reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2023

Jutro idę do laboratorium na badania te do 10tc i... krzywą cukrową, trzymajcie kciuki abym jakoś to zniosła (to badanie z ciąży z synem wspominam najgorzej). Ostatnio miałam problemy z cukrami i z makrosomią (lekki wcześniak z wagą 4340) więc w tej ciąży idę na krzywą szybciej. :(
I jak tam krzywa? Dałaś radę?

reklama
Witam dziewczyny. Nieśmiało mogę chyba zaliczyć się do waszego grona. Beta 17/08 4239,020 mlU/ml, dzisiejszy wynik 7868,760. Wg ap termin 20 kwietnia. , dzisiaj 5 tydzień 1 dzień, a pierwsza wizyta 31 sierpnia myślicie, że będzie widać zarodek?

Witam dziewczyny. Nieśmiało mogę chyba zaliczyć się do waszego grona. Beta 17/08 4239,020 mlU/ml, dzisiejszy wynik 7868,760. Wg ap termin 20 kwietnia. , dzisiaj 5 tydzień 1 dzień, a pierwsza wizyta 31 sierpnia myślicie, że będzie widać zarodek?
5 tyg i 6 dni u mnie widoczny był zarodek i widoczne pulsowanie serca ;) wiec jest szansa ;) kwestia kiedy się udało ;)

Hej, czas i na mnie :-)
Ostatnia miesiączka 16.07, cykl zazwyczaj 30 dni, testów 11 - od najjaśniejszej kreski do najciemniejszej. Beta 17.08 wynosiła 353.6, wiec niewiele, dziś byłam na usg, niestety jeszcze nic nie widać, endometrium 35 mm, wiec ‚nieco większe’, jak lekarz stwierdził - usg za 2 tygodnie razem z kolejna beta, aby się nie stresować :)
Termin planowany mniej więcej na 22-26 kwietnia jak dziś usłyszałam.
Pozdrawiam

Załączniki

• IMG_2637.jpeg
    IMG_2637.jpeg
    114 KB · Wyświetleń: 70
cukry mi skakały, raczej więcej spadków niż wzrostów było. Takie do poziomu 35-45 na czczo ok. 2 razy w tygodniu, mimo że kolacje u mnie zawsze o tej samej porze były i bardzo podobne (cukier po kolacji też podobny a rano niespodzianka). Teraz na czczo cukier 96 (już 1,5h po przebudzeniu więc pewnie i tak spadł). Na krzywej wtedy miałam za niski pierwszy cukier, drugi za wysoki i trzeci znów bardzo niski (ok 80-90 po 2h od glukozy). Z racji, że to spadki były większym problemem to insuliny nie miałam.

Bonzur,
To faktycznie pierwszy raz się spotykam z za niskim cukrem😕 Rozumiem, że tylko w ciąży tam Ci organizm szaleje?
Już się boję tych wszystkich badań, nerwów, stresu, ale wiem, ze na koniec to wszystko wynagradza... Bobasek. 🥰

reklama
A może jeszcze ten drugi zarodek się wykluje? Co mówił lekarz?
Będzie dobrze ❤. To początek i chyba każda z nas boi się w ogóle jeszcze o tym myśleć.

Tak, też powiedziała ginekolog, że to jest za wcześnie. Może się okazać, że to zarodek też się pojawi. Nie dziękuję kochana 😚

Do góry