabieg nie będzie konieczny (pęcherzyk jest często widoczny dopiero powyżej 1000) więc będziesz mogła starać się dalej praktycznie od razu .
Aaaanna czyli nie będą usuwać mi laparoskopowo ? Wystarczą leki farmakologiczne ? Już tak się stresuję że mam ataki paniki że mi pęknie i dostanę krwotoku 😭. Jutro mam USG i dzisiaj powtórzyłam tą betę. Jestem załamana .

Aaaanna czyli nie będą usuwać mi laparoskopowo ? Wystarczą leki farmakologiczne ? Już tak się stresuję że mam ataki paniki że mi pęknie i dostanę krwotoku 😭. Jutro mam USG i dzisiaj powtórzyłam tą betę. Jestem załamana .
Jesli beta spada to bardzo mozliwe ze cp samo sie poroni, trzecia opcja jesli oczywiście lekarz wskaze taka mozliwosc to podanie metotreksatu - po tym konieczne jest 6 miesiecy przerwy w staraniach, ale zachowuje sie jajowod, choc istnieje ryzyko ze rzęski mogą byc uszkodzone 🙄

reklama
Do góry