Aaa no i życzę wytrwałości. Uwielbiam te dni kiedy wstaje, powinnam być wypoczęta, a czuja się zmęczona, mimo ze jeszcze z lozka nie wstałam@Minnie Mouse Witaj jak się czujesz? Masz jakieś doglegliwosci ciążowe?
Dziewczyny, ja dziś mam jakiś totalny zjazd, może przez to ze tak wcześnie wstałam, a przez ostatnie dni nie zrywałam się tak wcześnie z łóżka. Miałam nadzieje, ze śniadanie pomoże. Ale póki co wcale nie jest lepiej. Do tego zostaje dziś sama z córka cały dzień, także życzcie mi powodzenia
reklama
Znam temat, kilka lat miałam swój sklep internetowy, wiem jak to wygląda.Ona po prostu patrzy na to żeby zarobiła. To sklep internetowy. Jest mnóstwo zamówień. Jeśli kogoś nie ma to nerwice ma, bo nie zostaną wysłane wszystkie zamówienia. A, że ja pracuje na magazynie i dziale pakowania przesyłek, to podejrzewam, że usłyszę kilka niemiłych słów, że poszłam sobie na l4 bo przecież ciąża to nie choroba.
W sumie to rozumiem. To jest różnica pracy u przysłowiowego prywaciarza a np w budżetówce.
W pierwszej ciąży to przeszłam, chociaż pracowałam do 5msc to i tak było gadanie.
Firma w której teraz pracuje podlega pod miasto, u nas jest dużo pracowników i nie ma w sumie pretensji jak ktoś idzie na l4 w ciąży. Kierownik mi nawet powiedział ze jemu jest obojętne czy pójde na wychowawcze czy nie.
No jest różniaca w podejściu.
Chociaż suma sumarum dla nich to kwestia nowego pracownika i przeszkolenia bo przecież chorobowe i macierzyński i tak zus po czasie wypłaca
Wydaje mi się że im szybciej się poinforumuje tym lepiej.
O rany. To dobrze że łagodnie przechodzisz. Mnie covid w zeszłym roku dosłownie powalił. 10 dni leżenia plackiem w łóżku. Strasznie to wspominam.Miałam na poniedziałek. Ostatnio wychodzą mi jednak pozytywne wszystkie testy, ten na covida również, dlatego wizyta się przesunie, ale nie wiem dokładnie na kiedy
Powodzenia.@Minnie Mouse Witaj jak się czujesz? Masz jakieś doglegliwosci ciążowe?
Dziewczyny, ja dziś mam jakiś totalny zjazd, może przez to ze tak wcześnie wstałam, a przez ostatnie dni nie zrywałam się tak wcześnie z łóżka. Miałam nadzieje, ze śniadanie pomoże. Ale póki co wcale nie jest lepiej. Do tego zostaje dziś sama z córka cały dzień, także życzcie mi powodzenia
Ja to znów dzisiaj mam mieć gości i grila
Dobrze że mąż ogarnia całą "gastronomie" bo z mdłościami to nie wiem czy dałabym rade
daria8809
Fanka BB :)
WitajI ja się nieśmiało przywitam. Według aplikacji termin wypada na 22-23 kwietnia. Nie byłam jeszcze na USG - miałam zgłosić się do grupy dopiero po badaniach, ale nie mogłam wytrzymać. Miło Was poznać!
Kimiko
Moderator
Cześć. Mi apka tez pokazuje termin na 22.04I ja się nieśmiało przywitam. Według aplikacji termin wypada na 22-23 kwietnia. Nie byłam jeszcze na USG - miałam zgłosić się do grupy dopiero po badaniach, ale nie mogłam wytrzymać. Miło Was poznać!
Na ciążowe dolegliwości jeszcze przyjdzie czas, bo to przecież wciąż wczesna ciąża
Ja dzisiaj mam misje - powiedzieć moim podwładnym, ze jestem w ciąży. Będą za mnie myśleć w chwilach mojego totalnego roztargnienia i pomagać w chwilach zmęczenia szefostwo zostawię sobie na później, jak dostanę zaświadczenie o ciąży
Widzę, ze dość wczesnie informujecie o ciąży. Ja myślałam to zrobić na trochę późniejszym etapie, bo jednak początki są dość mocno niepewne. Ale może przesadzam jak zawszeCześć. Mi apka tez pokazuje termin na 22.04
Na ciążowe dolegliwości jeszcze przyjdzie czas, bo to przecież wciąż wczesna ciąża
Ja dzisiaj mam misje - powiedzieć moim podwładnym, ze jestem w ciąży. Będą za mnie myśleć w chwilach mojego totalnego roztargnienia i pomagać w chwilach zmęczenia szefostwo zostawię sobie na później, jak dostanę zaświadczenie o ciąży
Kimiko
Moderator
Ja po prostu nie mam wyjścia jeśli chodzi o prace, bo zawsze ktoś mnie poprosi żeby coś mu podać albo w czymś pomoc, a tak będą wiedzieli, ze nie wszystko mogę. To i tak będzie wąskie grono, 5 osób, poinformowanychWidzę, ze dość wczesnie informujecie o ciąży. Ja myślałam to zrobić na trochę późniejszym etapie, bo jednak początki są dość mocno niepewne. Ale może przesadzam jak zawsze
Kinnia95
Fanka BB :)
Wiec pewnie się nas
Ja chyba już schizuje. Nic mi dziś nie dolega. Nawet piesi tak nie bolą, to chodzę i co chwilę macam czy bolą przy dotyku.
Wczoraj cały dzień mi brzuch dokuczał, pojawiły się pierwsze mdłości, piersi bolały. A dziś czuje się świetnie.
Wiec pewnie się nasłucham jak jej powiem o ciąży.Znam temat, kilka lat miałam swój sklep internetowy, wiem jak to wygląda.
W sumie to rozumiem. To jest różnica pracy u przysłowiowego prywaciarza a np w budżetówce.
W pierwszej ciąży to przeszłam, chociaż pracowałam do 5msc to i tak było gadanie.
Firma w której teraz pracuje podlega pod miasto, u nas jest dużo pracowników i nie ma w sumie pretensji jak ktoś idzie na l4 w ciąży. Kierownik mi nawet powiedział ze jemu jest obojętne czy pójde na wychowawcze czy nie.
No jest różniaca w podejściu.
Chociaż suma sumarum dla nich to kwestia nowego pracownika i przeszkolenia bo przecież chorobowe i macierzyński i tak zus po czasie wypłaca
Wydaje mi się że im szybciej się poinforumuje tym lepiej.
Ja chyba już schizuje. Nic mi dziś nie dolega. Nawet piesi tak nie bolą, to chodzę i co chwilę macam czy bolą przy dotyku.
Wczoraj cały dzień mi brzuch dokuczał, pojawiły się pierwsze mdłości, piersi bolały. A dziś czuje się świetnie.
reklama