reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

reklama
Cześć Mamusie:),
W poniedziałek zobaczyłam 2 kreski❤️, beta 48, wczoraj beta 171. Data z aplikacji 16 kwietnia wychodzi.
Za chwilkę idę do endokrynologa pierwszy raz w życiu 😁, bo tsh w pon. 2.40 a wczoraj 3.18.
Powiedzcie proszę czy na etapie 4+4 jest możliwość zobaczenia czegokolwiek na usg? Choćby lokalizacji ciąży?idę dziś do ginekologa też, głównie żeby spojrzał na moje wyniki z krwi czy wszystko ok i zastanawia mnie to usg.

W poniedziałek zobaczyłam 2 kreski❤️, beta 48, wczoraj beta 171. Data z aplikacji 16 kwietnia wychodzi.
Za chwilkę idę do endokrynologa pierwszy raz w życiu 😁, bo tsh w pon. 2.40 a wczoraj 3.18.
Powiedzcie proszę czy na etapie 4+4 jest możliwość zobaczenia czegokolwiek na usg? Choćby lokalizacji ciąży?idę dziś do ginekologa też, głównie żeby spojrzał na moje wyniki z krwi czy wszystko ok i zastanawia mnie to usg.
Hej 🙂 ja bylam 4+5 i byl juz pecherzyk w macicy. Zeby cos zobaczyc beta musi byc powyzej 1000. Ile dzis masz t+d?

Nie stresuj się jak nic jeszcze nie bedzie :) Beta musi być powyżej 1000, żeby w USG uwidocznił się pęcherzyk. A skoro beta wczoraj wyniosła 171, to jeszcze raczej nie będzie nic widać :)

Nie stresuj się jak nic jeszcze nie bedzie :) Beta musi być powyżej 1000, żeby w USG uwidocznił się pęcherzyk. A skoro beta wczoraj wyniosła 171, to jeszcze raczej nie będzie nic widać :)
A to dzis jest 4+4, nie zrozumialam 🤦‍♀️
@Serio We wtorek już by pewnie bylo widać, ale masz proga powyzej 25, wiec to juz raczej wyklucza cp 🙂

Ja właśnie jestem po wizycie u mojej gin (tak jak kiedyś pisałam, nie ma USG na pierwszej wizycie). W badaniu na fotelu wszystko ok, szyjka "ładna". Zapisałam się do niej na USG za 2 tygodnie (będzie już 8+3). Dziś jeszcze idę wieczorem na dodatkową wizytę pod kątem USG do innego lekarza aby mieć pewność co do ciąży - chcę jutro powiedzieć rodzicom - potem nie będzie okazji.
Dostałam też lek na próbę na swoje dolegliwości, zobaczymy jak to będzie.

reklama
Ja właśnie jestem po wizycie u mojej gin (tak jak kiedyś pisałam, nie ma USG na pierwszej wizycie). W badaniu na fotelu wszystko ok, szyjka "ładna". Zapisałam się do niej na USG za 2 tygodnie (będzie już 8+3). Dziś jeszcze idę wieczorem na dodatkową wizytę pod kątem USG do innego lekarza aby mieć pewność co do ciąży - chcę jutro powiedzieć rodzicom - potem nie będzie okazji.
Dostałam też lek na próbę na swoje dolegliwości, zobaczymy jak to będzie.
Super 😍 Daj znać :)
Ja to nawet zastanawiam się nad sposobami ukrywania tego stanu jak najdłużej. Do 12 tygodnia na pewno. Ale to już z uwagi na moje wczesniejsze doświadczenia.

Do góry