reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Zrobiłam dziś (6+4) proga kontrolnie przed wizytą sobotnią i wynik jest słaby... 15,30
Wcześniej w 4+3 wynik był 28,60.
I tylko stres teraz 😬😑.
Na razie się nie przejmuj, w ciąży z moim dwulatkiem też miałam w 6 tygodniu niski (koło 16) i nic z tym nie było robione ☺️ progesteron jest wydzielany skokowo, jak robiłaś badania mógł być nisko a za godzinę- dwie zdecydowanie wyżej ☺️ z pojedynczego wyniku nie ma co się stresować

reklama
Zrobiłam dziś (6+4) proga kontrolnie przed wizytą sobotnią i wynik jest słaby... 15,30
Wcześniej w 4+3 wynik był 28,60.
I tylko stres teraz 😬😑.
jestem co prawda z grudniowek, ale napisze by cię pocieszyc!
Mój progesteron badany co dwa dni wyglądał jak niżej i tez się odrazu nakręciłam, bo za dużo o nim czytałam…
11,10
18,34
10 z kawałkiem.

Aktualnie 25 tydzień i wszystko jest wzorowo. W związku z rym ostatnim progiem nie miałam go zleconego w tabletkach. Prog wydziela się skokowo. Nie denerwuj się! Taki progesteron jest tez dalej okej. Nie każdy ma proga w ciazy 30 i więcej😊

A wam wszystkich życzę spokojnych ciaz! ❤️

jestem co prawda z grudniowek, ale napisze by cię pocieszyc!
Mój progesteron badany co dwa dni wyglądał jak niżej i tez się odrazu nakręciłam, bo za dużo o nim czytałam…
11,10
18,34
10 z kawałkiem.

Aktualnie 25 tydzień i wszystko jest wzorowo. W związku z rym ostatnim progiem nie miałam go zleconego w tabletkach. Prog wydziela się skokowo. Nie denerwuj się! Taki progesteron jest tez dalej okej. Nie każdy ma proga w ciazy 30 i więcej😊

A wam wszystkich życzę spokojnych ciaz! ❤️
Dziękuję Ci bardzo 🥰🥰🥰
Bardzo się cieszę, że rośniecie zdrowo:) pamiętam Twoje początki i kreski nawet:). Powodzenia💓.

No trochę mi ulżyło dzięki Wam :)

kurcze no rodzilam
jak 23 lata mialam a teraz 34, to roznica jest, w didatku najgorzej poki co znosze ta ciaze.

Bonzur,
No mała różnica jest😁 ale będzie dobrze. 🤗
Mnie dziś brzuch boli i wszystko mi na brzuchu przeszkadza. Mogłabym w gaciach latać cały dzień 😆a tak serio to nie wiem co jest.. Chyba muszę. Mniej. Jeść, chociaż jakoś specjalnie się nie obżeram. 🤷‍♀️🤦‍♀️

Cześć ja mam termin na 11.04 :) teraz jestem w 7tydz + 2 dni ciąży :) przyjmuje duhapston i heparynę. Trochę w tym tygodniu wzięło mnie przeziębienie 😢😭 to moja pierwsza ciąża i bardzo boje się o dzidzię czy przeziębienie nie zaszkodzi. Nie jestem bardzo chora, głównie doskwiera mi katar, jeden dzień miałam tylko kaszel... Ale mimo wszystko. Macie jakieś dobre sposoby na przeziębienie w ciąży?

Witamy🎉 nie przejmuj się fasolka wytrzyma 😍

pewnie masz po prostu wzdecia🤣to normalne na początku ciąży. Ja też rano wyglądam nieźle a wieczorem jak kulą ( ale dla mnie to 3 ciąża więc pewnie wszystko szybciej się już rozłazi)🤣🤣

Brzuch mam twardy i wywalony po każdym posiłku. Teraz nawet jak. Leżę, boli i dalej wywalony 🤨

Fajnie ze ktoś jest bezobjawowy bo mnie to meczy serio 🤣 są momenty w ciągu dnia ze zapominam o swoim stanie a jak dziewczyny mówią może piwo po pracy to jestem 1 a później muszę zastawiać się jak wymiksować się 🤣. Ja mam 31 sierpnia (na 9 tyg )jeszcze usg - takie tylko wejście wyjście. I czekam na termin na NFZ żeby rownolegle prowadzić ciaze i założyć kartę ;) bo jeszcze jej nie mam ;)

Też nie mam jeszcze karty ciąży, czekam na wizytę

reklama
Czas się przywitać. Co prawda podczytuje Was już od dwóch tygodni, ale jakoś nie docierało do mnie, że naprawdę jestem w ciąży 😅
Wg apki dziś 5+4, termin na 22.04.
Mieszkam w UK wiec nie ma opcji zrobienia sobie bety czy pójścia do ginekologa 💁‍♀️ USG robią tu tylko w 12 i 20 tygodniu, ale znalazłam Polska klinikę gdzie umówiłam się na prywatna wizyte 12.09.
Zapisałam się też do położnej, bo tutaj położna prowadzi ciąże, wiec czekam aż się kiedyś odezwie 🫣
Wszystkim życzę baaardzo nudnych ciąż.

🎉Witamy
Fajnie, że codziennie pojawia się nowa fasolka 🥰

Do góry