reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2023

Zrobiłam dziś (6+4) proga kontrolnie przed wizytą sobotnią i wynik jest słaby... 15,30
Wcześniej w 4+3 wynik był 28,60.
I tylko stres teraz 😬😑.
Na razie się nie przejmuj, w ciąży z moim dwulatkiem też miałam w 6 tygodniu niski (koło 16) i nic z tym nie było robione ☺️ progesteron jest wydzielany skokowo, jak robiłaś badania mógł być nisko a za godzinę- dwie zdecydowanie wyżej ☺️ z pojedynczego wyniku nie ma co się stresować

reklama
Zrobiłam dziś (6+4) proga kontrolnie przed wizytą sobotnią i wynik jest słaby... 15,30
Wcześniej w 4+3 wynik był 28,60.
I tylko stres teraz 😬😑.
jestem co prawda z grudniowek, ale napisze by cię pocieszyc!
Mój progesteron badany co dwa dni wyglądał jak niżej i tez się odrazu nakręciłam, bo za dużo o nim czytałam…
11,10
18,34
10 z kawałkiem.

Aktualnie 25 tydzień i wszystko jest wzorowo. W związku z rym ostatnim progiem nie miałam go zleconego w tabletkach. Prog wydziela się skokowo. Nie denerwuj się! Taki progesteron jest tez dalej okej. Nie każdy ma proga w ciazy 30 i więcej😊

A wam wszystkich życzę spokojnych ciaz! ❤️

jestem co prawda z grudniowek, ale napisze by cię pocieszyc!
Mój progesteron badany co dwa dni wyglądał jak niżej i tez się odrazu nakręciłam, bo za dużo o nim czytałam…
11,10
18,34
10 z kawałkiem.

Aktualnie 25 tydzień i wszystko jest wzorowo. W związku z rym ostatnim progiem nie miałam go zleconego w tabletkach. Prog wydziela się skokowo. Nie denerwuj się! Taki progesteron jest tez dalej okej. Nie każdy ma proga w ciazy 30 i więcej😊

A wam wszystkich życzę spokojnych ciaz! ❤️
Dziękuję Ci bardzo 🥰🥰🥰
Bardzo się cieszę, że rośniecie zdrowo:) pamiętam Twoje początki i kreski nawet:). Powodzenia💓.

No trochę mi ulżyło dzięki Wam :)

kurcze no rodzilam
jak 23 lata mialam a teraz 34, to roznica jest, w didatku najgorzej poki co znosze ta ciaze.

Bonzur,
No mała różnica jest😁 ale będzie dobrze. 🤗
Mnie dziś brzuch boli i wszystko mi na brzuchu przeszkadza. Mogłabym w gaciach latać cały dzień 😆a tak serio to nie wiem co jest.. Chyba muszę. Mniej. Jeść, chociaż jakoś specjalnie się nie obżeram. 🤷‍♀️🤦‍♀️

Cześć ja mam termin na 11.04 :) teraz jestem w 7tydz + 2 dni ciąży :) przyjmuje duhapston i heparynę. Trochę w tym tygodniu wzięło mnie przeziębienie 😢😭 to moja pierwsza ciąża i bardzo boje się o dzidzię czy przeziębienie nie zaszkodzi. Nie jestem bardzo chora, głównie doskwiera mi katar, jeden dzień miałam tylko kaszel... Ale mimo wszystko. Macie jakieś dobre sposoby na przeziębienie w ciąży?

Witamy🎉 nie przejmuj się fasolka wytrzyma 😍

pewnie masz po prostu wzdecia🤣to normalne na początku ciąży. Ja też rano wyglądam nieźle a wieczorem jak kulą ( ale dla mnie to 3 ciąża więc pewnie wszystko szybciej się już rozłazi)🤣🤣

Brzuch mam twardy i wywalony po każdym posiłku. Teraz nawet jak. Leżę, boli i dalej wywalony 🤨

Fajnie ze ktoś jest bezobjawowy bo mnie to meczy serio 🤣 są momenty w ciągu dnia ze zapominam o swoim stanie a jak dziewczyny mówią może piwo po pracy to jestem 1 a później muszę zastawiać się jak wymiksować się 🤣. Ja mam 31 sierpnia (na 9 tyg )jeszcze usg - takie tylko wejście wyjście. I czekam na termin na NFZ żeby rownolegle prowadzić ciaze i założyć kartę ;) bo jeszcze jej nie mam ;)

Też nie mam jeszcze karty ciąży, czekam na wizytę

reklama
Czas się przywitać. Co prawda podczytuje Was już od dwóch tygodni, ale jakoś nie docierało do mnie, że naprawdę jestem w ciąży 😅
Wg apki dziś 5+4, termin na 22.04.
Mieszkam w UK wiec nie ma opcji zrobienia sobie bety czy pójścia do ginekologa 💁‍♀️ USG robią tu tylko w 12 i 20 tygodniu, ale znalazłam Polska klinikę gdzie umówiłam się na prywatna wizyte 12.09.
Zapisałam się też do położnej, bo tutaj położna prowadzi ciąże, wiec czekam aż się kiedyś odezwie 🫣
Wszystkim życzę baaardzo nudnych ciąż.

🎉Witamy
Fajnie, że codziennie pojawia się nowa fasolka 🥰

Do góry